Espai multimèdia | Sessions Digitals

Serveis

Recupera l'activitat en format digital dels clubs Cecot: Club Cecot d'Innovació i Tecnologia | Club Cecot Financer & Fiscal | Club Cecot de Recursos Humans | Club Cecot Màrqueting i Vendes | Club Cecot Internacionalització | Cercle Cecot de Joves Empresaris | Cecot Comerç i Fòrum Cecot

Índex de continguts

Respositoris: Any 2023 |Any 2022 |Any 2021 |Any 2020

RECURSOS HUMANS

 Temàtica Laboral

Amb motiu de la celebració de Dia Mundial de la Seguretat i la Salut en el Treball, celebrem una sessió on s'aprofundirà en les dades relacionades amb l'absentisme laboral, destacant especialment el paper de les mútues en la seva gestió. S'abordaran qüestions clau com les estadístiques actuals, els factors determinants i com les mútues poden col·laborar en la prevenció i gestió d'aquest greu problema per a l'empresa.

Des del 3 de març les empreses de més de cinquanta persones treballadores hauran de comptar, en el termini de dotze mesos a partir de la seva entrada en vigor, amb un conjunt planificat de mesures i recursos que han de contribuir a la igualtat real i efectiva de les persones LGTBI que, a més, ha d'incloure un protocol d'actuació per a l'atenció de l'assetjament o la violència contra les persones d'aquest col·lectiu.

Durant la sessió, de la mà de Josep Maria Vargas, responsable de la Unitat del RETA de la Tresoreria General de la Seguretat Social, es facilitaran els conceptes i càlculs necessaris per determinar la cotització definitiva al RETA i es resoldran dubtes, des d'una vessant pràctica, sobre les darreres actualitzacions normatives relacionades amb les cotitzacions dels autònoms.

LEl proper 1 de febrer entra en vigor el Pla de Pensions de la Construcció, per aquest motiu hem previst una sessió informativa que ofereix una oportunitat única per entendre les principals novetats i requisits per a la seva correcta implantació. L'objectiu és proporcionar als participants una visió completa dels beneficis, procediments i les implicacions pràctiques d'aquest pla, tot oferint un espai per a preguntes i aclariments.

La publicació i entrada en vigor del Reial Decret-llei 5/2023, de 28 de juny, ha suposat un canvi en els permisos retribuïts que ja teníem i ha significat la incorporació de dues noves figures, com són el permís per força major i el permís parental que estan produint molts interrogants a les empreses en la gestió dels recursos humans.

En un mercat on hi ha més oferta que demanda, vendre ha esdevingut essencial per sobreviure. Amb Montserrat Soler, assessora en vendes de la Cecot, explorarem les principals accions que ens poden aportar resultats a curt i a llarg termini. A més, analitzarem les tècniques necessàries per a posar-les en pràctica i els hàbits per a mantenir-les en el vostre dia a dia com a persones treballadores autònomes.

En aquesta segona sessió sobre l'acord marc per al manteniment i reparació dels edificis i habitatges propietat de l'empresa municipal Habitatge Terrassa per al període 2024-2028, de la mà del nostre assessor en matèria de Contractació Administrativa, en José Luís Martínez i dels responsables de la Societat Municipal d'Habitatges de Terrassa.

Durant aquesta sessió en Pep Bosch, assessor laboral de la Cecot, ens presentarà les novetats laborals que entren en vigor properament.

Properament la Societat Municipal Habitatges de Terrassa té previst publicar un nou acord marc per al manteniment i reparació dels seus immobles per al període 2024-2028.

La intel·ligència artificial (IA) serà un game-changer en els pròxims anys, tal com ho va ser Internet en els anys 90. Moltes empreses d'arreu estan explorant com introduir la IA en els seus processos productius per ser més competitives. A més, l'exponencial efervescència d'aplicacions d'IA i les seves múltiples possibilitats, han obert un debat a tenir molt en compte sobre aspectes ètics.

El Reial decret llei 2/2023, de 16 de març, de mesures urgents per a l'ampliació de drets dels pensionistes, la reducció de la bretxa de gènere i l'establiment d'un nou marc de sostenibilitat del sistema públic de pensions, conté novetats legislatives rellevants per als docents adscrits al Règim General de la Seguretat Social.

Recentment s'ha signat el Conveni de Comerç del Metall de la província de Barcelona. Aquest conveni s'ha subscrit molt influenciat per la negociació del conveni de la indústria del metall que s'ha produït pràcticament de manera simultània.

El Consell de Ministres ha aprovat el nou esquema de bonificacions a la contractació laboral i que està regulat en el RDL 1/2023, de 10 de gener, de mesures urgents en matèria d'incentius a la contractació laboral i millora de la protecció social de les persones artistes.

Des de l'Organització d'Autònoms de Catalunya, l'Autcat, posem en marxa la 1a Trobada d'Autònoms Societaris de Catalunya amb l'objectiu de generar un espai de coneixement per a les persones treballadores autònomes on debatre les seves particularitats, a nivell mercantil, d'assegurament i fiscalment, més complexes que un autònom/a individual.

En Pep Bosch, assessor laboral de la Cecot, ens donarà a conèixer les principals novetats que s'han produït fruït d'aquesta negociació col·lectiva.

FINANÇAMENT I ASPECTES JURÍDICS

Amb Ferral Bel (exdiputat del PDeCAT al Congrés dels Diputats) i Miquel Àngel Vallès (advocat i membre del Grup de Treball de Llei de Mecenatge de la FCC), Maite Esteve (Directora de la Fundació Catalunya Cultura) i Enric Rius (assessor fiscal de la Cecot i membre del Grup de Treball de la Llei de Mecenatge de la Fundació Catalunya Cultura) (moderador).

Us convidem a la sessió sobre perspectives econòmiques per al 2024 amb el reconegut economista i catedràtic de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, l'Oriol Amat, qui explorarà les tendències, els desafiaments i les oportunitats que s'entreveuen en l'horitzó econòmic per a l'any que tot just comença.

És convenient començar l'any tenint una idea de quines són les novetats rellevants que ens esperen. Les normes ja publicades, els esborranys de les Lleis que vindran i/o les Resolucions i Sentències en donen informació de per on es pot moure la tributació d'un any 2024 que, amb la constitució del nou govern, ben segur ens aportarà reformes fiscals importants.

Començarem repassant les perspectives de l'economia internacional i dels mercats financers al 2023 en un context caracteritzat per una inflació encara elevada i un cicle de pujades de tipus d'interès que s'apropa al pic.

És important que les persones treballadores autònomes comencem a planificar la jubilació tenint en compte l'actual situació de longevitat poblacional i la demografia.

Arran dels estudis de Margin Management que s'han dut a terme a la Cecot entre 2021 i 2022 a pimes de diferents sectors d'activitat, s'han detectat una sèrie de debilitats en la gestió econòmica de les empreses.

Durant la sessió en Tomàs Nart donarà a conèixer les principals novetats que presenta la Reforma Concursal, quins procediments especials es preveuen per a les microempreses, el concurs sense massa, així com la segona oportunitat.

Com cada any cal plantejar-se quines són les novetats que ens presenten les diferents lleis en l'àmbit tributari per tal d'estar al corrent de com ens afecta en l'activitat de la nostra empresa.

INDÚSTRIA, SEGURETAT I MEDI AMBIENT

Des del Gremi de la Construcció del Vallès hem organitzat una sessió informativa per a donar a conèixer el funcionament de la web d'e-distribució.

L'actual crisi energètica i el seu desenvolupament a futur, serà sens dubte un dels factors més importants en el desenvolupament de l'economia per l'any 2023.

Internacional

Durant aquesta sessió, de la mà d'en Xavi López Remolà, assessor fiscal de la Cecot, aflorarem les regulacions relatives a l'IVA en exportacions i vendes intracomunitàries ja que poden ser complexes i estan sotmeses a canvis freqüents.

Aquesta sessió té com a objectiu proporcionar una comprensió més profunda de les oportunitats i reptes que ofereixen els Emirats Àrabs per a les empreses interessades en internacionalitzar-se en aquesta regió.

ICEX Next és el programa d'ICEX Espanya Exportació i Inversions dirigit a les pimes espanyoles que desitgen créixer internacionalment.

ICEX Next és el programa d'ICEX Espanya Exportació i Inversions dirigit a les pimes espanyoles que desitgen créixer internacionalment.

Vols conèixer les claus per negociar un acord de distribució internacional just i eficaç?

El RD 993/2022 fixa mesures de control a la importació dels aparells elèctrics i electrònics, piles, bateries i acumuladors que provenen de tercers països.

Digitalització

Us convidem a la sessió sobre la implementació de tecnologies digitals per optimitzar les funcions financeres. Aquesta jornada preten ser una ocasió on diferents empreses ens presentin d'una manera pràctica l'aplicació de les tecnologies digitals a l'àmbit de les finances.

Màrqueting i xarxes socials

Descobreix amb l'Aleix Valls com l'IA està definint les estratègies de màrqueting, millorant la interacció amb els clients i optimitzant els resultats. Un viatge per entendre el futur del màrqueting.

Aquesta sessió està dissenyada per proporcionar als assistents una comprensió més profunda del podcasting com a canal de connexió amb l'audiència i per oferir recursos pràctics per iniciar i millorar els seus propis podcasts. No perdeu l'oportunitat de participar en aquesta conversa única i descobrir el poder del podcasting per a la vostra marca.

Durant aquesta sessió, en Charlie Romero, Director General per Espanya i Portugal de JVCKENWOOD Europe, compartirà les seves experiències i coneixements sobre les millors pràctiques en la gestió de pressupostos de màrqueting, estratègies per aconseguir resultats òptims i consells pràctics que podreu aplicar immediatament en les vostres pròpies organitzacions.

El copywriting és una eina estratègica que ha revolucionat el món del màrqueting i les vendes.

A la propera sessió del cicle MKVDays'23 coneixeràs des d'estratègies de posicionament efectives fins a la creació d'una identitat visual coherent, explorant totes les facetes del branding i com les pots aplicar a la teva empresa.

LinkedIn és una de les plataformes socials més grans del món i s'ha convertit en una eina imprescindible per als professionals de les vendes. Prenent consciència del creixement i rendiment d'aquesta plataforma en els darrers anys, ens ha semblat molt oportú iniciar el cicle #MkVDays, impulsat pel Club Cecot de Màrqueting i Vendes, amb un monogràfic sobre Linkedin, amb especial atenció al Sales Navigator.

Retail

La transformació digital al teu negoci serà l'impuls que necessites per incrementar les teves vendes i millorar la teva productivitat. Digitalitza el teu negoci per estar al capdavant del mercat.

Un kit imprescindible per enfocar les teves estratègies de màrqueting cap a accions altament efectives i exitoses que multiplicaran l'impacte i les conversions en els teus canals de venda.

La formació t'ajudarà a identificar i obrir nous fluxos d'ingressos i desbloquejar oportunitats d'escalabilitat sense precedents en un entorn innovador que impulsarà la teva marca al capdavant de la competència i transformarà l'experiència de client i el teu lideratge.

Enfoca't en el teu negoci, guanya temps i alhora multiplica i expandeix l'impacte de la teva marca a xarxes socials. Com? Amb l'ajuda de la Intel·ligència Artificial pots arribar molt més lluny, atreure més clients i accelerar les teves vendes d'una forma molt més eficaç i rentable.

Projecta la millor versió de la teva marca amb estratègies preventives que t'ajudaran a protegir la imatge i reputació i amb recursos per a transformar una situació crítica en una oportunitat de creixement i lideratge.

Durant la sessió s'oferirà una exposició sobre el règim de garanties i conformitat dels productes i serveis, enfocat principalment als venedors i venedores finals.

Read More

Serveis destacats

Més serveis

Igualtat de gènere a l'empresa, com donar compliment a les noves obligacions

Durant la sessió en format digital, la Susana Díaz, responsable de l'Àrea d'Ocupació i d'Empresa de la Fundació Universi