Els tancaments de negocis a Terrassa en temps recents

Els tancaments de negocis a Terrassa en temps recents

Terrassa, una ciutat plena d’història i cultura a la província de Barcelona, va enfrontar una sèrie de desafiaments econòmics abans d’estiu, els tancaments de nombrosos negocis històrics, com la Fleca Torres, Milar Paloma Turu i la papereria Gusi. Aquests tancaments no només afecten els empresaris i propietaris dels negocis, sinó que també tenen un impacte important en la comunitat local i en l’economia en general.

Algunes de les diverses causes que han contribuït als tancaments dels comerços són des de l’impacte de la pandèmia, els alts preus de les matèries primeres, la competència actual de la venta en línia, la falta de relleu o els alts preus de lloguer.

Els efectes que tenen aquests tancaments en la comunitat i economia de Terrassa són entre d’altres:

  • Pèrdua d’ocupació local: deriva en un impacte negatiu en la qualitat de vida dels treballadors i les seves famílies, així com en la dinàmica econòmica general de la ciutat.
  • Disminució d’ingressos locals: amb menys negocis en funcionament, els ingressos percebuts per taxes o impostos també es veuen disminuïts, afectant a la capacitat del govern local per poder finançar serveis públics i de la comunitat.
  • Perill d’efecte dominó: El tancament d’un negoci pot tenir un efecte dominó en altres. Per exemple, els proveïdors vinculats a aquests negocis es poden veure afectats en la seva activitat, involucrant una cadena d’esdeveniments que impacta en múltiples parts.

Des de la Patronal Cecot volem fer difusió per donar a conèixer aquesta situació i donar el nostre suport a negocis i propietaris que puguin estar passant pel mateix. És important que la comunitat i els propietaris de negocis a Terrassa es comuniquin amb nosaltres i coneguin aquests serveis per abordar aquesta situació econòmica desafiadora i preservar la vitalitat de la ciutat. Junts, podem treballar per superar aquests desafiaments i fomentar un futur econòmic més sòlid per Terrassa i la seva comunitat.

Històricament des de la Cecot, i a través del programa Reempresa, entre el 2011-2023 hem ajudat a més de 4.300 empreses a trobar un relleu per evitar el seu tancament, de la mateixa manera que s’ha aconseguit salvaguardar més de 12.000 llocs de treball.

Amb el suport del Departament d'Empresa i Treball.

Sobre el Departament d’Emprenedoria i Creixement Empresarial 

Sota el paraigües del Departament d’Emprenedoria i Creixement Empresarial s’ofereix assessorament a les persones emprenedores i empresàries a través de les diferents àrees de treball:  

  • Creació d’empreses: les persones emprenedores poden rebre assessorament i acompanyament en totes les fases de la creació de la seva empresa. A més, al ser punt PAE, també ens ocupem dels tràmits d’alta. Per a més informació: https://serveis.cecot.org/Serveis/Emprenedoria  
  • Transmissió empresarial: si tens una empresa o negoci, ja no pots donar-li continuïtat i cerques un relleu; o si ets emprenedor i et planteges emprendre a través de la compra d’una empresa en funcionament, a través del servei de Reempresa t’acompanyem i assessorem en totes les fases de la compra o la venda de l’empresa. Per a més informació: https://www.reempresa.org/  
  • Consolidació i creixement: oferim acompanyament a les persones emprenedores i empresàries en el procés de consolidar la seva empresa i fer-la créixer, a través d’assessorament especialitzat i actuacions formatives. A més, a través del servei de HelpEmpresa, podem fer un diagnòstic integral de la situació de la teva empresa, donar-te consells per fer-la més resilient per afrontar reptes a futur. Si la teva empresa té problemes de viabilitat, també t’acompanyem en el procés de reestructuració o tancament honest i ordenat. Per a més informació: https://helpempresa.com/  
  • Oficina de finançament: tant si ets emprenedor/a o empresari/a, t’ajudem a trobar la millor solució de finançament per al teu projecte o empresa, ja sigui per a la seva constitució com per fer-la créixer amb noves inversions. Per a més informació: https://serveis.cecot.org/Pagines/Oficina-de-financament  

 

Per a més informació:
Departament de comunicació de la  Cecot 
premsa@cecot.org | Tel. 93 736 11 15 | Mòbil 630 91 80 26