Els emprenedors i emprenedores de la preacceleradora Healthcare Vallès visiten les instal·lacions de Moehs BCN

Els emprenedors i emprenedores de la preacceleradora Healthcare Vallès visiten les instal·lacions de Moehs BCN

Moehs Ibèrica, empresa fundada l’any 1962 i dedicada a la fabricació d’API’s per a la indústria farmacèutica, col·labora en la primera edició del Programa Healthcare Vallès impulsat per la Patronal Cecot. En la present jornada, Moehs ha obert les portes de la seva fàbrica de la seu de Moehs BCN a Castellbisbal per ensenyar les instal·lacions als participants del programa Healthcare, com treballen, quins components fabriquen, i com s’han adaptat i evolucionat des de la seva fundació.
 
En aquesta visita, s’ha pogut comptar amb la presència del Sr. Francesc Escribano, president, el Sr. Javier del Rio, nou CEO de l’empresa i en Josep Maria Casanovas, director de la planta de Moehs BCN. Gràcies a ells, s’ha pogut veure de primera mà com analitzen, fabriquen i emmagatzemen els principis actius que després seran utilitzats per la indústria farmacèutica per a la fabricació de mucolítics, anestèsics, o medicació per a la pressió arterial entre molts altres productes.
 
En la primera part de la jornada han explicat la seva trajectòria des de la fundació de l’empresa pel D. Melchor Mallasen Ornat, com han anat creixent, adaptant-se a la situació i canvis del moment, fins arribar a l’actualitat, en la qual tenen a 1.000 treballadors en plantilla i més de sis-cents clients a més de 90 països d’arreu del món. 
 
En la segona part de la visita hem pogut visitar la planta de Castellbisbal, inaugurada l’any 2013, i la qual va permetre incrementar la capacitat de fabricació que tenia fins aquell moment. S’han pogut veure els diferents processos que es realitzen des de l’arribada de la matèria primera fins a la sortida del producte final per a ser enviat els clients. Per exemple s’ha pogut veure com es procedeix a l’assecat del producte abans de ser emmagatzemat i veure els diferents mètodes utilitzats en funció del producte a assecar.
 
En l’última part de la jornada, les persones participants al projecte, han tingut l’oportunitat de compartir el seu projecte en format elevator pitch a l’equip de Moehs BCN, els quals han pogut conèixer amb major detall les iniciatives i els han donat la seva valoració individualitzada per ajudar-les a créixer i explorar possibles sinèrgies a futur. 
 
En finalitzar la jornada totes les parts han valorat molt positivament el programa Heathcare Vallès i les experiències i coneixements compartits. 
 
L’acte s’ha celebrat el 19 de desembre del 2023, en el context del programa Healthcare Vallès en el qual col·laboren Moehs Ibérica, Mútua de Terrassa, el Consorci Sanitari de Terrassa, Egarsat, Vitaly i B. Braun. La preacceleradora Healthcare Vallès ofereix formació i mentoria a tots els projectes participants, així com també la oportunitat de compartir el seu projecte amb grans empreses de la comarca i sector mèdic i farmacèutic per tal d’aconsellar-los i donar-los feedback en l’avenç del seu projecte. 
 
Healthcare Vallès, és una iniciativa de Cecot i el Departament d'Empresa i Treball, amb el cofinançament del Fons Social Europeu Plus i està orientat a emprenedors amb idees o projectes start ups del sector de la salut, que vulguin portar la seva iniciativa al següent nivell. 
 
Les startups participants en la primera edició del programa Healthcare Vallès són: Kriba, LogMeal, Meditaclic.cat, Meraki, PNI Clinic, Regemed, Sentir, Fitness Corporal, Centro MediAssist, Improfit.ai, Natural therapeutics, Vitala, Oxeen i Crosszion CBD
 
Altres informacions relacionades amb el programa Healthcare Vallès 

 

Sobre el Departament d’Emprenedoria i Creixement Empresarial 
 
Sota el paraigües del Departament d’Emprenedoria i Creixement Empresarial s’ofereix assessorament a les persones emprenedores i empresàries a través de les diferents àrees de treball:  

  • Creació d’empreses: les persones emprenedores poden rebre assessorament i acompanyament en totes les fases de la creació de la seva empresa. A més, al ser punt PAE, també ens ocupem dels tràmits d’alta. Per a més informació: https://serveis.cecot.org/Serveis/Emprenedoria  
  • Transmissió empresarial: si tens una empresa o negoci, ja no pots donar-li continuïtat i cerques un relleu; o si ets emprenedor i et planteges emprendre a través de la compra d’una empresa en funcionament, a través del servei de Reempresa t’acompanyem i assessorem en totes les fases de la compra o la venda de l’empresa. Per a més informació: https://www.reempresa.org/  
  • Consolidació i creixement: oferim acompanyament a les persones emprenedores i empresàries en el procés de consolidar la seva empresa i fer-la créixer, a través d’assessorament especialitzat i actuacions formatives. A més, a través del servei de HelpEmpresa, podem fer un diagnòstic integral de la situació de la teva empresa, donar-te consells per fer-la més resilient per afrontar reptes a futur. Si la teva empresa té problemes de viabilitat, també t’acompanyem en el procés de reestructuració o tancament honest i ordenat. Per a més informació: https://helpempresa.com/  
  • Oficina de finançament: tant si ets emprenedor/a o empresari/a, t’ajudem a trobar la millor solució de finançament per al teu projecte o empresa, ja sigui per a la seva constitució com per fer-la créixer amb noves inversions. Per a més informació: https://serveis.cecot.org/Pagines/Oficina-de-financament  

 

Per a més informació:  
 
Departament de comunicació de la  Cecot
premsa@cecot.org | Tel. 93 736 11 15 | Mòbil 630 91 80 26