Bases programa KIT DIGITAL

El Butlletí Oficial de l'Estat ha publicat les bases que regulen la concessió dels ajuts del Programa Kit Digital per impulsar la digitalització de pimes i autònoms a Espanya que estableix el marc per al llançament de les convocatòries d'ajudes.

La primera es publicarà al començament del 2022, es destinarà a pimes d'entre 10 i 49 empleats i comptarà amb un pressupost de 500 milions d'euros. Així mateix, els interessats a convertir-se en “agents digitalitzadors” podran inscriure's a partir de l’11 de gener de 2022 a la seu electrònica de Red.es i les petites empreses, microempreses i autònoms podran informar-se dels agents digitalitzadors adherits a la web oficial www.acelerapyme.es.

El programa compta amb un pressupost de 3.067 milions d'euros per al període 2021-2023, per facilitar que les pimes i els autònoms adoptin solucions de digitalització en diversos àmbits, com la presència a Internet, el comerç electrònic, la gestió de xarxes socials, la digitalització de les relacions amb els clients, el business intelligence i analítica, la implantació de la factura electrònica, els serveis i les eines d'oficina virtual, les comunicacions segures i la ciberseguretat.

En funció del nombre d'empleats, les empreses podran accedir a ajuts de 12.000 euros, si tenen entre 10 i 50 empleats; 6.000 euros, per a aquelles entre 9 i 3 empleats; i 2.000 euros, per a les de menys de 3.

Per optar a les ajudes, a més de complir amb la normativa de la Llei General de Subvencions, les empreses i autònoms hauran de disposar de l'avaluació de “Madurez Digital”, conforme al test de diagnòstic que es pot fer a través de la plataforma Accelera pime: www .accelerapyme.es

Link al document de les bases: https://www.red.es/es/area-prensa/multimedia/boe-2021-21873

Per ampliar informació sobre aquest tema o qualsevol dubte estem a la vostra disposició.

Assessorament en R+D+i | Abraham Arcos | innova@cecot.org