Veolia s'incorpora a la junta directiva de la Cecot per impulsar la sostenibilitat empresarial

Veolia s'incorpora a la junta directiva de la Cecot per impulsar la sostenibilitat empresarial

Xavier Panés: la col·laboració amb Veolia pot aportar informació de valor analític previ a les decisions empresarials en matèria de sostenibilita

La multinacional Veolia, reconeguda per la seva expertesa en descarbonització i economia circular, s'ha incorporat a la junta directiva de la Cecot, un conveni de col·laboració entre ambdues entitats motivat per la voluntat compartida de millorar la competitivitat de les empreses i fomentar un desenvolupament sostenible en el teixit empresarial català.

Aquesta col·laboració s'emmarca en l'estratègia de la Cecot per promoure la transició energètica i el desenvolupament sostenible a les empreses, especialment les industrials, i reforça l'aposta de la patronal per avançar en la sostenibilitat i l'optimització dels recursos. El president de la Cecot, Xavier Panés, ha explicat que “trobar eines i instruments per ajudar a millorar la gestió i optimització dels recursos hídrics, energètics i de residus en el teixit empresarial que representem, especialment en les empreses de producció industrial dels diferents sectors d’activitat com tèxtil, metall, químic, construcció o alimentació” és actualment una preocupació. En aquest sentit, “la col·laboració amb Veolia pot aportar informació de valor analític previ a les decisions empresarials en matèria de sostenibilitat. Com? Sumant part del seu know how a les diferents activitats que promovem des de la Cecot” ha detallat Panés.

Entre les iniciatives previstes, Veolia aportarà experts en diverses jornades organitzades per la Cecot i oferirà orientació i assessorament a través de l'Oficina per la Transició Energètica (OTE) de la patronal.

Per la seva banda, Miquel Àngel Cerdà Salvà, president institucional de Veolia Serveis Catalunya, ha subratllat que aquesta col·laboració és una "oportunitat clau per impulsar la descarbonització i la sostenibilitat al teixit empresarial català". Segons Cerdà, el lideratge de Veolia en solucions mediambientals permetrà aportar una visió estratègica a les empreses que busquen transformar els seus processos cap a models més sostenibles i amb menys emissions de carboni.

Aquesta aliança entre Veolia i Cecot arriba en un moment en què l'interès de les empreses catalanes per la sostenibilitat s'ha triplicat desde l’any anterior. Segons dades de l'OTE, l’interès entre les empreses catalanes per reduir les seves emissions i per calcular la seva petjada de carboni s’ha triplicat respecte a l’any 2023. També creix l’interès per calcular la petjada hídrica i la preocupació per la circularitat i reaprofitament de residus, i el fet destacable és que ja no són únicament empreses de sectors crítics sinó que són empreses de qualsevol sector i de totes les grandàries, “i això és molt positiu per la nostra societat” ha destacat Panès. I més enllà del càlcul, les empreses estan implementant plans i mesures orientades a reduir les emissions de CO2.

Amb aquesta incorporació, Veolia assumeix un paper actiu en l'estratègia de la Cecot per fomentar el desenvolupament sostenible entre les empreses associades, amb un lloc a la junta directiva de la patronal, sense dret a vot. Aquesta participació permetrà a Veolia compartir pràctiques i el seu coneixement per ajudar les empreses a abordar els desafiaments mediambientals actuals i avançar cap a una economia més verda.