Propostes Cecot a les eleccions al Parlament de Catalunya 2024: 5 prioritats per millorar la competitivitat de les pimes i estimular l'economia catalana

Propostes Cecot a les eleccions al Parlament de Catalunya 2024: 5 prioritats per millorar la competitivitat de les pimes i estimular l'economia catalana

5 prioritats per millorar la competitivitat de les pimes i estimular l'economia catalana

Des de la Cecot hem elaborat un document de propostes per a les eleccions al Parlament de Catalunya del pròxim 12 de maig on establim cinc prioritats que hauria de tenir en compte l’executiu que sorgeixi de les votacions per a la nova legislatura amb el propòsit de millorar la competitivitat de les pimes i estimular l’economia catalana. 

Tanmateix, i previ a les propostes, des de la Cecot hem demanat als partits polítics catalans que hi concorreran, responsabilitat i compromís per part de tots ells, sigui quin sigui el resultat decidit per la ciutadania, per tal de garantir l’estabilitat política i jurídica de Catalunya. Des de la patronal subratllem la necessitat d’una estabilitat  per preservar i promoure l’activitat econòmica del país, mantenir l’ocupació i generar riquesa que acabi redundant en el benestar social de la ciutadania.

 “Creiem que la nova legislatura hauria de contemplar una Conselleria de la Simplificació Administrativa i un compromís parlamentari dels partits polítics perquè durant els pròxims quatre anys es posi a la ciutadania i a les empreses al centre i es racionalitzi la teranyina normativa, s’optimitzin processos administratius i es redueixi la burocràcia”, ha subratllat el president de la Cecot, Xavier Panés.

De totes les reivindicacions empresarials recollides entre els col·lectius professionals i sectorials que representem a la Cecot, en aquest document prioritzem aquelles propostes i demandes que els són comunes, independentment dels sectors i la grandària de les empreses.

1) La simplificació administrativa i la reforma de l’administració pública.

2) Estímuls i mesures de millora de la competitivitat fiscal de les empreses.

3) Diversificar el model econòmic, potenciant l’activitat industrial.

4) La transició energètica i la sostenibilitat. 

5) El treball i el talent de les persones, així com orientar les polítiques migratòries a la inclusió i la corresponsabilitat. 

Aquestes propostes pretenen que la nova legislatura posi l’èmfasi en la simplificació administrativa i la reforma de l’administració pública, en millorar la competitivitat fiscal, en potenciar l’activitat industrial, en facilitar la transició energètica de les empreses així com la seva digitalització, en garantir l’execució d’infraestructures, en vetllar per la formació ocupacional i el talent de les persones i en orientar les polítiques migratòries a la inclusió i la corresponsabilitat. En definitiva, unes propostes orientades, fonamentalment, a generar creixement empresarial i econòmic de manera sostenible i sempre vinculat a la cohesió social.

Xavier Panés ha destacat que “hem determinat com a prioritat número u la simplificació administrativa i la reforma de l’administració pública perquè, més enllà de ser una de les reivindicacions històriques de la casa, és un eix estratègic de treball patronal amb les administracions pel gran impacte que té sobre la competitivitat de les empreses i en la competitivitat-país”.

Des de la Cecot ens posem a disposició de totes les forces polítiques amb representació parlamentària sigui quin sigui el resultat final de les votacions, per tal de sumar sinergies en la consecució d'objectius estructurals de país. Tenim clar que les solucions no vindran mai d'un únic actor, per més poder de gestió de competències que aquest tingui. Ha de ser, i seran, el resultat del diàleg i dels consensos amplis. Cal una complicitat transversal entre agents polítics, socials i econòmics que tingui prou força per dur a terme els canvis necessaris i trencar les inèrcies que s'han demostrat caduques o ineficients.

Accedeix al document de propostes fent clic aquí.

Debat pre electoral sobre indústria i  política industrial a Catalunya
El pròxim 22 d’abril al matí celebrem a la seu de la patronal un debat pre electoral per  tractar fonamentalment sobre política industrial.
El debat explorarà cinc àmbits crítics que representen reptes per al teixit productiu català: Política Industrial, Simplificació Administrativa, Política Fiscal, Energia i Sostenibilitat i Infraestructures.

Oscar Ordeig (PSC), Roger Torrent i Ramió (ERC), Joan Canadell i Bruguera (Junts) i Santi Rodríguez Serra (PP) participaran en el debat de dues hores conduït i moderat per Oriol Alba, el secretari general de la Cecot.

Durant el debat, interpel·larem als representants polítics sobre les mesures que des de Cecot els hem traslladat, amb motiu de les eleccions del 12 de maig, en l'informe: "5 prioritats per millorar la competitivitat"