Subvencions de la Generalitat de Catalunya per afavorir l'autoocupació dels joves menors de 30 anys

Subvencions de la Generalitat de Catalunya per afavorir l'autoocupació dels joves menors de 30 anys

1. Quines són les línies de la subvenció?
S'estableixen dues línies de subvencions en la iniciativa d'autoocupació de joves en el marc del Programa FSE+:

  • Línia 1, per joves que tinguin el domicili fiscal ubicat a un micropoble de Catalunya. A aquests efectes, es consideren micropobles els municipis de menys de 500 habitants que podeu consultar a l’annex de la resolució de convocatòria.
  • Línia 2, per joves que tinguin el domicili fiscal ubicat fora d’un micropoble de Catalunya.

Els autònoms amb domicili fiscal ubicat a un micropoble de Catalunya podran sol·licitar, en un únic formulari de sol·licitud, l'ajut per a les dues línies, però només tindran dret a una, i es donarà prioritat a la Línia 1. En cas de manca de pressupost disponible a la Línia 1, optaran a la Línia 2, d'acord amb els criteris de valoració que estableix la base 11.1 de les bases reguladores d’aquests ajuts.
 
2. Qui podria ser una persona beneficiària de la subvenció? 
Poden ser beneficiaris de la subvenció els joves d’entre 18 i 29 anys que volen iniciar l’activitat com a persones treballadores per compte propi.

No en poden ser beneficiàries les persones en les quals concorri alguna de les circumstàncies següents en el moment de presentar la sol·licitud o durant el període subvencionable:

  • Els socis/sòcies de societats mercantils, cooperatives de treball associat, societats laborals o societats civils privades; ni tampoc els membres de comunitats de béns o d'entitats sense personalitat jurídica.
  • Els treballadors/ores autònoms col·laboradors.
  • Els treballadors/ores autònoms que hagin exercit la mateixa activitat econòmica o similar per compte propi en els sis mesos anteriors a la data d'inici de l'activitat econòmica per la qual sol·liciten l'ajut.
  • Els treballadors/ores autònoms que des de l'inici de la seva activitat i durant els 18 mesos següents hagin estat contractats per compte d'altri. A aquests efectes s'exceptua la simultaneïtat amb la contractació per compte d'altri d'acord amb els límits següents:
    • Es permet simultaniejar el treball per compte propi amb el treball per compte d'altri un màxim de 18 permanències en un període de 18 mesos. En cas de baixa anticipada com a treballador o treballadora autònom, d'acord amb el que preveu la base 23.3.b) de les bases reguladores d’aquests ajuts, es farà el prorrateig del límit de 18 permanències en funció dels mesos que hagi estat d'alta.
    • A efectes d'aquest apartat, una permanència correspon a un dia de jornada completa en situació d'alta a la Seguretat Social com a treballador/ora per compte d'altri.
    • Els treballadors/ores autònoms que hagin estat beneficiaris d'aquest ajut o similar, segons especifiqui la convocatòria corresponent.

3. Quina és la quantia de la subvenció?
Aquesta convocatòria, cofinançada pel Fons Social Europeu Plus, compta amb un pressupost de 13 milions d’euros en subvencions de 15.876 euros. A més, es reserva una línia de 500.000 euros per a joves amb domicili fiscal en un micropoble (algun dels 337 municipis de menys de 500 habitants que hi ha actualment a Catalunya).
 
4. Quin és el termini per presentar les sol·licituds de la subvenció?
El termini per sol·licitar la subvenció és del 15 de maig de 2024, a les 09:00 h, fins al 15 de juliol de 2024, a les 14:00 h.
 
Vols rebre més informació?
Contacta'ns a emprenedoria@cecot.org i t’informem sobre les bases.
 
El departament d’Emprenedoria i Creixement Empresarial de la Cecot compta amb el suport del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya en el marc del programa EmprènCat.
 

Sobre el Departament d’Emprenedoria i Creixement Empresarial  

Sota el paraigües del Departament d’Emprenedoria i Creixement Empresarial s’ofereix assessorament a les persones emprenedores i empresàries a través de les diferents àrees de treball:   

Creació d’empreses: les persones emprenedores poden rebre assessorament i acompanyament en totes les fases de la creació de la seva empresa. A més, al ser punt PAE, també ens ocupem dels tràmits d’alta. Per a més informació: https://serveis.cecot.org/Serveis/Emprenedoria  

Transmissió empresarial: si tens una empresa o negoci, ja no pots donar-li continuïtat i cerques un relleu; o si ets emprenedor i et planteges emprendre a través de la compra d’una empresa en funcionament, a través del servei de Reempresa t’acompanyem i assessorem en totes les fases de la compra o la venda de l’empresa. Per a més informació: https://www.reempresa.org/    

Consolidació i creixement: oferim acompanyament a les persones emprenedores i empresàries en el procés de consolidar la seva empresa i fer-la créixer, a través d’assessorament especialitzat i actuacions formatives. A més, a través del servei de HelpEmpresa, podem fer un diagnòstic integral de la situació de la teva empresa, donar-te consells per fer-la més resilient per afrontar reptes a futur. Si la teva empresa té problemes de viabilitat, també t’acompanyem en el procés de reestructuració o tancament honest i ordenat. Per a més informació: https://helpempresa.com/    

Oficina de finançament: tant si ets emprenedor/a o empresari/a, t’ajudem a trobar la millor solució de finançament per al teu projecte o empresa, ja sigui per a la seva constitució com per fer-la créixer amb noves inversions. Per a més informació: https://serveis.cecot.org/Pagines/Oficina-de-financament