Entrevista a Joan Vall, president del Col·legi de Censors Jurats de Comptes de Catalunya

Entrevista a Joan Vall, president del Col·legi de Censors Jurats de Comptes de Catalunya

Joan Vall: “La sostenibilitat ja no és només una opció sinó una necessitat imperant, també per les pimes”

El president del Col·legi de Censors Jurats de Comptes de Catalunya, Joan Vall, ha compartit amb la comunitat Cecot diverses reflexions sobre el nou reporting de Memòries de Sostenibilitat.

“Cal avançar perquè està demostrat estadísticament que empreses amb pràctiques de sostenibilitat són més rendibles”, ha detallat Vall.

Les reflexions han tingut lloc després d'abordar la nova directiva CSRD sobre Informació Corporativa de Sostenibilitat de les empreses en una sessió informativa organitzada per la Patronal Cecot i el Col.legi de Censors Jurats de Comptes de Catalunya on també han participat els responsables de sostenibilitat o medi ambient de les entitats de BBraun Medical, Lamp i CaixaBank qui han compartit les seves experiències.

“A BBraun fa anys que integrem estratègia de sostenibilitat a tota la cadena de valor, comença a direcció i implica també a tots els col·laboradors”, ha declarat el responsable de sostenibilitat, Enric Ferrando.

Durant la jornada han participat també professionals com Carlos Cerdan, qui ha explicat que "Just s'han publicat dues guies per adoptar els estàndards sectorials europeus d’informes de sostenibilitat per pimes. Una per pimes cotitzades i una altra per pimes no cotitzades”.

Joan Vall ha conclòs la sessió detallant que les empreses i les pimes han d'establir un full de ruta cap a la sostenibilitat. Malgrat els reptes, tenen a la seva disposició entitats i organismes d'assistència i orientació per fer aquesta transformació essencial.

Després de la jornada informativa, des de la Cecot hem tingut l’oportunitat d’entrevistar a Joan Vall per aprofundir en la importància “d’entendre que tant els inversors d’entitats financeres com els consumidors cada vegada valoren més els productes i serveis sostenibles. Aquelles empreses que no s'adaptin podrien quedar-se amb un model de negoci obsolet i fora de mercat”.

Com ha manifestat el president del Col·legi de Censors, el camí cap a la sostenibilitat "és una oportunitat per a les empreses i pimes d’adherir-se i poder accedir a nous mercats".

Mira l’entrevista completa fent clic.