Ajuts a autònoms per a la contractació d'una persona treballadora assalariada de la Generalitat de Catalunya

Ajuts a autònoms per a la contractació d'una persona treballadora assalariada de la Generalitat de Catalunya

Ets una persona autònoma? Aquest ajut del programa "TU+1" de la Generalitat de Catalunya podria interessar-te!
 
1. Quin és l'objectiu de l'ajut?
Fomentar la contractació indefinida d'una persona treballadora en situació d'atur per part de les persones treballadores autònomes que no tenen cap assalariat al seu càrrec, amb la finalitat de donar suport al creixement del negoci. Es poden contractar fins a 3 persones desocupades inscrites al Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC) com a demandants d'ocupació no ocupades.
 
2. Qui ho pot sol·licitar?
Persones treballadores autònomes i societats limitades unipersonals sense cap persona treballadora assalariada al seu càrrec.
 
3. Quins són els requisits?
Per poder ser beneficiari/ària de la subvenció s’han de complir els següents requisits: 

  • El contracte de treball objecte de la subvenció ha de ser indefinit i per a una jornada igual o superior al 50%.
  • La durada mínima de permanència de la contractació per percebre l'ajut és de 18 mesos.
  • En el cas de les persones treballadores autònomes, persona física, han d'estar donades d'alta al règim especial dels treballadors autònoms (RETA), o a una mutualitat com a sistema alternatiu al RETA, en el moment de presentar la sol·licitud i per un període mínim d'un any ininterromput amb anterioritat a la data de presentació de la sol·licitud.
  • En cas de les societats unipersonals, han d'estar inscrites en el Registre Mercantil en el moment de sol·licitar l'ajut i per un període mínim d'un any ininterromput amb anterioritat a la data de presentació de la sol·licitud.
  • No tenir persones contractades al seu càrrec en el moment de presentar la sol·licitud ni durant els sis mesos anteriors.
  • Totes les persones contractades mitjançant aquesta subvenció han de participar, dins del període subvencionable (18 mesos), en almenys un dels cursos de formació subvencionada que s'ofereixen dins el catàleg formatiu del Consorci per a la Formació Continua de Catalunya, ja sigui en format en línia o presencial.

4. Quina és la quantia de l'ajut?
L'import de l'ajut és de 20.850€
 
5.  Quin és el termini de presentació? 
El termini per presentar sol·licituds s’ha establert des del 5 de juliol de 2024 a les 9h fins al 12 de setembre de 2024 a les 14h.
 
6.  On ho puc tramitar?
Les sol·licituds s'han de realitzar telemàticament a través d'un d'aquests dos canals: canalempresa.gencat.cat o tramits.gencat.cat.
 
Vols rebre més informació?
Contacta'ns a emprenedoria@cecot.org i t’informem sobre les bases.
 
El departament d’Emprenedoria i Creixement Empresarial de la Cecot compta amb el suport del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya en el marc del programa EmprènCat.
 
Sobre el Departament d’Emprenedoria i Creixement Empresarial

Sota el paraigües del Departament d’Emprenedoria i Creixement Empresarial s’ofereix assessorament a les persones emprenedores i empresàries a través de les diferents àrees de treball:

  • Creació d’empreses: les persones emprenedores poden rebre assessorament i acompanyament en totes les fases de la creació de la seva empresa. A més, al ser punt PAE, també ens ocupem dels tràmits d’alta. Per a més informació: https://serveis.cecot.org/Serveis/Emprenedoria  
  • Transmissió empresarial: si tens una empresa o negoci, ja no pots donar-li continuïtat i cerques un relleu; o si ets emprenedor i et planteges emprendre a través de la compra d’una empresa en funcionament, a través del servei de Reempresa t’acompanyem i assessorem en totes les fases de la compra o la venda de l’empresa. Per a més informació: https://www.reempresa.org/    
  • Consolidació i creixement: oferim acompanyament a les persones emprenedores i empresàries en el procés de consolidar la seva empresa i fer-la créixer, a través d’assessorament especialitzat i actuacions formatives. A més, a través del servei de HelpEmpresa, podem fer un diagnòstic integral de la situació de la teva empresa, donar-te consells per fer-la més resilient per afrontar reptes a futur. Si la teva empresa té problemes de viabilitat, també t’acompanyem en el procés de reestructuració o tancament honest i ordenat. Per a més informació: https://helpempresa.com/    
  • Oficina de finançament: tant si ets emprenedor/a o empresari/a, t’ajudem a trobar la millor solució de finançament per al teu projecte o empresa, ja sigui per a la seva constitució com per fer-la créixer amb noves inversions. Per a més informació: https://serveis.cecot.org/Pagines/Oficina-de-financament