Els participants de la preacceleradora Healthcare Vallès visiten la Mútua de Terrassa

Els participants de la preacceleradora Healthcare Vallès visiten la Mútua de Terrassa

Els participants de la primera edició del programa Healthcare Vallès han gaudit d'una visita a les instal·lacions de la Mútua de Terrassa aquest dimarts 7 de novembre. A l'inici de la jornada, els participants han conegut de primera mà l'abast de la Mútua i alguns exemples d'innovació que s'han anat desenvolupant al llarg de la seva trajectòria.

Entre els assistents hi havia el Dr. Esteve Picola, director general de Mútua de Terrassa; el Dr. José Antonio Monreal, director assistencial de l’àmbit de Salut Mental de la Fundació Assistencial; la Dra. Yolanda Cuesta, directora-gerent de la Fundació Assistencial; la sra. Natàlia Albà, directora corporativa de comunicació.

La Mútua de Terrassa, entitat de benefici social, té els seus orígens l'any 1900 amb la missió del servei a les persones, anticipant i resolent situacions i problemes relacionats amb la salut, l'autonomia personal o el seu benestar. Disposen de un equip de més de 5.000 persones en 150 professions diferents. Els àmbits de serveis que ofereix són: assistencial, assegurador, sociosanitari, Campus Universitari de Salut, i logística sanitària i d'operacions.

Després de la presentació, els participants han tingut l'oportunitat de visitar de la mà dels professionals de la Mútua, les instal·lacions i activitats de l'àrea de rehabilitació i salut mental. En aquest últim àmbit, i sent la Mútua conscient de la importància de la salut mental i com a únic centre d'hospitalització d'aguts a Espanya, han mostrat als participants tots els esforços i treball en aquesta àrea.

En la segona jornada de treball amb la Mútua, el passat dijous 9 de novembre del 2023, les startups han presentat els seus projectes als representants de la Mútua. En aquesta jornada els participants han pogut rebre feedback del coneixement i experiència d'una entitat consolidada en aquest ecosistema, com és la Mútua de Terrassa.

L’esperit innovador de la Mútua, ha fet sentir properes a les startups participants del programa Healthcare Vallès. Les quals han valorat positivament la proximitat de l’equip de la Mútua, el seu coneixement compartit i l’experiència viscuda al llarg d’aquestes jornades.

Gràcies a aquesta oportunitat, s’han pogut establir contactes per iniciar possibles sinergies entre l’startup i l’entitat.

El projecte Healthcare Vallès, que és una iniciativa de Cecot cofinançada pel Departament d'Empresa i Treball, amb el cofinançament del Fons Social Europeu Plus, està orientat a emprenedors amb idees o projectes start ups del sector de la salut, que vulguin portar la seva iniciativa al següent nivell. El programa ofereix un itinerari formatiu i de mentoria relacionat amb el model de negoci, estratègia, vendes, marketing i gestió econòmic-financera, especialitzada en l’àmbit sanitari, i inclou la possibilitat de mantenir contacte amb les empreses consolidades de l’ecosistema sanitari del Vallès.

Aquestes jornades han marcat l'inici de la fase final del projecte Healthcare Vallès, en la qual les persones participants tindran l'oportunitat de conèixer i visitar diferents empreses de l'ecosistema i presentar-los el seu projecte innovador.

Les empreses de l'ecosistema que col·laboren al projecte són la Mútua de Terrassa, el Consorci Sanitari de Terrassa, Egarsat, Vitaly, BBraun i Moehs Ibérica, que més enllà de conèixer els projectes posaran a disposició la seva experiència per aconsellar i guiar als emprenedors en els diferents estadis dels seus projectes. En les setmanes vinents està previst també fer visites i presentació de projectes per part dels emprenedors a la resta d'empreses de l'ecosistema healthcare del Vallès.

Les startups participants al programa Healthcare Vallès són: Kriba, LogMeal, Meditaclic, Meraki, PNI Clinic, Regemed, Sentir, Fitness Corporal, Centro MediAssist, Improfit.ai, Natural therapeutics, Vitala, Oxeen i Crosszion CBD.

Altres informacions relacionades amb el programa Healthcare Vallès

-       Healthcare Vallès - https://serveis.cecot.org/Servei/Healthcare-Valles

-       El Healthcare Vallès de la Cecot forma part de les vint-i-nou preacceleradores del       programa           Primer          2023        -             https://institucional.cecot.org/Sala-de-premsa/Notes-de-Premsa/Cecot/El-Healthcare-Valles-de-la-Cecot-forma-part-de-les-vint-i-nou-preacceleradores-del-programa-Primer-2023

-       La Cecot fomentarà l’emprenedoria disruptiva del sector de la salut amb el projecte     Healthcare                    Vallès               -                https://institucional.cecot.org/Sala-de-premsa/Notes-de-Premsa/Cecot/La-Cecot-fomentara-l-emprenedoria-disruptiva-del-sector-de-la-salut-amb-el-projecte-Healthcare-Valles

Sobre el Departament d’Emprenedoria i Creixement Empresarial 

Sota el paraigües del Departament d’Emprenedoria i Creixement Empresarial s’ofereix assessorament a les persones emprenedores i empresàries a través de les diferents àrees de treball:  

  • Creació d’empreses: les persones emprenedores poden rebre assessorament i acompanyament en totes les fases de la creació de la seva empresa. A més, al ser punt PAE, també ens ocupem dels tràmits d’alta. Per a més informació: https://serveis.cecot.org/Serveis/Emprenedoria  
  • Transmissió empresarial: si tens una empresa o negoci, ja no pots donar-li continuïtat i cerques un relleu; o si ets emprenedor i et planteges emprendre a través de la compra d’una empresa en funcionament, a través del servei de Reempresa t’acompanyem i assessorem en totes les fases de la compra o la venda de l’empresa. Per a més informació: https://www.reempresa.org/  
  • Consolidació i creixement: oferim acompanyament a les persones emprenedores i empresàries en el procés de consolidar la seva empresa i fer-la créixer, a través d’assessorament especialitzat i actuacions formatives. A més, a través del servei de HelpEmpresa, podem fer un diagnòstic integral de la situació de la teva empresa, donar-te consells per fer-la més resilient per afrontar reptes a futur. Si la teva empresa té problemes de viabilitat, també t’acompanyem en el procés de reestructuració o tancament honest i ordenat. Per a més informació: https://helpempresa.com/  
  • Oficina de finançament: tant si ets emprenedor/a o empresari/a, t’ajudem a trobar la millor solució de finançament per al teu projecte o empresa, ja sigui per a la seva constitució com per fer-la créixer amb noves inversions. Per a més informació: https://serveis.cecot.org/Pagines/Oficina-de-financament  

 

Per a més informació:
Departament de comunicació de la  Cecot 
premsa@cecot.org | Tel. 93 736 11 15 | Mòbil 630 91 80 26