T’expliquem alguns dels projectes emprenedors de casa nostra que han vingut per revolucionar el seu sector

T’expliquem alguns dels projectes emprenedors de casa nostra que han vingut per revolucionar el seu sector

El dia 16 d’abril se celebra el dia mundial de l’emprenedoria amb l’objectiu de fomentar l’esperit emprenedor entre la població. A Catalunya, l’any passat es van crear prop de 20.000 empreses, des de petits comerços passant per indústries o nous serveis. Per això, i per posar en valor nous projectes posats en marxa recentment, hem volgut parlar amb el Cercle Cecot de Joves Empresaris, la comunitat empresarial jove de la Cecot, perquè ens expliquin algun dels projectes empresarials que els seus i les seves sòcies han posat en marxa recentment.

 

BeeSafe

Fa aproximadament uns tres anys, en Pau Duran i alguns socis i companys més, van detectar que la resposta de les administracions davant d’emergències era, en molts casos, lenta i difícil. Per això, van crear BeeSafe, una aplicació mòbil que connecta de manera fàcil, immediata i silenciosa la ciutadania amb la policia del seu municipi.

Amb aquesta app, han aconseguit crear un canal de comunicació addicional amb la policia, totalment digital i que agilitza la resposta davant d’emergències com robatoris, furts, ocupacions il·legals o assetjaments sexuals. En aquest últim cas, l’aplicació permet enviar la ubicació de la víctima a la policia cada dos o tres segons perquè així els cossos de seguretat puguin rastrejar el seu camí si està en moviment.

Prop d’una desena d’ajuntaments de Catalunya ja han decidit utilitzar aquesta aplicació per oferir més seguretat als seus habitants i els seus creadors esperen poder seguir desenvolupant l’app per continuar sent útils en l’important tasca de generar seguretat entre la ciutadania.

 

Oller del Mas

Si aneu pel pla del Bages, Oller del Mas ha de ser una parada obligatòria. En Frank Margenat és el propietari i ànima d’aquest celler que es va posar en marxa l’any 2003. La gran revolució en termes enoturístics, però, va començar el 2019 amb l’obertura del nou celler i centre enoturístic, l’obertura del nou restaurant i el club esportiu l’any 2020, just abans de l’arribada de la COVID-19, i el juny 2021 amb l’obertura de les cabanes, un concepte d’allotjament únic on la sostenibilitat, la natura i la comoditat es combinen en uns espais dissenyats amb harmonia i sensibilitat. 

La Laia Puig, la directora adjunta d’aquest projecte, ens explica que les 22 cabanes que han construït són totes diferents, amb una ubicació estratègica dins del bosc i amb uns finestrals i terrasses adaptades a les vistes i situació de cadascuna, amb l’objectiu d’afavorir al màxim la immersió i el contacte amb l’entorn. 

Ah, i si sou amants del bon vi, us interessa saber que la totalitat de la producció del celler Oller del Mas és ecològica certificada pel Consell Català de Producció Agrària Ecològica (CCPAE). A més, aquest celler ubicat a pocs minuts del centre de Manresa, té el certificat de la petjada de Carboni, sent el primer celler de Catalunya i el tercer de tot el món en les emissions més baixes de carboni.

 

Bexperience

La Laia Morales posa en marxa aquest innovador projecte just a l’inici d’aquest any de la mà d’empresaris en actiu i exdirectius d’empreses amb uns mateixos valors: l’excel·lència i el lideratge com a eines perquè les empreses tinguin èxit des de la innovació i la millora contínua.

La Laia s’adona que en un nou entorn postpandèmic cal fer una gestió de la digitalització i l’experiència del client totalment diferent a la que coneixíem fins el moment i decideix posar en marxa Bexperiencie amb l’objectiu d’aportar solucions integrals a les petites i mitjanes empreses amb poder ajudar-les a incrementar les vendes i assegurar la satisfacció de clients i treballadors. El seu lema ho resumeix a la perfecció: “No facis més, fes-ho millor”.

L’experiència d’aquesta emprenedora, però, ve de lluny. Des del 2014 ha col·laborat amb més de 150 empreses i ha format a més de 2.500 professionals, tant a empresa com a universitats i escoles de negoci (IESE Business School, Euncet Business School, IL3 – Universitat de Barcelona, etc.).

 

Aquests són només tres dels molts projectes innovadors que s’estan gestant a casa nostra i que hem volgut compartir amb vosaltres. Ara més que mai, hem d’apostar per projectes com BeeSafe, Oller del Mas o Bexperience, que volen canviar la manera d’entendre les necessitats de les empreses i de la població en general. Des de la Cecot, avui i cada dia, seguim treballant per acompanyar-les en tot allò que necessiten!