L’enginyer Josep Maria Serena assumeix la presidència de la Comissió d’Energia de la Cecot

L’enginyer Josep Maria Serena assumeix la presidència de la Comissió d’Energia de la Cecot

L’enginyer Josep Maria Serena assumeix la presidència de la Comissió d’Energia de la Cecot

Presentem el nou president de la Comissió d’Energia de la Cecot, Josep Maria Serena!

Vols conèixer quins seran els reptes i objectius de la Comissió per aquest nou mandat? No et perdis l’entrevista a Josep María Serena on comparteix la seva visió, compromisos i els plans de treball de la Comissió.

Al mes d’abril, l’enginyer industrial Josep Maria Serena va assumir el càrrec de president de la Comissió d’Energia prenent el relleu de Josep Rull.  Aquesta transició va ser motivada per la decisió de Rull de concórrer a les eleccions catalanes del passat maig.

Amb una trajectòria sòlida en l’àmbit de l’energia i el medi ambient, Josep Maria Serena arriba a la presidència de la Comissió d’Energia amb una àmplia experiència professional. Doctor enginyer industrial, amb un màster en gestió ambiental, Serena expressa el seu compromís de representar la Cecot i recolzar l'Oficina per la Transició Energètica, treballant en estreta col·laboració amb els membres de la comissió per millorar l'eficàcia de l’OTEC en l'àmbit energètic.

Pel que fa als objectius durant el seu mandat, Serena ha marcat una presidència col·legiada per poder abastar les necessitats empresarials, “especialment les relacionades amb la petita i mitjana empresa, per ajudar-les a resoldre els seus problemes de sostenibilitat i energia”. En segon lloc, té l’objectiu de situar la Cecot com a organisme de referència per a la petita i mitjana empresa davant dels òrgans que elaboren lleis i plans, assegurant que aquests òrgans realitzin una consulta a la Comissió de la Cecot  prèvia a l'elaboració de qualsevol normativa. I, finalment, vol convertir la Comissió d'Energia en un espai de reflexió sobre energia i sostenibilitat a Catalunya.

El nou president ha reafirmat el compromís de la Comissió d’Energia a servir com a plataforma d’anàlisi i divulgació, identificant palanques de canvi per a una transició efectiva del mercat energètic i assenyalant factors determinants per al desenvolupament econòmic i social.