El departament d’emprenedoria i creixement empresarial de la Cecot participa a la Fira Terrassa Tria Futur

El departament d’emprenedoria i creixement empresarial de la Cecot participa a la Fira Terrassa Tria Futur

El passat dimecres 6 i dijous 7 de març, diferents membres del departament d’emprenedoria i creixement empresarial de la Cecot van participar activament a la Fira de Terrassa Tria Futur. L'esdeveniment aspira a ser el punt de referència per a l'orientació formativa i professional a Terrassa i a la comarca, destinat a persones de totes les edats que s'enfrontin a la decisió de formar-se i treballar. A més de proporcionar informació en línia, també s'organitzen xerrades, activitats per a diferents grups d'edat i activitats específiques per a diferents sectors professionals.

Amb un enfocament clar en el foment de l'emprenedoria i l’aprenentatge, l'equip de la Cecot es va posar a disposició dels participants de la fira, oferint-los assessorament i donant resposta a les seves inquietuds emprenedores. També van facilitar-los eines i recursos per als seus projectes empresarials. Al llarg de tota la fira els integrants del departament d’emprenedoria i creixement empresarial varen compartir espai amb els companys de l’àrea de formació i orientació professional de la Cecot.

Durant els dos dies de fira, l'equip de la Cecot va desplegar una sèrie d'accions destinades a informar i orientar als visitants sobre les possibilitats i avantatges, tant a l’hora d'iniciar una empresa des de zero, com d’emprendre a través de l’adquisició d’una empresa en funcionament, a través del servei de Reempresa. En aquest cas, es va destacar el benefici d'aprofitar l'impuls que proporciona una empresa en funcionament per facilitar els primers mesos d'activitat, proporcionant així una base sòlida per al desenvolupament del model de negoci. En el cas de la creació d'empreses des de zero, es va explicar l'assessorament integral que els consultors i consultores de l'àrea d'emprenedoria realitzen amb les diferents persones usuàries que volen emprendre.

La participació de Cecot a la fira va resultar especialment enriquidora en constatar l'interès significatiu de joves emprenedors, àvids per endinsar-se en el món empresarial. L'equip de la Cecot va proporcionar-los informació detallada i assessorament expert sobre els passos a seguir per augmentar les probabilitats d'èxit en els seus projectes empresarials. A més, es van compartir bones pràctiques i mètodes per garantir un procés reemprenedor amb unes bases sòlides.

L’alcalde de Terrassa, el Sr. Jordi Ballart, va visitar l’estand informatiu que Cecot tenia habilitat a la fira i que va servir per traslladar-li les bones pràctiques en la promoció de l’emprenedoria entre el públic més jove. Tant ell com el seu equip van agrair la tasca d’ocupació que realitza la Cecot al llarg de tots els serveis que ofereix.

Aquesta activitat s’ha dut a terme en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya, en el marc del programa EmprènCat, per a l’enfortiment de l’ecosistema emprenedor al Vallès, especialment entre el públic més jove. És especialment interessant poder donar a conèixer aspectes clau de l’emprenedoria com un mecanisme més d’accés al mercat laboral, perquè d’aquesta manera es contribueix a fomentar un esperit emprenedor entre la població i es treballa per millorar la percepció que tenen alguns sectors de la societat sobre l’emprenedoria.