Sessions 2021

Índex de continguts

Respositoris: Any 2023 |Any 2022 |Any 2021 |Any 2020

Recursos Humans

Temàtica Laboral

El Servei Públic d'Ocupació de Catalunya ha anunciat que properament convocarà ajuts destinats a les empreses per fomentar la contractació. Són ajuts directes de fins a 19.434 euros per contracte. Durant la sessió, na Laura López , ens explicarà els criteris per beneficiar-se d'aquestes subvencions.

Vídeo - En Pep Bosch, assessor laboral de la Cecot, analitza cada cas de manera particular i dona detalls sobre les principals novetats d'aquesta nova pròrroga.

Vídeo - El Govern ha prorrogat la pròrroga de la protecció dels ERTO fins el 30 de setembre amb l'objectiu d'extendre aquesta mesura de protecció social i de l'ocupació que ha resultat transcendental davant la pandèmia.

Vídeo - El 14 d'abril va entrar en vigor el Reial decret 902/2020, pel qual s'estableix l'obligació per a tots els autònoms i empreses que tinguin treballadors per compte aliena a realitzar i actualitzar un registre retributiu de tota la seva plantilla, incloent-hi personal directiu i alts càrrecs.

Vídeo - Durant la sessió en format digital, la Susana Díaz, responsable de l'Àrea d'Ocupació i d'Empresa de la Fundació Universitària Martí l'Humà, ens explica les darreres novetats en matèria d'igualtat de gènere a l'empresa, així com diferents eines per donar compliment a aquestes noves obligacions. Acte organitzat pel Club Cecot de Recursos Humans. Patrocinat per Prevint, Wolters Kluwer i Infolab.

Vídeo - Durant aquesta sessió en Pep Bosch, assessor laboral de la Cecot, ens fa una pinzellada a la situació actual dels plans de pensions a nivell normatiu, com pot afectar als autònoms. També repassa altres figures que poden ajudar a complementar la pensió, com ara la jubilació activa.

Vídeo - Durant la sessió, de la mà del Josep M. Bosch, assessor laboral de la Cecot i moderat pel president de l'Autcat, l'Enric Rius, ens posen de relleu les novetats per als autònoms dels ajuts a nivell estatal i ens fan un repàs de la situació dels ajuts autonòmics.

Vídeo - Durant la sessió de la mà de la Lídia Mesas, diplomada en infermeria a Prevint, actualitzem continguts pel què fa al diagnòstic de la COVID-19 a l'empresa, així com a les proves vinculades i per últim, facilitem recomanacions a les empreses per minimitzar l'impacte de la malaltia en cas de contagi o casos sospitosos.

Vídeo - Durant aquesta trobada digital en Josep M. Bosch ens resumeix les darreres novetats del IV Acord Social en defensa de l'ocupació referents als ERTOs, com prorrogar-los, així com les exoneracions.

Teletreball

Vídeo - En aquesta sessió digital en Pep Bosch ens donarà a conèixer les principals obligacions formals a l'hora d'implementar el treball a distància, quins aspectes cal tenir en compte en la definició de l'acord amb els treballadors, així com les obligatorietats per a l'empresa.

FINANÇAMENT I ASPECTES JURÍDICS

En aquesta sessió digital, l'Oriol Alba, secretari general de la Cecot, ens presenta aquelles eines i programes que existeixen actualment per ajudar a garantir la viabilitat de les empreses.

De la mà del Lluís Garcia-Cascon, consultor fiscal de Rius Consultors, repassem els canvis que implica aquest nou marc regulador.

Vídeo - Sessió a càrrec de David Orive, gestor d'empreses de l'Institut Català de Finances, on es detallen els imports i principals característiques de les solucions COVID-19 per autònoms i pimes d'aquesta entitat financera pública, creades per cobrir les necessitats de liquiditat i inversió.

Vídeo - Enric Rius, assessor fiscal i financer de la Cecot, donarà a conèixer quins són els aspectes més rellevants i com afecten als diferents impostos i a les normes tributàries (règim sancionador, pagaments en efectiu, criptomonedes, programes comptables, entre d'altres).

Vídeo - La UE ha impulsat els Fons Next Generation amb l'objectiu de contribuir a la reparació dels danys econòmics i socials provocats per la pandèmia del coronavirus, iniciar la recuperació europea i preservar i crear ocupació. En aquesta sessió, l'Abraham Arcos, director d'Innovació de la Cecot, ens dona a conèixer les darreres novetats d'aquest fons.

Vídeo - La campanya de la Renda 2020 estarà marcada per algunes novetats derivades de l'impacte del coronavirus i de les mesures de suport econòmic. L'Enric Rius, assessor fiscal de la Cecot, ens detallà en aquesta sessió digital com afectaran aquestes mesures en la declaració de la Renda 2020. Acte organitzat pel Club Financer Fiscal. Patrocinen el club: Santander. Hi col·laboren: Wolters Kluwer, Infolab i CESCE.

Vídeo - La Comissió Europea ha impulsat el Pla de recuperació per Europa amb l'objectiu de contribuir a la reparació dels danys econòmics i socials provocats per la pandèmia del coronavirus, iniciar la recuperació europea i preservar i crear ocupació.

Vídeo - Durant aquesta sessió en Pol Santandreu, doctor en management, MBA i economista, ens posa de relleu què i com ha canviat la necessitat de tresoreria que tenen les organitzacions en la nova situació actual. També ens ofereix les eines que hem d'utilitzar i de quina manera per una correcta gestió de la tresoreria. La sessió ha estat organitzada conjuntament amb l'ACCID.

Vídeo - L'estigma del concurs i la burocràcia del procediment en la majoria dels casos poden suposar un llast per a molts bons negocis. Per poder reduir aquestes situacions, els Jutjats Mercantils de Barcelona han aprovat recentment un procediment, el prepack, que permet vendre les unitats productives al presentar el concurs de creditors.

Vídeo - Aquest any el tancament comptable i fiscal vindrà marcat, sens dubte, per l'impacte de la COVID-19 i de totes les mesures, financeres i fiscals, que s'han dut a terme per intentar mitigar els seus efectes econòmics. Cal analitzar que suposa i quin efecte tindrà sobre els comptes i com cal reflectir-ho en els nostres balanços.

INTERNACIONAL

Vídeo - Durant la sessió, la Hee Yeon, directora de l'oficina d'ACCIÓ a Seul ens oferirà una introducció al mercat Sudcoreà, així com les oportunitats d'aquest país asiàtic. Corea del Sud ha anat guanyant pes en les seves relacions comercials amb Espanya des del acord de lliure comerç amb la UE.

Vídeo - El mercat francès és, però un mercat adequat per molts productes i per moltes raons que explicarem en aquest webinar. També explicarem con abordar-lo i mantenir-se en ell. Cristina Danón, assessora en comerç internacional de Cecot i experta en el mercat francès ens parla d'aquest mercat i del seu potencial.

Vídeo - Aquesta sessió digital, de la mà de la Mònica Li, assessora de comerç internacional i de desenvolupament estratègic especialitzada en la Xina, així com altres països asiàtics, t'introduirem al mercat xinès i et facilitarem eines i recursos per adaptar l'estratègia a seguir i millorar la capacitat de negociació amb empreses asiàtiques.

Vídeo - En aquest webinar us trametrem quina és la forma de fer negocis a Alemanya i com ens hem d'adaptar a aquest entorn perquè els nostres partners potencials es sentin còmodes negociant amb nosaltres i rebin una impressió el més professional possible.

Vídeo - Durant aquesta sessió digital en Pau Moyes ens ofereix una breu pinzellada sobre la presència internacional de Caixabank, també comptem amb la Verónica Shao, per explicar-nos quina és la situació actual a Xina, així com les principals oportunitats de negoci al país.

Vídeo - El Consell Europeu i el Parlament Europeu han arribat a un acord per a crear un passaport COVID-19 que servirà per a viatjar aquest estiu.

Vídeo - Vols conèixer com atendre i mostrar virtualment el teu negoci? En aquesta sessió digital, de la mà de la Laura Edo i la Mireia Liso de Tangram Eventos, ens presentaran els showrooms virtuals com a eina innovadora que permet diferenciar la teva empresa i eliminar les barreres geogràfiques, sense horaris, 24/7, els 365 dies de l'any.

Vídeo - Necessites ajuda econòmica per començar a exportar o per diversificar els teus mercats d'exportació? Tens producte propi?No has gaudit de cap programa d'iniciació de l'ICEX?

Vídeo - En aquesta sessió l'especialista en comerç internacional de CaixaBank, Bàrbara Farràs, ens parla de les formes de pagament que podem utilitzar en el comerç internacional per no córrer riscos innecessaris.

Vendes

Vídeo - ecentment el Consell de Ministres ha aprovat l'ampliació de la garantia dels productes passant dels dos anys vigents actualment a una garantia legal de tres anys. També ha acordat augmentar el temps mínim que hauran de proporcionar els fabricants a nivell de reparació.

Vídeo - Un e-marketplace o mercat electrònic és un lloc de transaccions virtuals entre compradors, venedors, distribuïdors i proveïdors professionals, sovint pertanyents a un sector (automoció, acer, etc.) i / o una regió específica. Amb la situació derivada de la pandèmia i la limitació de la possibilitat de dur a terme viatges comercials aquestes eines de comercialització esdevenen una opció molt interessant. Durant el webinar, de la mà de l'assessora de Comerç Exterior de la Cecot, t'expliquem què són i com funcionen.

ENERGIA

Vídeo - L'Observatori de les Energies Renovables de Catalunya (OberCat) i Cecot consideren imprescindible introduir a l'opinió pública el debat de l'impacte dels diversos models proposats en el teixit productiu, l'ocupació i l'economia i, en definitiva, en el benestar de la societat catalana.

Vídeo - Durant la sessió, en Manel Martínez Arcos, cap de Vendes de Circontrol a Iberia, ens detalla les diferents solucions existents de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics i híbrids endollables, així com quins ajuts contempla el Pla MOVES per a la seva instal·lació.

Vídeo - A principis de l'any 2020 la Comissió Nacional dels Mercats i la Competències (CNMC) va publicar una proposta per a una nova metodologia per al càlcul dels peatges de transport i distribució d'electricitat, que afectarà a totes les tarifes elèctriques, que finalment entrarà en vigor l'1 de juny d'enguany.

RETAIL

Vídeo - Durant la sessió la Mercè Clavel ens fa un resum executiu dels principals conceptes exposats a les 5 sessions anteriors.

Vídeo - Cap a on va el teu comerç? És hora de fer canvis i de definir noves estratègies, però el millor és que ens basem en les dades. En aquesta xerrada aprendrem a crear un quadre de comandament amb les dades més rellevants que et faciliti les decisions i t'ajudi a portar el teu negoci a l'èxit.

Vídeo - Internet ens ofereix multitud d'eines per atraure persones a les nostres botigues. Descobreix quines són les més apropiades per al teu negoci i com utilitzar correctament les crides a l'acció per obtenir els resultats que esperes. Aprèn a treballar la teva estratègia de l'on a l'off.

Vídeo - En aquesta sessió treballem amb la Montse Soler, assessora de vendes de la Cecot els conceptes d'escolta activa i empatia per poder connectar millor amb la teva clientela!

Vídeo -Què vol dir ser "híbrid" si venem en una botiga? Com transformar-se en un venedor híbrid? Quines habilitats ha de tenir el millor venedor del món? La Montse Soler, assessora de vendes de la Cecot ens en dona les claus!

Vídeo -La marca del teu comerç va més enllà d'un logotip o d'un rètol. Repassarem el valor de la marca i com aquesta existeix encara que no siguem conscients. Aprendrem com treballar en una estratègia de branding a l'abast de les possibilitats del teu negoci.