Egarsat participa en el programa de preacceleració Healthcare Vallès

Egarsat participa en el programa de preacceleració Healthcare Vallès

Egarsat, mútua asseguradora amb més de 100 anys d’experiència, col·labora activament al programa de preacceleració Healthcare Vallès. En el marc d’aquesta col·laboració Egarsat ha convidat aquest dimarts 14 de novembre de 2023, als participants del programa a una visita al seu hospital, situat a l’avinguda Tibidabo de Barcelona.

El projecte Healthcare Vallès, que és una iniciativa de Cecot i el Departament d'Empresa i Treball, amb el cofinançament del Fons Social Europeu Plus, està orientat a emprenedors amb idees o projectes start ups del sector de la salut, que vulguin portar la seva iniciativa al següent nivell. El programa ofereix un itinerari formatiu i de mentoria relacionat amb el model de negoci, estratègia, vendes, marketing i gestió econòmic-financera, especialitzada en l’àmbit sanitari, i inclou la possibilitat de mantenir contacte amb les empreses consolidades de l’ecosistema sanitari del Vallès.

Al llarg de la visita, els participants han pogut conèixer amb detall les activitats que du a terme Egarsat, i han conegut tots els racons de l’hospital, dedicat a l’atenció i cura de pacients, especialment amb lesions traumatològiques. De la mà de l’equip mèdic, els emprenedors han visitat la sala d’urgències, els quiròfans, les sales de diagnòstic, l’espai de rehabilitació i les habitacions per als pacients ingressats, tot acompanyat d’una explicació dels processos i funcionament propi de l’hospital. Entre els assistents hi havia el sr. Alberto Sancho, director de l’àrea de relacions institucionals, i la sra. Gemma Andreu, responsable de Recursos sanitaris d’Egarsat.

Egarsat té 39.000 empreses associades i 64.000 autònoms adherits, i dona cobertura a més de 346.000 treballadors i 540 professionals. Disposa de 40 centres propis i l’hospital Egarsat, per a l’atenció 24h dels pacients més crítics. El model Egarsat posa el focus en prevenir, assistir i gestionar, amb la finalitat d’aconseguir que les empreses associades siguin més segures i saludables. Egarsat forma part de l’agrupació Suma, una agrupació de 6 mútues territorials d’àmbit espanyol: Mútua Montañesa, Maz, Umivale Activa, Mútua Navarra i Mútua Balear, a més de la pròpia Egarsat, a través de les quals poden donar cobertura als treballadors dels mutualistes independentment de la seva ubicació geogràfica.

El coneixement d’Egarsat per part dels emprenedors ha estat molt il·lustratiu i inspirador, i ha servit per preparar la presentació dels seus projectes als responsables d’Egarsat. Aquesta activitat s’ha dut a terme el dimecres 15 de novembre de 2023 a la seu de Cecot a Terrassa. Al llarg de la jornada, els emprenedors han pogut presentar, en format breu, les seves start ups als representants d’Egarsat, que han conegut amb més detall els projectes participants i els han donat feedback individualitzat per potenciar les seves iniciatives, fer-les créixer i explorar possibles sinèrgies a futur.

La jornada ha conclòs amb valoracions positives sobre l’oportunitat que els brinda el programa Healthcare Vallès, la predisposició de l’equip d’Egarsat i els coneixements compartits.

Les empreses de l’ecosistema que col·laboren al projecte són la Mútua de Terrassa, el Consorci Sanitari de Terrassa, Egarsat, Vitaly, BBraun i Moehs Ibérica, que més enllà de conèixer els projectes, posen a disposició la seva experiència per aconsellar i guiar als emprenedors en els diferents estadis dels seus projectes. El passat 7 i 9 de novembre, la Mútua de Terrassa va convidar als emprenedors a una visita a les seves instal·lacions i va escoltar i donar feedback a les presentacions els projectes participants. Així mateix, en les setmanes properes està previst també realitzar visites i presentació de projectes per part dels emprenedors a la resta d’empreses de l’ecosistema healthcare del Vallès.

Les startups participants al programa Healthcare Vallès són: Kriba, LogMeal, Meditaclic, Meraki, PNI Clinic, Regemed, Sentir, Fitness Corporal, Centro MediAssist, Improfit.ai, Natural therapeutics, Vitala, Oxeen i Crosszion CBD.

Altres informacions relacionades amb el programa Healthcare Vallès

- Healthcare Vallès - https://serveis.cecot.org/Servei/Healthcare-Valles

- El Healthcare Vallès de la Cecot forma part de les vint-i-nou preacceleradores del programa Primer 2023 -             https://institucional.cecot.org/Sala-de-premsa/Notes-de-Premsa/Cecot/El-Healthcare-Valles-de-la-Cecot-forma-part-de-les-vint-i-nou-preacceleradores-del-programa-Primer-2023

- La Cecot fomentarà l’emprenedoria disruptiva del sector de la salut amb el projecte     Healthcare Vallès -                https://institucional.cecot.org/Sala-de-premsa/Notes-de-Premsa/Cecot/La-Cecot-fomentara-l-emprenedoria-disruptiva-del-sector-de-la-salut-amb-el-projecte-Healthcare-Valles

Sobre el Departament d’Emprenedoria i Creixement Empresarial 

Sota el paraigües del Departament d’Emprenedoria i Creixement Empresarial s’ofereix assessorament a les persones emprenedores i empresàries a través de les diferents àrees de treball:  

  • Creació d’empreses: les persones emprenedores poden rebre assessorament i acompanyament en totes les fases de la creació de la seva empresa. A més, al ser punt PAE, també ens ocupem dels tràmits d’alta. Per a més informació: https://serveis.cecot.org/Serveis/Emprenedoria  
  • Transmissió empresarial: si tens una empresa o negoci, ja no pots donar-li continuïtat i cerques un relleu; o si ets emprenedor i et planteges emprendre a través de la compra d’una empresa en funcionament, a través del servei de Reempresa t’acompanyem i assessorem en totes les fases de la compra o la venda de l’empresa. Per a més informació: https://www.reempresa.org/  
  • Consolidació i creixement: oferim acompanyament a les persones emprenedores i empresàries en el procés de consolidar la seva empresa i fer-la créixer, a través d’assessorament especialitzat i actuacions formatives. A més, a través del servei de HelpEmpresa, podem fer un diagnòstic integral de la situació de la teva empresa, donar-te consells per fer-la més resilient per afrontar reptes a futur. Si la teva empresa té problemes de viabilitat, també t’acompanyem en el procés de reestructuració o tancament honest i ordenat. Per a més informació: https://helpempresa.com/  
  • Oficina de finançament: tant si ets emprenedor/a o empresari/a, t’ajudem a trobar la millor solució de finançament per al teu projecte o empresa, ja sigui per a la seva constitució com per fer-la créixer amb noves inversions. Per a més informació: https://serveis.cecot.org/Pagines/Oficina-de-financament  

 

Per a més informació:
Departament de comunicació de la  Cecot 
premsa@cecot.org | Tel. 93 736 11 15 | Mòbil 630 91 80 26