Front comú amb La Fundació i l’Ajuntament de Matadepera per preservar i gestionar l’entorn del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac

Front comú amb La Fundació i l’Ajuntament de Matadepera per preservar i gestionar l’entorn del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac

“La Cecot ens pot ajudar a fer aquesta empenta que necessitem perquè La Fundació Patrimoni Natural es solidifiqui al territori”, Guillem Montagut

En el marc del nostre compromís amb el desenvolupament socioeconòmic, avui hem establert un nou acord de col·laboració amb La Fundació, propiciat per l'Ajuntament de Matadepera. L'objectiu d'aquest conveni és donar suport al projecte de conservació i gestió del medi natural al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac.

"Des de la Cecot donem total suport i col·laboració a una entitat que agraïm que existeixi, tant com agraïm la preocupació que demostra l'Ajuntament de Matadepera" ha manifestat el president de la Cecot, Xavier Panés.

Reafirmem així el nostre compromís amb el creixement sostenible del teixit empresarial que representem, adherint-nos als objectius de l'agenda 2030 a través d'aquesta nova col·laboració. Tal com ha indicat Panés, "creiem sincerament que si des de Cecot podem ajudar a donar a conèixer i promocionar La fundació i la seva tasca de preservació i gestió del medi natural en el món empresarial, ho farem". En aquest sentit, l'aliança amb La Fundació també busca impulsar accions de solidaritat i benestar social relacionades amb la sostenibilitat i el medi ambient promogudes per l'entitat.

“La preocupació per la responsabilitat social i mediambiental és cada vegada més notòria entre les empreses, les quals poc a poc alineen els seus plans estratègics amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), amb un especial èmfasi en la reducció de l'impacte ambiental de les seves operacions”, ha explicat el president, qui a més ha apuntat que aquesta preocupació "s'ha de fer realitat amb accions concretes, que és el que intentem amb aquest conveni".

En sintonia amb aquestes declaracions de Panés, l'alcalde de l'Ajuntament de Matadepera, Guillem Montagut, ha detallat que "la Cecot ens pot ajudar a fer aquesta empenta que necessitem perquè la fundació es solidifiqui al territori" i, a més, ha manifestat que el conveni de col·laboració "signant avui aquí és un pas més. Estem molt agraïts a la Cecot i La Fundació".

En aquest context, des de la Cecot continuarem promovent la transició energètica en les empreses, especialment les petites i mitjanes empreses industrials, mitjançant el càlcul de la seva petjada de carboni, la reducció d'emissions i la compensació a través de projectes de protecció dels litorals marítims, gestió forestal, entre altres mesures.

Aquest conveni de col·laboració amb La Fundació sorgeix com una continuació natural del nostre compromís per la sostenibilitat i el medi natural. L’experiència de la Fundació  en projectes de protecció i gestió forestal al Parc de Sant Llorenç del Munt i l'Obac pot complementar i inspirar les accions ja en funcionament per part de les empreses locals i, alhora pot conduir cap a la generació de sinergies que contribueixin efectivament a la conservació del parc i a la millora de la seguretat forestal.

“Per nosaltres avui és un dia molt important. Avui comença un nou camí. La Cecot tindrà un paper essencial a l’ hora de fer arribar el nostre missatge”, ha subratllat el secretari de la Fundació Patrimoni Natural Andreu Alonso.

Sobre La Fundació

El secretari ha volgut explicar que La Fundació respon a una iniciativa que agrupa diversos patrons del món privat, així com l'Ajuntament de Matadepera, l'Associació de Bombers Voluntaris de la Generalitat (Matadepera), l'Agrupació de Defensa Forestal (ADF) de Matadepera i l'Associació del Grup d'Intervenció de l'ADF de Matadepera.

També ha explicat que existeixen formes de col·laboracions molt diverses, "a partir d'aportacions econòmiques determinades fins a donatiu en espècies, etc. Si alguna empresa està plantejant-se fer una col·laboració és tan fàcil com contactar amb nosaltres i plantejarem les diferents necessitats i formes". Així el propòsit és millorar la seguretat contra els riscos naturals, incendis i emergències, amb l'objectiu final de reduir la pèrdua de béns i de patrimoni natural al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac.