El Port de Barcelona organitza les seves primeres Jornades de Portes Obertes per apropar-se a la ciutadania

El Port de Barcelona organitza les seves primeres Jornades de Portes Obertes per apropar-se a la ciutadania

Jornades de Portes Obertes per donar a conèixer i apropar el port i la seva activitat a la ciutat  

A la Cecot creiem fermament en la importància d'una ciutadania informada com a pas fonamental cap a una societat més participativa i dinàmica. Creiem que quan els ciutadans estan ben informats sobre les entitats i institucions que operen al seu entorn, es converteixen en agents actius del canvi i del progrés. Per això, considerem crucial implicar activament la ciutadania en la vida de la seva comunitat, fent-la sentir partícip, ja que quan les persones se senten connectades amb el seu entorn i s'identifiquen amb les institucions i les iniciatives locals, es genera un fort sentit de pertinença i de compromís, la qual cosa reverteix favorablement a tota la societat.

En aquest sentit, des de la Cecot considerem interessant compartir-vos com el Port de Barcelona, una peça clau en la societat i l’economia catalana, es compromet amb aquesta visió de proximitat i de transparència. En el marc de l’estratègia comunicativa Port Obert i coincidint amb la celebració del dia Marítim Europeu, el 24, 25 i 26 de maig el Port de Barcelona organitza les primeres Jornades de Portes Obertes per donar a conèixer i apropar el port i la seva activitat a la ciutat  amb l'objectiu d'apropar-se i compartir la seva importància, història i projectes futurs.

El Port de Barcelona, tot i ser una infraestructura vital per al desenvolupament econòmic i cultural de Catalunya, sovint roman com un espai desconegut per a molts ciutadans. Com a part d'aquest esforç per promoure la proximitat i la integració social, el Port obrirà les seves portes per facilitar aquest apropament i permetre que la ciutadania conegui de primera mà la importància i les possibilitats que ofereix aquesta emblemàtica infraestructura.

“Volem continuar apropant el Port als ciutadans i, per això, ens fa molta il·lusió organitzar les nostres primeres Jornades de Portes Obertes. Serà una oportunitat única perquè tothom pugui conèixer el Port de ben a prop i tot el que aporta al dia a dia de la ciutat i del seu entorn”, ha expressat el president del Port, Lluís Salvadó.

Així, el Port oferirà visites guiades per terra i mar i diverses activitats lúdiques, divulgatives i culturals per donar a conèixer la infraestructura. Amb el lema “Endisa’t al Port”, aquestes jornades s’estructuraran en tres eixos: Descobrir el Port, amb visites terrestres en bus, visites marítimes amb Golondrines i rutes històriques a peu; Conèixer el Port amb un Àgora Port amb una programació de xerrades, tallers i activitats familiars i un contenidor del Port i Viure el Port amb un mercat mariner al Port Vell, photocalls per a fotos selfie i activitats paral·leles.

Per a més informació i inscripcions, podeu consultar el web oficial de les Jornades de Portes Obertes del Port de Barcelona No deixeu passar aquesta oportunitat única de descoberta i participació en la vida del nostre port.