L’Àrea d’Emprenedoria i Creixement Empresarial de la Cecot, present a la Fira Terrassa Tria Futur

L’Àrea d’Emprenedoria i Creixement Empresarial de la Cecot, present a la Fira Terrassa Tria Futur

Aquest any, la Fira Terrassa Tria Futur ha comptat amb l'assistència de la Patronal Cecot. Aquesta fira, celebrada a Terrassa, està adreçada a l'alumnat de 16 anys o més, que busca informació sobre diferents àrees de formació o ocupació. La Patronal Cecot ha volgut donar informació als joves sobre les àrees d'emprenedoria, perquè tinguin coneixements que els donin suport en el dur camí de convertir-se en empresari. En altres paraules, van destacar la importància d'impulsar la cultura emprenedora entre els joves, ja que són el futur de la economia.

S'ha presentat el servei d’Emprenedoria de la Cecot, que ajuda als nous emprenedors en el procés de la creació d’una nova empresa. El programa ofereix una àmplia varietat de recursos, inclosos assessorament, informació i formació. El programa també ofereix la possibilitat d’ajudar als seus usuaris a redactar un pla d' empresa i a fer una anàlisi del pla economicofinancer, així com dona suport a l’hora rebre finançament per a la constitució de l' empresa.

Un altre servei del qual s’ha fet esment en aquesta fira és el de Reempresa com una altre via per emprendre un projecte, que ajuda els empresaris a transmetre les seves empreses amb èxit. Està dissenyat per ajudar nous emprenedors (als quals ells anomenen Reempreenedors) a obtenir una empresa exitosa i en transmetre una empresa existent a uns nous propietaris.

Per motivar més els joves, també s'ha presentat el programa de HelpEmpresa, que ajuda empreses ja creades a consolidar-se i créixer en el sector o a revertir situacions d'inestabilitat empresarial. El programa esmentat ofereix anàlisis de dades detallades, informes i eines de gestió de dades i recursos per ajudar a les empreses a prendre decisions informades. HelpEmpresa també ofereix assessorament amb experts de diferents àrees (Màrqueting, gestió econòmica, transformació digital, consum energètic...) i aquests després d'una anàlisi de l'empresa ofereixen consells i suggeriments per millorar l'eficiència dels negocis i ajudar les empreses a aprofitar al màxim els seus recursos.

L’emprenedoria ha rebut una gran acollida entre els assistents a la fira, ja que ofereix una àmplia gamma de serveis que poden ser molt útils per als joves. L'entitat contribueix al desenvolupament de l'economia local, permetent així desenvolupar les idees dels seus usuaris i projectes amb una millor preparació.

Per tot això, la Patronal Cecot ha resultat ser una de les principals novetats d'aquesta edició de la Fira Terrassa Tria Futur. L'entitat ha contribuït a la realització d'un esdeveniment exitós, proporcionant als assistents un coneixement rellevant i útil sobre com desenvolupar projectes d'emprenedoria.

Aquesta actuació ha estat possible gràcies al suport del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya.