La Cecot posa marxa la nova edició dels Reconeixements al Progrés Empresarial per fer valdre el teixit empresarial català

La Cecot posa marxa la nova edició dels Reconeixements al Progrés Empresarial per fer valdre el teixit empresarial català

La Cecot posa marxa la nova edició dels Reconeixements al Progrés Empresarial per fer valdre el teixit empresarial català

Aquest mes de juliol hem publicat les bases i obert el termini perquè les empreses i persones emprenedores amb seu a Catalunya puguin presentar les seves candidatures a la 29a edició dels Reconeixements Cecot al Progrés Empresarial.

Enguany, el lliurament dels guardons tindrà lloc durant la Nit de l’Empresa el proper el dilluns 21 d’octubre a L’Auditori de Barcelona, on ja es van celebrar les edicions del 2015 i del 2016 i on preveiem una assistència de nou-centes persones.

"És un esdeveniment important per nosaltres", afirma el ¡president de la Cecot, Xavier Panés. "Reivindiquem l'associacionisme, entenent-lo com una força per impulsar encara més la societat civil, que sempre ha estat un pal de paller important a la societat catalana. La societat civil organitzada neix per la necessitat de cobrir mancances socials que potser l'Estat, els Governs, els poders públics, no estaven oferint. Volem tornar a remarcar tota aquesta gran aportació que fa a la societat la iniciativa privada i les organitzacions que neixen d'aquesta iniciativa privada en qualsevol àmbit; l’empresarial però també el cultural, l’esportiu o l’educatiu. I és que a la Cecot sí que defensem interessos d'empreses, com ha de ser en una patronal com la nostra, però en el fons, el que volem és una societat millor, on tots visquem millor, siguem empresaris o no. I la Nit de l’empresa ens permet projectar aquest missatge".

Aquest any, tornem a apostar fort per l’àmbit energètic i tecnològic amb l’objectiu d’assolir la reducció d’emissions de carboni en qualsevol activitat econòmica o productiva derivada de l’esdeveniment. "Des que l’any 2022 vam decidir ser la primera patronal a Espanya i Catalunya en assolir el Certificat de 100% Neutre de Carboni, la reducció d’emissions ja és per nosaltres un factor inherent a qualsevol procés que executem, tant per la necessitat econòmica i mediambiental d’un creixement sostenible, com pel compromís social amb les noves generacions", destaca Panés. "Tant la Cecot com les entitats col·laboradores hem assumit el repte de continuar fent de la Nit de l’Empresa de 2024 un esdeveniment Carbon Neutral".

Aquest compromís que assumim juntament amb totes les empreses col·laboradores de la Nit de l’empresa de la Cecot implica calcular la petjada de carboni de l’esdeveniment del dia 21 d’octubre, i desenvolupar propostes de reducció d’emissions i de compensació que l’equip tècnic de l’Oficina per la Transició Energètica (OTE) de la Cecot calcularà per aquesta nova edició, tenint en compte les emissions tant de mobilitat dels assistents com de proveïdors de càtering, audiovisuals, difusió, consums energètics, etc. La compensació per les emissions ocasionades per la Nit de l’Empresa es realitzarà mitjançant el programa de compensacions voluntàries, amb projectes en territori català dut a terme per entitats socials que són de tipus ‘evitació emissions’, tal com es va fer en l’edició anterior.

Aquesta nova edició de la Nit de la Cecot comptarà amb la col·laboració, suport i implicació de totes les empreses patrocinadores de l’any 2023, que han renovat la confiança en aquest esdeveniment d’homenatge al ‘fer empresa diàriament’. "Establir relacions perdurables en el temps, basades en valors empresarials compartits com l’esforç, l’assumpció de risc, el treball en xarxa, o la generació de sinergies entre empreses és un dels nostres propòsits", explica el nostre president, Xavier Panés. "Per això, agraïm el suport i la confiança d’aquestes companyies col·laboradores en la nostra Nit que té com a objectiu premiar l’esforç diari dels equips de treball de les empreses catalanes".

De la mà d’entitats com el Port de Barcelona, el Consorci de la Zona Franca de Barcelona, CaixaBank, Occident, eDiversa Group, CCAM i Vítaly, impulsem la 29a edició dels Reconeixements al Progrés Empresarial, destinats a premiar empreses que hagin desenvolupat accions dirigides a l’eficiència energètica, el compromís amb el medi ambient, la transformació digital, la innovació, la prevenció i cura de la salut laboral de les plantilles o la responsabilitat social vers l’entorn més proper on desenvolupen l’activitat. Els guardonats es coneixeran després de la reunió del Jurat convocada per al 2 d’octubre i es retrà homenatge el dilluns 21 d’octubre en el marc de la Nit de l’Empresa de la Cecot.

Així doncs, l’esdeveniment compta amb el suport d’entitats com  Port de Barcelona,Consorci de la Zona Franca de BarcelonaCaixaBank,Vítaly,eDiversa Group,OccidentEndesaMoventiaSabaHPAgbarMercadonaL’Asseguradora | MútuaTerrassaSerafí Indústria Gràfica,Bidons EgaraMazars Auditoria,SanmyMasachsServaiguaGrupoCerezoEMCCAT GrupSMSavallMahou San MiguelAura ConsultorsDiari de TerrassaViaempresa i The New Barcelona Post.

Com cada any, hem habilitat la pàgina web de la Nit de l'Empresa que integra les bases de participació i anirem actualitzant a mesura que l’esdeveniment va arribant a la seva data. 

 

Podreu trobar fotografies de l’edició 2023 aquí.