La formació i la col·laboració com a eines fonamentals per a la continuïtat empresarial per Mercadona

La formació i la col·laboració com a eines fonamentals per a la continuïtat empresarial per Mercadona

Bernat Morales, Director de Relacions Externes de Mercadona identifica la formació i la col·laboració com a eines fonamentals per a la continuïtat empresarial

“En un món empresarial en constant canvi, les empreses han de preparar-se per a qualsevol risc que pugui posar en perill la seva continuïtat”. Aquesta és la reflexió central de la recent entrevista amb Bernat Morales, Director de Relacions Externes de Mercadona, qui destaca la importància de la qualitat del producte, la logística i la ciberseguretat com a factors crítics a gestionar.

"Nosaltres, com a empresa de venda de productes de gran consum, considerem que la qualitat dels productes és un aspecte fonamental que no ens podem permetre comprometre. Una crisi per manca de qualitat seria devastadora".

Morales també subratlla la importància de mantenir una logística eficient i protegir-se contra crisis de ciberseguretat. "Qualsevol crisi que posi en risc la logística dels nostres productes seria un altre factor crític. I, per descomptat, una crisi de ciberseguretat podria tenir conseqüències greus per a la nostra operació".

La col·laboració amb altres empreses i la participació en xarxes de gestió de crisis, com l'Institut Cerdà, són elements essencials per millorar la resiliència empresarial. "Compartir coneixements permet créixer i ser conscients de coses que potser no hem tingut en compte. Estar en el servei de gestió de crisis de l'institut Cerdà ens permet aprendre de les experiències d'altres i avançar-nos a possibles crisis", explica Morales.

El treball en conjunt amb les administracions i els cossos de seguretat també és fonamental per gestionar crisis recurrents com nevades, sequeres i incendis. "Treballar amb la policia, els ajuntaments, l'administració de la Generalitat i els cossos de seguretat ens permet establir protocols que ens ajuden a anticipar i gestionar millor aquestes crisis", assenyala.

Morales ofereix consells per a nous empresaris, destacant la importància de la formació contínua i la col·laboració. "Formar-se permanentment és una necessitat bàsica. Jo mateix, a prop de la jubilació, continuo formant-me. A més, és important pensar sempre en aprofitar les relacions amb altres empreses per crear sinergies positives. Encara que siguem del mateix sector, no hem de veure'ns com enemics, sinó com socis potencials. Aquesta és la clau per sumar i avançar junts".

Vols saber més sobre gestió de riscos empresarials? No et perdis entrevistes a altres experts en gestió de riscos empresarials  i descobreix eines, consells i tendències per al 2024, i obtén una visió completa sobre l'adaptabilitat empresarial i la gestió de riscos.