L’ICF identifica els riscos emergents que afectaran a les empreses catalanes els propers anys

L’ICF identifica els riscos emergents que afectaran a les empreses catalanes els propers anys

Noemí Gàlvez: "Identificar i abordar els riscos de manera proactiva és essencial per a la viabilitat d'una empresa" 

Noemí Gàlvez, Directora de l'Àrea de Riscos de l'ICF, identifica en aquesta entrevista els reptes i les oportunitats que afronten les empreses catalanes en els propers anys, especialment en un context global en constant canvi.

"Els riscos geopolítics, els riscos mediambientals i els riscos socials són factors crítics que les empreses haurien de tenir en compte en la seva presa de decisions estratègiques", va subratllar Gàlvez. La ciberseguretat també destaca com una preocupació creixent, donada la sofisticació i freqüència dels ciberatacs.

Quant a les tendències futures, Gàlvez va posar de relleu la transició energètica com una prioritat per a moltes empreses, tot subratllant la necessitat d'acompanyament en aquest procés. També va observar una tendència cap a la inversió i el desenvolupament de nous projectes empresarials, impulsada per condicions financeres favorables.

En conclusió, Gàlvez va destacar la importància crítica de la gestió de riscos en la presa de decisions empresarials. "Identificar i abordar els riscos de manera proactiva és essencial per a la viabilitat d'una empresa", va afirmar. També va reiterar el compromís de l'ICF en oferir assessorament i suport financer a les empreses catalanes, especialment les petites i mitjanes, per ajudar-les a afrontar els reptes del futur amb confiança i resiliència.

No et perdis l’entrevista en vídeo i aprofundeix en les reflexions de Noemí Gàlvez sobre els riscos emergents que amenacen les empreses catalanes en els pròxims anys.

Vols saber més sobre gestió de riscos empresarials? No et perdis entrevistes a altres experts en gestió de riscos empresarials  i descobreix eines, consells i tendències per al 2024, i obtén una visió completa sobre l'adaptabilitat empresarial i la gestió de riscos.