La Cecot torna a obrir les seves portes per la Fira Modernista de Terrassa augmentant la seva oferta d’activitats

La Cecot torna a obrir les seves portes per la Fira Modernista de Terrassa augmentant la seva oferta d’activitats

La Fira Modernista de Terrassa homenatja la Indústria Tèxtil

Un any més, la Cecot participa en el programa d’activitats de la Fira Modernista impulsat per l’Ajuntament de Terrassa enguany dedicat a la indústria tèxtil. Els dies 11 i 12 de maig, la Cecot obre les portes del seu emblemàtic edifici, l'antic Magatzem Tèxtil Pasqual Sala, per oferir al públic una experiència plena d'activitats culturals i històriques, reforçant el compromís de l'entitat amb la promoció del patrimoni històric i socioeconòmic de la ciutat.

Durant tot el cap de setmana, els visitants podran gaudir de jornades de portes obertes, visites guiades, reconstruccions històriques i concerts en un ambient que ens traslladarà a l'època daurada de Terrassa com a capital tèxtil.

“La Fira Modernista ens permet continuar parlant del tèxtil i hauríem de poder mostrar a la població de Terrassa i rodalies que no només és un sector del passat sinó també un sector del present i del futur. Que avui encara parlem de tèxtil, és per la seva història però també pel seu present.” Ha expressat el president del Gremi Tèxtil, Francesc Roca.

De fet, el senyor Roca ha destacat que actualment el tèxtil és un sector “representatiu a Catalunya i especialment a la ciutat de Terrassa, amb empreses internacionals que ofereix feina estable i necessita personal tècnic industrial format amb urgència”.

La Cecot ha organitzat cinc visites guiades previstes per grups d’unes quinze persones amb reserva prèvia, tres per dissabte i dos per diumenge, de la mà de l’empresa local 3Turons.

Més activitats:

Audiovisual inèdit al voltant dels 150 anys d’història de l’Institut Industrial i el tèxtil a la ciutat

Com a novetat per aquesta edició dedicada a la indústria tèxtil, a la Cecot es projectarà durant tot el cap de setmana de manera ininterrompuda la Projecció de l'audiovisual 150 anys d'història de l'Institut Industrial de Terrassa-Gremi Tèxtil. Es tracta de la història no només de l'Institut Industrial, sinó també de la Terrassa tèxtil capdavantera, avantguardista i referent.

El president del Gremi Tèxtil ha explicat que actualment des del Gremi estan “treballant per donar a conèixer el paper clau que va tenir l’entitat en la industrialització de la ciutat”, si bé el paper que va tenir el Gremi en l’impuls de la fundació de diverses entitats importants de la ciutat “és conegut per les generacions que han dut a terme aquestes iniciatives”, no ho és tant en l’actualitat.

Així, l’Institut Industrial ofereix una experiència immersiva durant la qual els visitants podran gaudir del llegat que ha arribat fins als nostres dies. La presentació s’ha dut a terme a través de testimonis gràfics, imatges inèdites, petits tresors que han estat preservats durant dècades que veuen la llum per primera vegada en format digital. ´

Concerts lírics a la Sala Cima

Per complementar l'experiència cultural, la Cecot acollirà dos concerts a la Sala Cima: "Impressions modernistes", amb la soprano Anna Farrés i l’arpista Esther Piñol el dissabte a les 18h, i "Per tu, jo cantaria", amb la soprano Laly Duchamps i el tenor Giovanni Martinelli el diumenge a les 12h.

Activitats als jardins:

Els jardins de la Cecot es converteixen en l’escenari idoni per acollir durant el matí del diumenge activitats com l’Inici de la desfilada de vestits modernistes promogut pel CDMT, el Ball de Gitanes de Terrassa i la Cercavila dels Gegantons Modernistes de Terrassa amb els Gegants de Rubí a càrrec dels Geganters de Terrassa.

Una gimcana vinculada amb el tèxtil per als més joves

Justament per apropar el sector tèxtil als més joves, l’Institut Industrial-Gremi Tèxtil de la mà de l’INS Terrassa han organitzat una gimcana del divendres 10 fins al diumenge 12 orientada als més joves amb xecs regal per valor de 50 € per bescanviar a la botiga Abacus. La gimcana, ideada per l’equip de formadors de l’INS Terrassa, repta els joves a descobrir diferents enigmes amagats als codis QR ubicats a diferents edificis de la ciutat, vinculats amb el tèxtil. Els participants només s’han de donar d’alta a una aplicació i complimentar el recorregut dels enigmes durant el cap de setmana. (www.textilquizz.cat) Aquesta activitat compta amb el patrocini de Texfor, AEI Cluster, Abacus, l’INS Terrassa i l’Institut Industrial-Gremi Tèxtil.

Accés a tota l’Agenda d’activitats.