La nostra àrea d’Emprenedoria i Creixement Empresarial fa balanç del primer trimestre del 2023

La nostra àrea d’Emprenedoria i Creixement Empresarial fa balanç del primer trimestre del 2023

Al Departament d’Emprenedoria i Creixement Empresarial de la Cecot portem més de 25 anys assessorant en matèria d’emprenedoria i creació d’empreses a totes les persones que venen a l’entitat amb una idea de negoci o que volen adquirir una empresa en funcionament.

Durant el primer trimestre de 2023, s’ha assessorat i donat suport a 13 noves persones emprenedores, així com també s’ha donant continuïtat a 10 dels projectes emprenedors iniciats durant l’any 2022.

Tota aquesta feina feta amb les 23 persones usuàries, ha suposat la realització de 4 capitalitzacions de l’atur i 8 plans d’empresa. Amb el suport en la redacció d’aquests projectes s’ha aconseguit per a les persones usuàries un finançament total de 74.500€ en capitalitzacions de l’atur i 89.000€ en finançament bancari.

Això ha permès la creació de 4 empreses del sector comerç i hostaleria entre l’1 de gener de 2023 i el 31 de març de 2023. Per activitats, les empreses creades han estat: 1 botiga d’alimentació, 1 comerç de bijuteria, 1 botiga de roba infantil i 1 cafeteria.

Tanmateix, mitjançant el servei de suport en la tramitació d’ajudes i subvencions, aquest primer trimestre de 2023, s’ha treballat per a informar a les persones sol·licitants sobre com fer la justificació de 4 subvencions presentades durant el 2022 a empreses assessorades en els serveis del Departament. Les ajudes sobre les quals s’ha informat, es corresponen amb la línia de Suport per a la obertura de comerços i de suport a la reforma i millora d’establiments que ofereix la CCAM (Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya).

Finalment, afegir que des de 2014, el Departament d’Emprenedoria i Creixement Empresarial de la Cecot ha ajudat a crear 271 empreses.

Amb el suport del Departament d'Empresa i Treball.