Martí Lloveras pren el relleu de Cristina Danón al capdavant de l’àrea d’assessorament en internacionalització

Martí Lloveras pren el relleu de Cristina Danón al capdavant de l’àrea d’assessorament en internacionalització

Martí Lloveras: “Les empreses necessiten contrastar i estar segures de que les passes que estan fent en les seves estratègies de comerç internacional són correctes”

L’expert en comerç exterior, Martí Lloveras, s’incorpora a l’equip d’assessorament de la Cecot com a nou assessor en l’àmbit de la Internacionalització, prenent el relleu de Cristina Danón qui ha coordinat l’àrea durant els darrers tres anys.

Amb una àmplia experiència en comerç internacional i en estratègies d’expansió, així com una sòlida trajectòria en assessorament empresarial, en Martí s’ ha incorporat a l'equip d’assessorament per proporcionar orientació, aconsellar i informar a totes aquelles empreses que vulguin o estiguin considerant expandir les seves operacions en l'àmbit internacional. En Martí és diplomat en Ciències Empresarials per la Universitat de Bellaterra, compta amb un Màster en Direcció Comercial de la Caixa d'Estalvis de Terrassa i ha obtingut un PDG de Direcció General a través de la Cambra de Comerç de Terrassa.

 “Crec fermament que l'experiència és clau. He dedicat tota la meva carrera al comerç exterior, i això m'ha proporcionat el coneixement necessari per respondre dubtes, consultes i inquietuds que les empreses de la demarcació de Cecot puguin tenir”, ha explicat l’expert. 

L'assessor ha explicat que en una consulta tracten de donar "el màxim d'informació a l'empresa o persona que fa la consulta en el temps més breu possible". Des del servei d'assessorament de la Cecot s'identifiquen les necessitats específiques de les empreses amb la possibilitat de reconduir-les cap a programes d’ajuda o de connexió en xarxa, dissenyats per establir relacions sòlides en mercats exteriors. 

"És crucial que les empreses se sentin recolzades per institucions com la nostra per abordar les seves inquietuds, especialment en un context cada vegada més complex", ha explicat . En aquest sentit, en Martí treballarà activament per orientar les empreses en els seus esforços per establir relacions comercials amb entitats d'altres països, oferint respostes ràpides i eficaces a les seves preguntes i preocupacions. 

L’àrea en internacionalització de la Cecot no només ajuda les empreses que consideren iniciar el seu camí internacional, sinó també aquelles que ja tenen relacions comercials establertes a l'estranger. A través de programes com Connect-IN, que ofereixen serveis de promoció internacional, transformació empresarial, consultoria en màrqueting internacional, execució de projectes a mida i formació especialitzada en internacionalització. Aquesta àrea d’assessorament de la Cecot proporciona, doncs, una assistència integral en tots els aspectes de la internacionalització mitjançant un tàndem d’experts format per Alícia López, assessora en Acompanyament Internacional i Martí Lloveras com a assessor en Comerç Exterior. 

L’any 2023 l’àrea d’assessorament en internacionalització de la Cecot va atendre més de dues-centes empreses, la majoria de les consultes registrades (16%) van estar relacionades amb la documentació i tràmits d’exportació, seguides per dubtes sobre barreres tècniques (10%), ajuts i subvencions a l’exportació (8%) i d’iniciació a l’exportació (7%). 

Actualment, el servei d'assessorament de la Cecot està format per 43 persones expertes en matèries tan comunes a tot el teixit empresarial com ho són les relacionades amb l'àmbit laboral, el fiscal, el financer o les vendes, fins a matèries més sectorials o específiques com la contractació pública o l'optimització elèctrica.