Margin Management: La palanca definitiva de la competitivitat, la productivitat i la rendibilitat

El Margin Management no és una estratègia disruptiva ni innovadora fora de les nostres fronteres, però al nostre país és una eina encara massa desconeguda, principalment a les petites i mitjanes empreses. Aquest desconeixement és una de les causes de la manca de competitivitat de les nostres empreses quan ens comparem amb altres economies. Les empreses més eficaces i rendibles basen la seva gestió en el Margin Management.

Però... Què és el Margin Management? És la gestió integral dels factors de rendibilitat d'una activitat econòmica. I subratllem el concepte d'integral, és a dir, dóna una visió integrada i de conjunt de quin és el mecanisme real de la generació dels beneficis de l'activitat.

El Margin Management s'enfoca en analitzar, gestionar i combinar de forma òptima els tres grans eixos de la gestió de la Rendibilitat: L'eix dels ingressos, L'eix de la inversió en els costos per generar el producte o el servei que entreguem als clients, i l'eix de la inversió estructural de l'activitat per portar-la a terme.

La gran eina del Margin Management és, com el seu nom indica, el Marge. Però no qualsevol marge, sinó aquell que doni una visió precisa i exacta del rendiment real dels productes o serveis que subministrem. El Margin Management fuig de repartiments subjectius de costos i a més busca definir el marge de forma clara, inequívoca i simple, obviant qualsevol forma de càlcul que compliqui l'obtenció d'informació, resultats i propostes per prendre les decisions més adients i més ràpides per l'activitat. És per això, que és una Gestió tan eficaç.

A més, el Margin Management busca complir una de les condicions fonamental de la gestió econòmica d'empresa que és monitorar les decisions empresarials l'abans possible per variar-les si no compleixen les expectatives previstes. No podem preveure el futur, però ens podem adaptar ràpidament al present. I aquesta idea és bàsica i fonamental en el Margin Management.

Sempre pensem que les eines de gestió empresarial són, només, de grans empreses. Aquesta creença és totalment errònia en el cas del Margin Management, i contrària a la realitat; precisament les grans empreses van esdevenir competitives, rendibles i capaces de créixer perquè van començar a fer servir el Margin Management.

Per la seva claredat, simplicitat conceptual i senzilla aplicació (més encara amb els processos de digitalització i sistemes d'informació que disposem a les empreses) és la millor eina per donar a l'empresa tots els elements reals necessaris sobre l'activitat per prendre decisions de forma fonamentada i reduir l'angoixa de la incertesa per falta de visió real del que passa a l'activitat .

Per aquestes raons, com a socis de la Cecot teniu l'àrea d'Assessorament en Gestió Econòmica, Costos, Marges i Rendibilitat per ajudar-vos augmentar la vostra competitivitat i la productivitat, millorar les probabilitats de supervivència i encarar la sortida de la crisi derivada de la COVID 19 aplicant el Margin Management.

Assessoreu-vos i encarregueu el diagnòstic gratuït del vostre Margin Management

Si ho desitgeu, el nostre assessor, el Sebastià García, us farà un diagnòstic gratuït de la vostra gestió actual del marge, i us donarà els principals punts de millora perquè sigueu conscients de per on començar. I és clar, no estareu mai sols per recórrer el camí del Margin Management perquè la Cecot i l'àrea d'assessorament de gestió del marge, costos i control de gestió estaran sempre al vostre costat, per assegurar que arribareu a bon port.

Assessorament en Gestió Econòmica, Costos, Marges i Rendibilitat | Sebastià Garcia | controlmarges_compres@cecot.org
Serveis destacats