La Cecot arranca el programa Healthcare Vallès amb una quinzena de start ups del sector salut

La Cecot arranca el programa Healthcare Vallès amb una quinzena de start ups del sector salut

Terrassa, 21 de setembre de 2023 – La preacceleradora de la Cecot, Healthcare Vallès, va iniciar el passat dimarts 19 de setembre les seves activitats formatives amb una sessió inicial en la que van participar la directora del programa i del Departament d’Emprenedoria i Creixement Empresarial de la Cecot, Laura Sallent, l’assessor de BStartup, José Ramon Martín, i la coordinadora de recerca, docència i innovació de la Mútua de Terrassa, Laura Buguñá.

El projecte Healthcare Vallès, que és una iniciativa de Cecot subvencionada pel Departament d'Empresa i Treball, amb el cofinançament del Fons Social Europeu Plus, està orientat a emprenedors amb idees o projectes start ups del sector de la salut, que vulguin portar la seva iniciativa al següent nivell. El programa ofereix un itinerari formatiu i de mentoria relacionat amb el model de negoci, estratègia, vendes, marketing i gestió econòmic-financera, especialitzada en l’àmbit sanitari, i inclou la possibilitat de mantenir contacte amb les empreses consolidades de l’ecosistema sanitari del Vallès.

Les empreses de l’ecosistema que col·laboren al projecte són la Mútua de Terrassa, el Consorci Sanitari de Terrassa, Egarsat, Vitaly, BBraun i Moehs Ibérica, que més enllà de conèixer els projectes posaran a disposició la seva experiència per aconsellar i guiar als emprenedors en els diferents estadis dels seus projectes.

En aquesta sessió inaugural, es va donar a conèixer l’itinerari formatiu, els diferents àmbits d’acompanyament i mentoria que s’ofereixen i les interaccions amb les empreses de l’ecosistema healthcare del Vallès que participen al programa, i altres avantatges de participar-hi, com per exemple formar part del llibre de projectes start up de l’entitat, tenir l’oportunitat de participar al 4YFN del proper any i esdevenir automàticament soci de la Cecot, en format Open. Més enllà de presentar el programa, la Laura Sallent també va fer un repàs dels reptes i oportunitats que ofereix avui en dia el sector, com la transformació digital, el big data, la sostenibilitat i enfoc “one health”, la equitat sanitària, la salut mental, les malalties no transmissibles, l’envelliment de la població, la medicina personalitzada, la col·laboració público-privada, la millora de la divulgació científica i l’autocura i la prevenció. 

Gràcies a la participació del José Ramon Matín, els assistents van poder també saber que el Banc Sabadell té la VI convocatòria de BStartup Health oberta, que cerca invertir en startups del sector salut que es trobin en fases pre-seed i seed, en què la inversió vagi dirigida fonamentalment a validar la tecnologia/investigació i el negoci. Es seleccionaran fins a tres projectes d’entre els presentats a tota Espanya i l’entitat aportarà 100.000€ a canvi d’un % de participacions. A més ofereix un programa d’acompanyament per part d’un dels integrats del comitè cientificotècnic de BStartup Health.

La última part de la sessió, dirigida per la Laura Buguña, va girar al voltant de l'impacte de la tecnologia i la innovació en el sistema sanitari català, on es va posar el focus en diferents programes d’innovació orientats al sector salut, des dels serveis d’acompanyament que es poden trobar fins a la compra pública d’innovació.

La quinzena de les start ups participants van poder presentar els seus projectes, entre els que destaquen: Improfit.ai, empresa que ofereix una solució de visió per computació i algoritmes per predir i prevenir malalties cròniques en adults majors, utilitzant l’aprenentatge automàtic per analitzar grans quantitats de dades, incloent registres mèdics, hàbits d’estil de vida i factors ambientals; PNI Clinic, que proposa un servei d’atenció holístic de la salut, enfocat a la prevenció de malalties abans de que el problema sigui manifest, a través de la medicina integrativa i acompanyament en el tractament, posant el focus en l'autocura de la persona, aportant eines i recursos per a fer el canvi desitjat; Natural therapeutics, una start up que ha creat una crema que alleugereix el dolor de la patologia crònica (esquena i genolls) en persones d’edat adulta i avançada; Newborn Solutions, enfocada a la detecció precoç no invasiva d'infeccions en líquids serosos mitjançant un dispositiu mèdic que permet el recompte no invasiu de glòbuls blancs, un marcador molt ben establert amb llindars diagnòstics clarament definits i acceptats internacionalment; Vitala, que ha patentat una tecnologia que permet predir toxicitat i efectivitat en fàrmacs de manera precisa en estadis inicials de la fase preclínica; MediAssist, una plataforma digital destinada a fer visites mediques en remot, disposant de la possibilitat de realitzar exploracions mèdiques integrades mitjançant dispositius exploratoris adequats; LogMeal, una aplicació que permet obtenir informació nutricional de les ingestes de les persones de forma directa, detallada, estructurada i classificada i quins són els excessos o carències de persones i pacients per poder actuar amb una bona base d'informació nutricional; Meraki, un projecte 100% enfocat en la salut i la cura de la persona, des de l'atenció al benestar integral, atenent als aspectes de la persona: ment, cos, emoció i esperit; Terranian, una solució d'aplicació tòpica amb efectes altament regeneradors i rejovenidors, mínimament invasiu, indicat per a la medicina estètica, cosmètica, plàstica, reconstructiva i regenerativa; i Meditaclic.cat, una aplicació interactiva, que ofereix tècniques de relaxació immersives de so 8D a través de variades meditacions i relaxacions mindfulness en català i de creatius videojocs antiestrès. Una solució digital saludable per cuidar la salut mental i d’efecte reparador.

 

Sobre el Departament d’Emprenedoria i Creixement Empresarial 

Sota el paraigües del Departament d’Emprenedoria i Creixement Empresarial s’ofereix assessorament a les persones emprenedores i empresàries a través de les diferents àrees de treball:  

  • Creació d’empreses: les persones emprenedores poden rebre assessorament i acompanyament en totes les fases de la creació de la seva empresa. A més, al ser punt PAE, també ens ocupem dels tràmits d’alta. Per a més informació: https://serveis.cecot.org/Serveis/Emprenedoria  
  • Transmissió empresarial: si tens una empresa o negoci, ja no pots donar-li continuïtat i cerques un relleu; o si ets emprenedor i et planteges emprendre a través de la compra d’una empresa en funcionament, a través del servei de Reempresa t’acompanyem i assessorem en totes les fases de la compra o la venda de l’empresa. Per a més informació: https://www.reempresa.org/  
  • Consolidació i creixement: oferim acompanyament a les persones emprenedores i empresàries en el procés de consolidar la seva empresa i fer-la créixer, a través d’assessorament especialitzat i actuacions formatives. A més, a través del servei de HelpEmpresa, podem fer un diagnòstic integral de la situació de la teva empresa, donar-te consells per fer-la més resilient per afrontar reptes a futur. Si la teva empresa té problemes de viabilitat, també t’acompanyem en el procés de reestructuració o tancament honest i ordenat. Per a més informació: https://helpempresa.com/  
  • Oficina de finançament: tant si ets emprenedor/a o empresari/a, t’ajudem a trobar la millor solució de finançament per al teu projecte o empresa, ja sigui per a la seva constitució com per fer-la créixer amb noves inversions. Per a més informació: https://serveis.cecot.org/Pagines/Oficina-de-financament  

 

Per a més informació:
Departament de comunicació de la  Cecot 
premsa@cecot.org | Tel. 93 736 11 15 | Mòbil 630 91 80 26