La Cecot promou l’orientació dels professionals en actiu com a mesura de fidelització a les empreses

La Cecot promou l’orientació dels professionals en actiu com a mesura de fidelització a les empreses

La Cecot va posar en marxa el Projecta’t a finals de desembre del 2023 i el balanç dels primers mesos és positiu, amb més de 180 professionals en actiu atesos que han pogut acreditar competències, aprofundir en el seu autoconeixement, reforçar els seus punts forts i pal·liar els febles, millorant tant el seu desenvolupament professional com incrementant el compromís amb la seva empresa.
La Cecot promou l’orientació dels professionals en actiu com a mesura de fidelització a les empreses

La setmana passada, el Club Cecot de Recursos Humans va organitzar la Trobada Anual de Responsables de Recursos Humans, reunint més de dos-cents professionals. A través de les intervencions dels ponents i el testimoni dels representants empresarials, es va posar de manifest que la cerca i la fidelització del personal són una de les preocupacions principals de les empreses del país. Pere Ejarque, responsable d’Orientació Laboral de la Cecot, va afirmar que aquest problema és un "maldecap que va a l’alça". Aquesta situació afecta tots els nivells de les organitzacions, des de professionals especialistes en oficis, passant per personal de base, fins a professionals d’alt nivell de responsabilitat.

Per abordar aquest desafiament, la Cecot s’ha involucrat activament en el PROJECTA’T, un programa d’orientació professional per a professionals ocupats, finançat pel Consorci per la Formació Contínua de Catalunya. És important destacar que aquest programa és totalment gratuït per a les persones i les empreses participants. Aquest programa és gratuït tant per a les persones com per a les empreses participants.

Des del seu inici el passat desembre, PROJECTA’T ha atès més de 180 professionals, difonent els seus beneficis entre les empreses associades a la Cecot. A partir d’aquests sis primers mesos de desenvolupament, s’han tret dues conclusions fonamentals.

En primer lloc, és essencial reconèixer que l’orientació dels professionals en actiu és tan necessària com la dels que estan cercant feina. El missatge de la Cecot en la defensa de l’orientació al llarg de la vida laboral, pren ara més sentit que mai. Avui dia, fins i tot els professionals en actiu desitgen obtenir informació sobre el seu sector, interessen-se per les oportunitats de formació per avançar en la seva carrera, busquen acreditar les seves competències professionals i treballen en el seu autoconeixement per reforçar els seus punts forts i millorar els punts febles.

En segon lloc, és crucial continuar sensibilitzant les empreses perquè valorin els processos d’orientació del personal com a elements clau per a la seva fidelització, optimitzant el seu rendiment i demostrant un compromís real amb el seu desenvolupament integral. Les empreses líders són les que detecten i satisfan les necessitats de desenvolupament dels seus professionals, cosa que els permet anticipar els desafiaments futurs del mercat i adaptar-se amb les habilitats necessàries.

Ejarque: “reivindiquem l’orientació durant tota la vida professional de les persones, no només en el moment de trobar una feina. En el cas dels professionals en actiu, l’orientació beneficia també l’empresa ja que permet la fidelització, n’optimitza el rendiment, i en demostra el compromís vers el seu desenvolupament integral”.  

En aquesta convocatòria, el programa PROJECTA’T, impulsat per Cecot Formació i Desenvolupament, se centra en tres sectors clau: transformació digital, metall i mobilitat, i administració i gestió. "Animem tant a empreses d’aquests sectors com a professionals que hi treballin a sumar-se al PROJECTA’T, comprometent-se amb l’orientació contínua al llarg de la seva carrera professional", conclou Ejarque.