Sessions 2022

Serveis

Recupera l'activitat en format digital dels clubs Cecot: Club Cecot d'Innovació i Tecnologia | Club Cecot Financer & Fiscal | Club Cecot de Recursos Humans | Club Cecot Màrqueting i Vendes | Club Cecot Internacionalització | Cercle Cecot de Joves Empresaris | Cecot Comerç i Fòrum Cecot

Índex de continguts

Respositoris: Any 2023 |Any 2022 |Any 2021 |Any 2020

RECURSOS HUMANS

 Temàtica Laboral

Durant aquesta sessió, en Pep Bosch, assessor laboral de la Cecot, ens resumirà les principals novetats de la reforma del sistema de cotització dels autònoms.

Durant aquesta sessió en Pep Bosch, assessor laboral de la Cecot, ens posa de relleu les principals novetats que implicarà la nova Reforma Laboral.

FINANÇAMENT I ASPECTES JURÍDICS

En aquesta sessió es repassaran les perspectives de l'economia internacional per al 2023 en un context caracteritzat per l'elevada inflació i un cicle de pujades de tipus d'interès més agressiu del que s'esperava.

Durant aquesta sessió, la Cristina Pruñonosa, gerent de l'Oficina de Gestió Empresarial de la Generalitat de Catalunya, resumirà les principals novetats d'aquest Decret que té per objectiu accelerar la posada en marxa d'empreses i projectes estratègics.

Durant la sessió en Joan B. Casas i l'Albert Carreras, membres del col·lectiu Economistes pel Benestar, presentaran les principals conclusions de l'informe comparatiu entre Catalunya, el País Basc i Madrid, l'Infrafinançament públic a Catalunya, on es recullen les conseqüències d'aquesta manca de finançament, tant en el benestar, com en l'economia.

Una novetat important introduïda per la Llei contra el frau fiscal en tant que afecta els impostos patrimonials (IP, ISD i ITP i AJD) és la introducció en aquests impostos del valor de referència previst en la normativa reguladora del cadastre immobiliari.

Durant aquesta sessió en Miquel Àngel Gamell, director de Serveis Tributaris de l'Ajuntament de Terrassa, ens oferirà una breu introducció a l'impost i assenyalarà quines són les obligacions de les empreses subjectes a tributació, incidint en aquells aspectes que poden tenir més impacte sobre la quota.

Durant la sessió, també s'explicaran els diferents escenaris de compravenda i valoració de les firmes, així com els factors clau a tenir en compte en els processos d'integració.

Durant la sessió els integrants de la Comissió de Valoració d'Empreses i la Comissió d'Intangibles de l'Associació Catalana de Comptabilitat i Direcció (ACCID), presentaran l'estudi, La importància dels intangibles en la creació de valor de l'empresa.

És important començar l'any sabent quines són les novetats que es desprenen de la normativa i la jurisprudència i que suposaran canvis en les normes tributàries. Enguany, a banda de les novetats ja clàssiques que comporta una nova Llei de Pressupostos, donarem una ullada als efectes que ha suposat la Sentència del Tribunal Constitucional sobre la coneguda Plusvàlua Municipal.

Durant la sessió, l'Iban Gómez Limbos, delegat comercial de l'ICF al Vallès Occidental, ens dona tots els detalls, així com les vies d'accés a aquestes solucions financeres.

INDÚSTRIA, SEGURETAT I MEDI AMBIENT

En aquesta Sessió Digital es comptarà amb l'expert en fiscalitat mediambiental de la Cecot, l'Albert Farrés i amb la visió de la Lorena Echevarría, cap adjunta regional de Duanes i Impostos Especials de la Agencia Estatal de la Administración Tributaria a Catalunya.

Durant aquesta sessió coneixerem casos reals d'implementació de mobilitat 100% elèctrica en sectors d'activitat tant diversos com el transport de viatgers, la distribució urbana de mercaderies, així com el sector de la reparació de l'automòbil.

En aquesta sessió, la Isabel Goyena, directora de Cicloplast ens donarà a conèixer l'SCRAP, la solució a la nova responsabilitat legal per a envasos industrials.

En aquesta sessió en Carlos Jiménez, responsable de sostenibilitat i economia circular del Packaging Cluster, ens dona a conèixer un recull de bones pràctiques aplicades al packaging circular.

INTERNACIONAL

Exportar al Japó és una estratègia present en gran nombre d'empreses espanyoles. Això es deu a l'atractiu de la pròspera economia del país i el seu potencial de creixement. Es tracta d'un mercat molt competitiu, però és un un client fidel, professional, amant de la qualitat i la innovació.

En aquesta sessió us explicarem com negociarem col·laboracions d'agència o distribució amb candidats potencials i com plantejar i assolir acords justos però eficaços i que protegeixin els interessos de la nostra empresa.

Presentació dels incoterms i aprofundint especialment en aquells més utilitzats per les operacions corrents de comerç internacional.

En mercats internacionals, sabem en cada moment quines seran les formes de cobrament més adequades?

Durant aquesta sessió trametrem a l'empresari els criteris bàsic que s'han de tenir en compte a l'hora de triar un agent o un distribuïdor perquè representi els interessos de la nostra empresa en un país o àrea determinats.

ICEX Next és el programa d'ICEX Espanya Exportació i Inversions per a PIMES espanyoles que volen créixer internacionalment, ajudant-les en totes les fases del seu projecte.

Catalonia Trade Portal es presenta com una eina clau per a la presa de decisions de creixement empresarial en les empreses internacionalitzades.

Durant aquesta sessió us resumim les modificacions que ha patit la declaració Intrastat, arran de l'entrada en vigor del Reglament (UE) 2019/2152 del Parlament Europeu i del Consell, que regula les estadístiques de l'àmbit empresarial entre les quals s'inclouen les relacionades amb el comerç internacional de béns dins de la UE.

Durant aquest Fòrum en Marcos Urarte ens oferirà eines per aprendre a llegir el món en el qual vivim des de diferents mirades.

DIGITALITZACIÓ

El desconeixement, la por al canvi i els mites entorn de la transformació digital fa que en molts casos aquest concepte esdevingui confús. L'objectiu d'aquesta sessió, de la mà del Genís Roca, és justament definir què és la transformació digital i com pot contribuir a millorar la competitivitat de les empreses, optimitzar els processos i oferir un nou valor afegit als seus clients.

En aquesta sessió digital es donarà detall sobre el programa Kit Digital que té com a objectiu subvencionar, fins a 6.000 euros, la implantació de solucions digitals disponibles en el mercat per avançar en la digitalització de les empreses entre 3 i 9 treballadors.

En aquesta sessió digital es dona detall sobre el programa Kit Digital que té com a objectiu subvencionar, fins a 12.000 euros, la implantació de solucions digitals disponibles en el mercat per avançar en la digitalització de les empreses amb 50 o menys treballadors.

Durant aquesta sessió digital en Gerard Samaniego , director de Consultoria de Innova Experts Group i en Marc Corominas, assessor d'Ajuts I+D+i de la Cecot i director comercial de Innova Experts Group amb la col·laboració de l'Aseitec, ens presentan el programa de Kit Digital i resoldran dubtes, tant dels agents digitalitzadors, com d'aquelles empreses que tinguin previst esdevenir agents digitalitzadors, amb l'objectiu d'optimitzar aquestes subvencions.

MÀRQUETING

Durant la sessió, la Montse Soler ens trasllada, en forma de preguntes, les inquietuds dels gerents d'empreses en relació als venedors, a l'Amel Tahar, anirà compartint la seva experiència en recursos humans i ens mostrarà com es poden afrontar els reptes de gestió dels equips comercials.

RETAIL

La sessió de cloenda serà una taula de debat moderada on diversos empresaris del comerç explicaran com han redefinit els seus negocis per adaptar-se als nous entorns competitius.

L'objectiu d'aquesta 5a edició del Cicle #RetailTrends és aportar el coneixement i les eines necessàries per a que les empreses siguin més competitives en la era postpandèmica. Tot plegat adaptant-se a la situació d'incertesa actual. El perfil ideal dels assistents son empresaris del comerç local.

L'objectiu d'aquesta 5a edició del Cicle #RetailTrends és aportar el coneixement i les eines necessàries per a que les empreses siguin més competitives en la era postpandèmica. Tot plegat adaptant-se a la situació d'incertesa actual. El perfil ideal dels assistents son empresaris del comerç local.

L'objectiu d'aquesta 5a edició del Cicle #RetailTrends és aportar el coneixement i les eines necessàries per a que les empreses siguin més competitives en la era postpandèmica. Tot plegat adaptant-se a la situació d'incertesa actual. El perfil ideal dels assistents son empresaris del comerç local.

TÈXTIL

Aquesta sessió està destinada a informar a les empreses tèxtils de les darreres iniciatives del PMC i de com adherir-s'hi, a més de consolidar a la patronal com un intermediari de projectes entre la Generalitat de Catalunya i els empresaris del tèxtil.

Read More

Serveis destacats

Més serveis