SCRAP: La solució a la nova responsabilitat legal per a envasos industrials
La Directiva UE 2018/852 del Parlament Europeu i del Consell, de 30 de maig de 2018 fixa una nova obligació: la responsabilitat ampliada del productor (RAP) per a tots els tipus d'envasos, la qual cosa suposa la implementació d'aquest instrument per a envasos i embalatges industrials i comercials en totes les seves tipologies (un sol ús, reutilitzables i de tots els materials). Aquesta obligació és nova a Espanya, ja que fins avui només s'aplicava als envasos de tipus domèstic, els que arriben a les nostres llars.

La RAP obliga a l'envasador o embalador o importador de productes i mercaderies envasades a fer-se càrrec del finançament i organització de la gestió dels residus dels envasos en els quals posa en el mercat els seus productes. Fins ara l'obligació era del posseïdor del residu, és a dir, l'agent que generava el residu. Es produeix un canvi substancial en la responsabilitat de la gestió del residu d'envasos.

Aquesta obligació es transposa a Espanya en el nou Real Decreto d'envasos i residus d'envasos, actualment en fase de tramitació parlamentària i que amb tota probabilitat estarà aprovat en el tercer trimestre de 2022.

En aquesta sessió, la Isabel Goyena, directora de Cicloplast ens donarà a conèixer l'SCRAP, la solució a la nova responsabilitat legal per a envasos industrials.

Podeu descarregar aquí la presentació


Tornar a l'espai multimèdia