Vítaly col·labora amb el programa Healthcare Vallès de la patronal Cecot

Vítaly col·labora amb el programa Healthcare Vallès de la patronal Cecot

Vítaly, empresa líder en la prevenció i la salut de les persones treballadores, ha obert les portes del seu centre de Cornellà del Llobregat als emprenedors i emprenedores del programa Healthcare Vallès. En el marc de la col·laboració de Vítaly amb el programa de preacceleració Healthcare Vallès, el passat 21 de novembre del 2023, els emprenedors i emprenedores van tenir la oportunitat de conèixer la tasca que fa l’entitat.

Entre els presents, s’ha comptat amb la participació del Sr. Pere Arch, director territorial de Catalunya,  el Sr. Ángel Lozano, subdirector territorial de Catalunya, el Sr. Joan Carles Aguilar, director d’Innovació, la Sra. Reyes Rivera, coordinadora territorial de Catalunya, i el Sr. Francisco José Cerrato, tècnic de finançament I+D+I.

L’entitat ofereix cobertura en l’àmbit nacional a més de 2 milions i mig de persones treballadores, disposa de més de 280 centres, compta amb més 110 unitats mòbils i té una plantilla de més de 3.500 persones. Vítaly es centra en tres àrees: l’àrea tècnica per a la prevenció de riscos, millorar la seguretat en els llocs de treball i avaluacions de riscos periòdiques; l’àrea mèdica de vigilància de la salut mitjançant els reconeixements mèdics; i l’àrea de formació, les formacions en espais confinats serien un exemple de la seva oferta.

Al llarg de la jornada, les persones participants del programa van poder conèixer l’àmbit d’actuació de Vítaly, exemples d’innovació i ecosistema de salut digital, i diferents models de col·laboració amb les startups que brinden oportunitats per crear un model de cocreació entre les startups i les empreses de l’ecosistema.

Seguit de les presentacions, els emprenedors i emprenedores van poder visitar les instal·lacions i activitats que es desenvolupen en el centre de Cornellà, les sales de formació teòrica i els espais de formació pràctica, així com també les sales destinades a les revisions mèdiques i altres espais d’oficina. Per finalitzar, es va realitzar un taller teòric-pràctic de maniobres d’assistència, com ara la maniobra de Reanimació Cardiopulmonar Bàsica (RCP) i la maniobra de Heimlich.

En una segona jornada, celebrada el 23 de novembre del 2023 a la seu de la Cecot a Terrassa, Vítaly va conèixer les diferents iniciatives de la mà dels seus emprenedors i emprenedores, i va poder aportar el seu punt de vista i consells basats en la seva experiència i coneixements.

L’experiència amb Vítaly compta amb valoracions positives per part dels participants pels coneixements compartits i l’oportunitat facilitada pel programa Healthcare Vallès i el contacte establert amb l’equip de Vítaly.

El projecte Healthcare Vallès és una iniciativa de Cecot i està subvencionat pel Departament d’Empresa i Treball i amb el cofinançament del Fons Social Europeu Plus, està orientat a emprenedors amb idees o projectes start ups del sector de la salut, que vulguin portar la seva iniciativa al següent nivell. El programa ofereix un itinerari formatiu i de mentoria relacionat amb el model de negoci, estratègia, vendes, marketing i gestió econòmic-financera, especialitzada en l’àmbit sanitari, i inclou la possibilitat de mantenir contacte amb les empreses consolidades de l’ecosistema sanitari del Vallès.

Les empreses de l’ecosistema que col·laboren al projecte són la Mútua de Terrassa, el Consorci Sanitari de Terrassa, Egarsat, Vitaly, BBraun i Moehs Ibérica, que més enllà de conèixer els projectes, posen a disposició la seva experiència per aconsellar i guiar a les persones emprenedores en els diferents estadis dels seus projectes. El passat 14 i 15 de novembre, Egarsat va convidar a les persones participants al programa a una visita al seu hospital de Barcelona i va escoltar i aportar el seu feedback a les presentacions dels projectes dels participants. A més, en les pròximes setmanes, es preveu que els emprenedors i emprenedores visitin i presentin els seus projectes davant d’altres empreses integrants de l’ecosistema healthcare Vallès.

El programa Healthcare Vallès es desenvolupa en el marc del programa Primer, subvencionat pel Departament d'Empresa i Treball i amb el cofinançament del Fons Social Europeu Plus. 

Altres informacions relacionades amb el programa Healthcare Vallès 

- Healthcare Vallès - https://serveis.cecot.org/Servei/Healthcare-Valles 

- El Healthcare Vallès de la Cecot forma part de les vint-i-nou preacceleradores del programa Primer 2023 -  https://institucional.cecot.org/Sala-de-premsa/Notes-de-Premsa/Cecot/El-Healthcare-Valles-de-la-Cecot-forma-part-de-les-vint-i-nou-preacceleradores-del-programa-Primer-2023 

- La Cecot fomentarà l’emprenedoria disruptiva del sector de la salut amb el projecte     Healthcare Vallès - https://institucional.cecot.org/Sala-de-premsa/Notes-de-Premsa/Cecot/La-Cecot-fomentara-l-emprenedoria-disruptiva-del-sector-de-la-salut-amb-el-projecte-Healthcare-Valles