Balanç actual de la 2na edició de la preacceleradora Healthcare Vallès de la Cecot

Balanç actual de la 2na edició de la preacceleradora Healthcare Vallès de la Cecot

  • La Cecot posa en valor la bona rebuda que ha tingut la 2na edició de la preacceleradora Healthcare Vallès.
  • 32 preacceleradores i 500 projectes emprenedors participen en el Programa Primer 2024.
  • Healthcare Vallès imparteix 24 hores de formació i mentories individualitzades a les startups participants en el primer mes de funcionament del programa.
  • 14 startups emprenedores i 6 empreses del sector de la salut i les cures participen al programa Healthcare Vallès de la Cecot aquest 2024.

Terrassa, 4 de setembre de 2024. La segona edició de la preacceleradora Healthcare Vallès de la Cecot, que es va iniciar el 29 de maig de 2024, ha tingut una molt bona rebuda per part de les 14 startups que hi participen.

En la primera jornada de dinamització del Programa Primer 2024, en el qual s’emmarca Healthcare Vallès, i que va tenir lloc el 6 de juny del 2024 a l’Auditori del Pier 01 de TechBarcelona , es van posar en comú les novetats del programa, així com les bones pràctiques i les experiències viscudes en la primera edició per part de les persones emprenedores.

En aquesta segona edició del Programa Primer hi participen un total de 32 preacceleradores, entre les que es troba Healthcare Vallès de la Cecot, les quals tenen presència en 21 comarques catalanes i aglutinen un total de 500 projectes emprenedors.

El programa posa a disposició de les persones emprenedores participants un total de 100 hores de formació enfocades a sessions de tecnologia, innovació, nous models de negoci i sessions en gestió empresarial. També ofereix 160 hores de mentoria individualitzada especialitzada.

La preacceleradora Healthcare Vallès té l’objectiu de fomentar una emprenedoria basada en la tecnologia i la innovació en el sector de la salut i les cures. Tant és així, que en el primer mes de funcionament del programa s’han impartit més de 24 hores de formació en la introducció a l’àmbit del sistema sanitari català, la innovació i la tecnologia, així com en la investigació en l’àmbit sanitari, els models de negoci, el pla d’empresa i el lideratge.

També s’han iniciat les mentories individualitzades amb les startups participants que continuaran al llarg de tot el programa.

El programa Healthcare Vallès compta amb professionals experts en cada matèria, tant de l’àmbit sanitari, tecnològic i de gestió, i de l’ecosistema healthcare.

Els perfils de les empreses participants són molt diversos. Entre aquestes empreses es troba Loop Diagnostics, un dispositiu de cribratge de la sepsis; Genialhelp GO!, un servei d’acompanyament psicològic a les persones treballadores amb l’objectiu de millorar el seu rendiment; ROBOPEDICS, un dispositiu que permet facilitar el moviment a les persones amb hemiplegia o hemiparèsia; FisioReact, un servei de fisioteràpia digital i a domicili; NodeMatch, un dispositiu per a la gestió remota de pacients diabètics; FlorenceCare, una plataforma que connecta professionals i pacients per a l'atenció sanitària a domicili; Renvix Science, un producte que permet l’estimulació dels teixits de la pell per a la medicina regenerativa estètica; CR Super Nova, una producció de productes òptics fomentant la fabricació i distribució local; Meloom, un producte digital dissenyat per potenciar el benestar emocional de les persones a través de l’aprenentatge musical d’instruments; A mossegades, un servei de nutrició; Heecap, un sistema d’estimulació elèctrica no invasiva i personalitzada per activar la musculatura respiratòria; BrainFocus, una plataforma cloud-based amb l’ús d’algoritmes d’IA per identificar el focus de l'epilèpsia; Recordarcita.com, una plataforma de gestió de cites mèdiques; Live Fresh Biotech SL, una producció de solucions de fred sostenibles.

Totes aquestes startups tindran l’oportunitat de conèixer la gestió i les innovacions de les empreses de l’ecosistema participants, i podran testejar la seva idea de negoci amb elles; Mútua de Terrassa, Egarsat, Vítaly, B. Braun, Consorci Sanitari de Terrassa i Moehs Ibérica.

El primer semestre de la segona edició de Healthcare Vallès de la Cecot ha obtingut impressions molt positives per part de les persones emprenedores participants. Les empreses de l’ecosistema estan compromeses en donar continuïtat al programa i tenen ganes de conèixer de primera mà les startups d’aquesta nova edició.

 

Més informació sobre Healthcare Vallès 

El projecte Healthcare Vallès és una iniciativa de la Cecot i està subvencionat pel Departament d'Empresa i Treball, amb el cofinançament del Fons Social Europeu Plus. Està orientat a emprenedors amb idees o projectes start ups del sector de la salut, que vulguin portar la seva iniciativa al següent nivell. El programa ofereix un itinerari formatiu i de mentoria relacionat amb el model de negoci, estratègia, vendes, màrqueting i gestió econòmic-financera, especialitzada en l’àmbit sanitari, i inclou la possibilitat de mantenir contacte amb les empreses consolidades de l’ecosistema sanitari del Vallès. 

Les empreses de l’ecosistema que col·laboren al projecte són la Mútua de Terrassa, el Consorci Sanitari de Terrassa, Egarsat, Vítaly, B. Braun i Moehs Ibérica, que més enllà de conèixer els projectes posen a disposició la seva experiència per aconsellar i guiar als emprenedors en els diferents estadis dels seus projectes.  

 

Sobre el Departament d’Emprenedoria i Creixement Empresarial 

Sota el paraigües del Departament d’Emprenedoria i Creixement Empresarial s’ofereix assessorament a les persones emprenedores i empresàries a través de les diferents àrees de treball:  

  • Creació d’empreses: les persones emprenedores poden rebre assessorament i acompanyament en totes les fases de la creació de la seva empresa. A més, al ser punt PAE, també ens ocupem dels tràmits d’alta. Per a més informació: https://serveis.cecot.org/Serveis/Emprenedoria  
  • Transmissió empresarial: si tens una empresa o negoci, ja no pots donar-li continuïtat i cerques un relleu; o si ets emprenedor i et planteges emprendre a través de la compra d’una empresa en funcionament, a través del servei de Reempresa t’acompanyem i assessorem en totes les fases de la compra o la venda de l’empresa. Per a més informació: https://www.reempresa.org/  
  • Consolidació i creixement: oferim acompanyament a les persones emprenedores i empresàries en el procés de consolidar la seva empresa i fer-la créixer, a través d’assessorament especialitzat i actuacions formatives. A més, a través del servei de HelpEmpresa, podem fer un diagnòstic integral de la situació de la teva empresa, donar-te consells per fer-la més resilient per afrontar reptes a futur. Si la teva empresa té problemes de viabilitat, també t’acompanyem en el procés de reestructuració o tancament honest i ordenat. Per a més informació: https://helpempresa.com/  
  • Oficina de finançament: tant si ets emprenedor/a o empresari/a, t’ajudem a trobar la millor solució de finançament per al teu projecte o empresa, ja sigui per a la seva constitució com per fer-la créixer amb noves inversions. Per a més informació: https://serveis.cecot.org/Pagines/Oficina-de-financament  

 

Per a més informació:    

Departament de comunicació de la  Cecot  

premsa@cecot.org | Tel. 93 736 11 15 | Mòbil 630 91 80 26