"La Cecot m'ha facilitat la informació que necessitava i ha estat en contacte constant per resoldre qualsevol dubte"

"La Cecot m'ha facilitat la informació que necessitava i ha estat en contacte constant per resoldre qualsevol dubte"

Empresa: Òptica Can Palet | Emprenedora: Sílvia Elvira 

1. Quin és el nom de la teva empresa i a què es dedica? 

Can Palet centre Òptic i auditiu, treballem en el món de l’òptica, disposem d’un gabinet complet d’optometria des de l’adaptació de tots els lents de contacte, ulleres de dia, de sol i de protecció laboral, exàmens i revisions de la visió, de la pressió intraocular i el control de la miopia tan important. Per altra banda, com a centre auditiu, facilitem un servei de revisió, reparació i  manteniment de tot tipus d’audiòfons, taps de soroll i de piscina. 
 
2. Quan vas emprendre el teu negoci i què et va motivar a iniciar-lo?  

Sempre havia volgut ser propietària d’una òptica des de que vaig començar a estudiar, portar la gestió, les compres, els aparadors, etc. Era una treballadora de l’òptica i quan la propietària estava buscant un relleu per donar-li continuïtat vaig aprofitar l’oportunitat. Va ser al gener del 2020, va arribar en un moment que disposava del temps necessari per dedicar-li i vaig prendre la decisió.
 
3. Després de 4 anys com a empresària de l’Òptica Can Palet, com diries que ha evolucionat??  

L’evolució durant aquests 4 anys ha sigut espectacular.  

Al principi, em vaig espantar perquè vaig iniciar el projecte i als dos mesos just va arribar la pandèmia, vaig començar només amb serveis mínims. Però quan vam poder obrir amb el servei complet, vam fer unes reformes per donar-li més visibilitat i la gent va acceptar molt bé els canvis. El negoci ha tingut molt bona trajectòria en aquests anys i per això aquest gener ens vam canviar de local per guanyar més espai i poder oferir un millor servei als nostres clients.  
 
4. Què et va motivar a canviar de local? 

El local anterior era molt petit i em limitava molt els serveis i la manera de treballar. Al gener vaig canviar de local i en aquest d’ara són 80m2, hi ha molt més espai i m’ha permès millorar ja que hem inclòs una cabina per les revisions de les audiometries que fins ara les fèiem amb servei a domicili i espai i visibilitat de l’exposició de les ulleres tant de vista com de sol. 
 
5. Quines són les principals avantatges i oportunitats que has trobat a la nova ubicació? 

El principal avantatge del canvi és que tenim més visibilitat. Al principi pensava que amb el canvi d’ubicació perdria aquesta visibilitat que en l’anterior local tenia a l’estar al costat de la Plaça Can Palet. Però, amb el canvi de local m’he adonat que el carrer Colom al ser un carrer més principal, és molt més transitat i ens proporciona més visibilitat. He aconseguit captar a més gent de la resta del barri a més de mantenir els que ja tenia a l’anterior ubicació. 

Vull aprofitar per agrair als veïns de Can Palet i dels voltants, estic molt agraïda de la rebuda que he tingut des de 2020 i després del trasllat del local, passant a saludar i preguntant pels canvis. Sense dubte no canviaria de barri. 
 
6. En què t’ha ajudat el departament d’emprenedoria i creixement empresarial de la Cecot?  

Al 2020 em vau donar suport en tot el procés per agafar el relleu de l’òptica. Com valorar el negoci, a gestionar tot el procés amb els diferents organismes, a treballar el pla d’empresa i el pla de viabilitat, facilitant sempre molta informació sobre ajudes o subvencions. 

I aquest any 2024 m’heu informat i ajudat a la tramitació de la subvenció de comerç de la Generalitat, a la qual m’he pogut acollir per l’obertura del nou local.
 
7. Com et vas assabentar de la subvenció del Comerç pel canvi del local? 

La informació de la subvenció em va arribar al mail per part vostre. 
 
8. Com ha estat el procés de sol·licitud de la subvenció i quin paper hem jugat en aquest procés? 

En el meu cas, el procés ha estat una mica complicat. Al fer les obres entre finals de 2023 i inicis de 2024, vaig haver de seleccionar les despeses corresponents a 2024 per poder presentar-les. A més, estava en procés de canvi de gestoria, fet que va dificultar encara més el procés.  

D’altra banda, durant el procés de sol·licitud he rebut dos requeriments per diferents motius.  

Tot i això, vosaltres heu facilitat molta informació al respecte i heu estat en contacte constant per resoldre qualsevol dubte, cosa que ha estat de gran ajuda. 
 
9. Què destacaries del servei d’assessorament rebut? 

Destacaria la comunicació, sempre és molt bona, m’he sentit sempre acompanyada gràcies a la vostra ràpida resposta als meus dubtes i més quan el procés es complica, s’agraeix. 
 
10. Recomanaries els nostres serveis?  

Si, facilita molt més la gestió, nosaltres no entenem dels tràmits i ajuda molt estar acompanyada per persones que saben com funcionen aquests processos i més amb els dubtes que sorgeixen. Estant acompanyada sempre es fa més fàcil. 
 
11. Quin consell donaries a altres persones emprenedores i/o empresàries? 

Jo recomanaria que com a mínim facin la primera consulta amb vosaltres. En un primer assessorament ja faciliteu moltíssima informació que és d’ajuda, per saber per on començar, el procés, resoldre dubtes... 
 
Vols rebre més informació?

Contacta'ns a emprenedoria@cecot.org.
 
El departament d’Emprenedoria i Creixement Empresarial de la Cecot compta amb el suport del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya en el marc del programa EmprènCat.
 
Sobre el Departament d’Emprenedoria i Creixement Empresarial

Sota el paraigües del Departament d’Emprenedoria i Creixement Empresarial s’ofereix assessorament a les persones emprenedores i empresàries a través de les diferents àrees de treball:

  • Creació d’empreses: les persones emprenedores poden rebre assessorament i acompanyament en totes les fases de la creació de la seva empresa. A més, al ser punt PAE, també ens ocupem dels tràmits d’alta. Per a més informació: https://serveis.cecot.org/Serveis/Emprenedoria  
  • Transmissió empresarial: si tens una empresa o negoci, ja no pots donar-li continuïtat i cerques un relleu; o si ets emprenedor i et planteges emprendre a través de la compra d’una empresa en funcionament, a través del servei de Reempresa t’acompanyem i assessorem en totes les fases de la compra o la venda de l’empresa. Per a més informació: https://www.reempresa.org/    
  • Consolidació i creixement: oferim acompanyament a les persones emprenedores i empresàries en el procés de consolidar la seva empresa i fer-la créixer, a través d’assessorament especialitzat i actuacions formatives. A més, a través del servei de HelpEmpresa, podem fer un diagnòstic integral de la situació de la teva empresa, donar-te consells per fer-la més resilient per afrontar reptes a futur. Si la teva empresa té problemes de viabilitat, també t’acompanyem en el procés de reestructuració o tancament honest i ordenat. Per a més informació: https://helpempresa.com/    
  • Oficina de finançament: tant si ets emprenedor/a o empresari/a, t’ajudem a trobar la millor solució de finançament per al teu projecte o empresa, ja sigui per a la seva constitució com per fer-la créixer amb noves inversions. Per a més informació: https://serveis.cecot.org/Pagines/Oficina-de-financament