La Cecot reuneix més de 100 despatxos professionals per analitzar els reptes de la facturació electrònica i la digitalització

La Cecot reuneix més de 100 despatxos professionals per analitzar els reptes de la facturació electrònica i la digitalització

La Cecot ha celebrat aquesta setmana la segona Trobada Anual de Despatxos Professionals per analitzar els reptes de la facturació electrònica i la digitalització

Prop de cent-seixanta assistents, representants de més d’un centenar de despatxos professionals, han participat en la segona Trobada Anual de Despatxos Professionals organitzada per la patronal Cecot. Aquesta setmana, ens hem reunit amb gestories, consultories, assessories, bufets d’advocats i professionals independents que oferim els nostres serveis principalment a autònoms i pimes. La jornada ha estat dissenyada per explorar els reptes emergents que afecten la nostra feina, amb un enfocament especial en la facturació electrònica, els canvis legislatius i la transformació digital.

El secretari general de la Cecot, Oriol Alba, ha destacat l'impacte significatiu de la facturació electrònica en els despatxos i petites i mitjanes empreses, subratllant la necessitat d’un canvi de paradigma. Alba ha afirmat que "és essencial que ens reunim per discutir els reptes quotidians i proposar solucions que facilitin el nostre progrés, mitjançant la connectivitat i la formació continuada".

Hem comptat amb una selecció d’experts de renom que han compartit les seves perspectives i estratègies per afrontar els canvis que la facturació electrònica imposa en els nostres despatxos i pimes. Marc Rius, advocat i economista amb una notable trajectòria en digitalització, ha inaugurat l’esdeveniment amb la seva ponència “La tempesta perfecta pels Despatxos Professionals: Context actual i reptes de futur”. Rius ha destacat que “estem en un moment clau, on la digitalització no és opcional sinó una necessitat imperiosa” i ha oferit quatre recomanacions clau: digitalitzar-se, diferenciar la proposta de valor, definir el model de negoci i fidelitzar el client. Ha conclòs que, tot i que “la introducció d’eines d’IA és només una part de la transformació”, la confiança seguirà sent fonamental en la nostra feina.

Jaume Escandell, CEO d’Ediversa Group, ha abordat les oportunitats que la Llei Crea y Crece ofereix als despatxos professionals amb la seva presentació “Adaptant-se al canvi: Oportunitats estratègiques per a Despatxos Professionals sota la Llei Crea y Crece”. Escandell ha explicat que “la nova legislació sobre facturació electrònica representa no només un desafiament sinó una gran oportunitat per innovar” i ha subratllat la importància de col·laborar amb proveïdors tecnològics per optimitzar els nostres processos i millorar els serveis als clients.

La jornada ha conclòs amb la intervenció de Diana Freire, especialista en solucions de facturació a Wolters Kluwer Tax & Accounting Espanya, qui ha presentat “Impacte i abast del reglament de Sistemes Informàtics de Facturació en pimes i despatxos”. Freire ha detallat els nous requisits imposats per la Llei Antifraude i la Llei Crea y Crece, oferint consells pràctics per una adaptació eficaç.

Oriol Alba ha destacat que “les necessitats dels despatxos professionals són específiques i difereixen de les d’altres sectors. Les demandes d’assessorament en matèries com la laboral, fiscal o financera requereixen un suport adaptat a les particularitats del sector”. Ha afegit que “la creació d’aquest espai de Despatxos Professionals té com a objectiu fomentar el debat, la posada en comú i la col·laboració, millorant així la competitivitat dels autònoms i pimes que són els clients principals d’aquests despatxos”.

També hem comptat amb una secció d’elevator pitch amb les intervencions de sis empreses proveïdores de solucions digitals:

-Martí Carles Subirà de Kriter ERP ha destacat que “la integració directa de factures és el primer pas cap a una gestió més eficient”.
-Isidro Velis de Cegid ha ressaltat la importància de la transició de gestor a assessor com a part clau de la digitalització.
-Eduard Banqué de Quantum Economics ha presentat la factura electrònica intel·ligent com “una palanca transformadora que pot redefinir la manera de treballar dels despatxos”.
-Jaume Escandell d’Ediversa Group ha explicat com la seva empresa pot ajudar els despatxos a adaptar-se als nous requisits normatius.
-Roberto Soto de TeamSystem ha compartit solucions per a la gestió integral de despatxos.
-Víctor López d’Infolab, partner de Wolters Kluwer, ha exposat com ajudar els clients dels despatxos a afrontar els nous reptes.

La jornada ha proporcionat als participants una oportunitat per actualitzar-se i establir connexions significatives en el sector, convertint la sala d’actes de la Cecot en un espai dinàmic de coneixement i debat sobre la manera en què les novetats com la facturació electrònica estan canviant la gestió interna dels despatxos, així com els reptes derivats de la nova legislació i l’ús de les tecnologies emergents.