“És una molt bona oportunitat per conèixer el món de la sanitat gràcies a les visites a l'ecosistema”

“És una molt bona oportunitat per conèixer el món de la sanitat gràcies a les visites a l'ecosistema”

Emprenedor: Lluis Godayol | Projecte: MediAssist

De què es tracta el teu projecte?
Centro MediAssist és una plataforma digital de vista mèdica en remot, dotada dels dispositius exploratoris que s’utilitzen habitualment en una visita presencial d’assistència primària, permetent un diagnòstic informat amb el concurs de professionals sanitaris amb els coneixements necessaris per assistir a la visita.
 
Quin problema vols solucionar?
La saturació en els serveis mèdics de medicina familiar i assistència primària, així com la manca de professionals d'aquesta branca, juntament amb l'augment de pacients de la tercera edat precedents del "baby-boom", tensa el sistema sanitari i perjudica els pacients i als professionals sanitaris en general.
 
Quina solució aporta?
Per proximitat al pacient, les plataformes dotades amb l'eina de vídeo consulta, permeten que la vista mèdica no es demori, potenciant la prevenció i facilitant que anar al metge no sigui excusa ni complicació. Bàsicament, ofereix una atenció ràpida amb la seguretat d'obtenir un resultat fiable i la possibilitat de desar la visita en propietat del pacient en el núvol seguint la Llei de Protecció de dades.
 
Quin és l’avantatge competitiu del teu projecte?
És un projecte a mida per millorar l'assistència mèdica al pacient, millorar la capacitat d'atenció mèdica en visites en remot, facilitant el diagnòstic encertat i possibilitant noves incorporacions laborals a persones, que tenint formació universitària en el món dels serveis sanitaris, poden desenvolupar-lo mitjançant aquest model.
Facilitar els desplaçaments del pacient. Millorar la mobilitat del metge per fer visita i possibilitar la prevenció reduint temps i despesa per assistir a l'assistència medica.
 
Com vas descobrir el programa Healthcare Vallès?
A través de l'Àlex d'Espona (Responsable de l'Oficina de finançament), tinc amistat amb ell i fa temps que col·laboro amb temes d'inversió, un dia vaig compartir amb ell la meva idea de projecte i l'Àlex em va comentar sobre el programa Healthcare.
 
Amb quin propòsit vas voler participar al programa?
Poder analitzar la viabilitat, comprendre com havia de desenvolupar el projecte, i en el meu cas poder tenir més clar l'enfocament dels clients i els canals en els quals treballar. A més, és una molt bona oportunitat per conèixer el món de la sanitat gràcies a les visites a l'ecosistema.
 
Què t’ha aportat el programa Healthcare Vallès?
Sobretot coneixements amb molt de valor, mitjançant la formació. Per altra banda, les mentories, ben enfocades i molt profitoses. Sense oblidar el diàleg amb els contactes i feedbacks amb les entitats i els seus professionals que faciliten el desenvolupament del projecte.
 
Quins recursos o eines proporcionades pel programa has trobat més útils?
Totes les eines proporcionades han estat molt útils, la part de la formació té molt a veure amb la maduració del projecte, a mesura que vagin avançant les fases del projecte aniré utilitzant tots els coneixements adquirits. Es necessita temps per llegir i processar tota la informació. D'altra banda, rebre un feedback directe i el contacte dels professionals del sector i de les entitats de l'ecosistema ajuda molt a continuar treballant i desenvolupant el projecte.
 
Pots compartir exemples d’obstacles que has pogut superar gràcies al suport del programa?
El primer obstacle va ser prendre la decisió de participar en el programa, sentia recel pel fet de tenir 70 anys, em feia respecte. En el meu cas, presentar el projecte a les entitats no m'ha suposat cap problema, ja que ja tenia experiència en la part de comunicació.
 
Quina formació t’ha semblat més interessant?
Tot el contingut de les formacions és molt útil en el procés de desenvolupament del projecte, a mesura que es vagi avançant en les fases d’aquest procés es valora més els coneixements adquirits. Tot i això, la formació que pel contingut ha permès que el format de la jornada sigui més dinàmica i a la vegada sigui molt interessant i enriquidor ha sigut la formació d’investigació de mercat i descobriment del client impartida per la ponent Montse Soler.
 
Què en penses de les mentories individualitzades rebudes?
Les mentories han estat molt enriquidores i ben plantejades en el moment adequat. Molt agraït del treball dels mentors.
 
Com ha sigut la interacció amb l’equip de Healthcare Vallès?
Impecable, no es pot agrair més. En l'àmbit de comunicació no ha faltat res, el programa requereix molt temps, però amb organització es pot aprofitar tot. L'organització ha estat extraordinària encara que hagin hagut canvis en alguna data de les visites a l'ecosistema és normal, s'adaptava a les necessitats de les empreses.
 
Què destacaries del programa Healthcare?
Tornaria a participar, amb el projecte molt més avançat, des d'una vessant d'inversió estructurada. En el programa també he pogut compartir iniciatives amb una capacitat de projecció brutal que ben segur podran consolidar-se com a grans.
 
Recomanaries aquest programa a altres persones emprenedores? Per què?
Sí, sense dubte, un dels grans problemes dels emprenedors és que no es fan programes d'emprenedors ben fets. Que l'aprofiti fins i tot acabat el programa, en aquest programa es continua aprofitant les sessions formatives gràcies a tot el contingut adquirit, hi ha molt darrere que s'ha d'acabar de pair.

El programa Healthcare Vallès es desenvolupa en el marc del programa Primer, subvencionat pel Departament d'Empresa i Treball i amb el cofinançament del Fons Social Europeu Plus. 

Altres informacions relacionades amb el programa Healthcare Vallès 

- Healthcare Vallès - https://serveis.cecot.org/Servei/Healthcare-Valles 

- El Healthcare Vallès de la Cecot forma part de les vint-i-nou preacceleradores del programa Primer 2023 -  https://institucional.cecot.org/Sala-de-premsa/Notes-de-Premsa/Cecot/El-Healthcare-Valles-de-la-Cecot-forma-part-de-les-vint-i-nou-preacceleradores-del-programa-Primer-2023 

- La Cecot fomentarà l’emprenedoria disruptiva del sector de la salut amb el projecte     Healthcare Vallès - https://institucional.cecot.org/Sala-de-premsa/Notes-de-Premsa/Cecot/La-Cecot-fomentara-l-emprenedoria-disruptiva-del-sector-de-la-salut-amb-el-projecte-Healthcare-Valles