Àlex Castany (Sanmartí 1850): "Formar part de la Cecot ha estat totalment decisiu a l’hora de trobar finançament per al meu projecte"

Àlex Castany (Sanmartí 1850): "Formar part de la Cecot ha estat totalment decisiu a l’hora de trobar finançament per al meu projecte"

L'Àlex Castany és la sisena generació d'una empresa familiar pioners i líders en l'elaboració, distribució i venda de productes càrnics km0 i de màxima qualitat. Gràcies al suport de la Cecot, Sanmartí 1850 ha pogut aconseguir finançament per poder construir un nou obrador que els ajudi a créixer i seguir innovant en el sector. Hem volgut parlar amb ell perquè ens expliqui una mica millor què és Sanmartí 1850 i quins són els seus plans de futur. 

Abans de res, expliqueu-nos quin és el vostre projecte! En què consisteix?
Sanmarti 1850 som una empresa familiar que va néixer l’any 1850. Joana Gorina Turull va ser la fundadora i després de 6 generacions familiars, podem dir que actualment som pioners i líders en l’elaboració, distribució i venda de productes càrnics de km0 i de màxima qualitat.

Distribuïm tant en B2B com en B2C, en el canal físic amb botigues dins del mercat Central de Sabadell, i tanmateix també amb el canal digital, on actualment tenim dues botigues online. 

Actualment ens trobem en una situació on el nostre centre de producció i logístic s’ha quedat obsolet de tal manera que no ens permet ampliar la nostra àrea de actuació geogràfica, ni tampoc seguir treballant amb les condicions actuals.

És per aquest motiu que vam decidir construir un nou obrador ubicat dins d’una nau industrial, per tal de poder adquirir el registre sanitari Europeu i així ampliar la nostra àrea d’influència i també l’àmbit d’actuació, ja que amb les noves instal·lacions també ens permetran iniciar l’activitat de la cinquena gamma en productes precuinats, els càterings els podrem professionalitzar i entrar a la gran distribució. 

Com us ha ajudat la Cecot a aconseguir finançament? Què en destacaríeu de la relació amb els consultors?
Tenint en compte el meu perfil professional, on soc un expert en la meva matèria, el sector càrnic, però no estic habituat a treballar les finances, per a mi formar part de la Cecot ha esta totalment decisiu a l’hora de trobar finançament  a un preu assumible, i més al preu que s’està donant actualment el finançament.

A més la relació que he tingut tant amb l’Àlex com amb la Carlota ha estat fantàstica, la seva implicació ha estat absoluta i crucial per aconseguir emprendre i tirar el projecte endavant. Sense la seva ajuda no hagués pogut complir amb tota la informació que em demanava l’Institut Català de Finances.

Què fareu amb ell? Quins plans de futur teniu? 
Actualment els únics punts de venta físics que tenim són les botigues del mercat central de Sabadell, i la nostra facturació depèn totalment dels seus fluxos  de gent que entren i surten del mercat. 

Gràcies al nou obrador que podrem posar en marxa ampliarem canals de venta i distribució, i no només això sinó que complirem amb els requisits i els permisos adequats per poder distribuir no només per tot Espanya, sinó per tot Europa. A més, amb les noves instal·lacions  podrem produir de forma més eficient i també de forma molt més sostenible. Valors imprescindibles perquè la nostra empresa familiar pugui seguir endavant unes quantes generacions més.

Necessites finançament per a la teva empresa? Des de la Cecot posem tots els nostres esforços per ajudar-te, oferint-te un servei de qualitat i adaptat a les necessitats del teu projecte. Fes clic aquí i contacta amb nosaltres.