Sandra Arcos: "La IA ha d'actuar com una extensió de les capacitats de la persona"

Sandra Arcos: "La IA ha d'actuar com una extensió de les capacitats de la persona"

Entrevista a Sandra Arcos, assessora en màrqueting i gestió de negocis digitals de la Cecot 

En un món cada vegada més digital, les empreses busquen constantment maneres de millorar la seva comunicació amb la tecnologia per obtenir resultats més efectius. Sandra Arcos, assessora en màrqueting i gestió de negocis digitals de la Cecot, explica com el Prompt Engineering permet optimitzar els recursos i avançar-se a les necessitats dels clients.

No et perdis l’entrevista completa!

Prompt Engineering: la clau per a un màrqueting i gestió de negocis digitals més eficients

"El Prompt Engineering és un conjunt de tècniques que serveixen per comunicar-nos millor amb les màquines i obtenir resultats de manera més efectiva", explica Sandra Arcos. Aquesta metodologia no només es limita a la generació de contingut, sinó que també inclou un enfocament investigador en màrqueting, la creació de prompts per investigar mercats i el comportament dels clients, així com demanar consells a la màquina sobre com actuar en cada punt de contacte del client en el customer journey.

"Les empreses poden avançar-se a situacions futures i millorar les prediccions. La IA prescriptiva permet millorar les dades predictives i optimitzar els recursos", destaca. Aquesta capacitat d'anticipació és crucial per mantenir-se competitiu en un mercat canviant.

En el camp del màrqueting, el Prompt Engineering pot ser especialment útil. "Quan tenim reunions amb clients, una IA com Copilot ens pot fer un acte de la reunió en qüestió de dos minuts, recollir la informació i crear un acte a través d'aplicacions com PowerPoint", detalla. Això no només estalvia temps, sinó que també assegura que la informació clau no es perdi.

A més, la IA pot analitzar el comportament dels clients dins de l'empresa, predir canvis de comportament i tendències futures, i ajudar en la definició de nous productes i serveis. "La IA ens pot donar més idees per afinar els serveis que estem creant perquè encaixin al màxim amb les necessitats del client", afirma.

Sandra Arcos conclou amb una recomanació: "Desmitificar la intel·ligència artificial és clau. La IA ha d'actuar com una extensió de les capacitats de la persona, ajudant-nos a processar dades i a prendre decisions informades i encertades." Amb una governança rigorosa de dades i una planificació adequada, el Prompt Engineering pot ser una eina fonamental per al creixement empresarial.

En resum, el Prompt Engineering representa una oportunitat significativa per a les empreses que busquen millorar la seva eficiència i competitivitat en un entorn cada vegada més digitalitzat. Amb la guia d'experts com Sandra Arcos, les empreses poden aprofitar al màxim aquesta tècnica innovadora i assegurar-se un futur més innovador i efectiu.