Ciberseguretat

Serveis

Aprèn, avalua't i descobreix tot allò que et cal saber per aplicar la ciberseguretat al teu negoci. No deixis que allò que es pot evitar arruïni el teu projecte.

Card image cap
Coneixes els teus riscos?

Avalua't

Notícies

Card image cap
Directori d'empreses

Directori d'empreses i professionals de la ciberseguretat de l'Associació d'Empreses d'Informàtica i Tecnologies de la Comunicació de Catalunya.

Accedeix ara al directori

Amenaces, vulnerabilitats i riscos

Vulnerabilitat i amenaça són termes que es confonen sovint, per la qual cosa és necessari definir-los correctament des del principi, igual que ocorre amb el reg:

Una vulnerabilitat (en termes d'informàtica) és una feblesa o fallada en un sistema d'informació que posa en risc la seguretat de la informació permetent que un atacant pugui comprometre la integritat, disponibilitat o confidencialitat d'aquesta. Necessitarem per tant trobar-les i corregir-les al més aviat possible. Aquests «forats» poden tenir diferents orígens, per exemple: fallades de disseny, errors de configuració o mancances de procediments.

D'altra banda, una amenaça és tota acció que s'aprofita d'una vulnerabilitat per a atacar a un sistema d'informació. És a dir, que podria tenir un potencial efecte negatiu sobre algun element dels nostres sistemes. Les amenaces poden procedir d'atacs (frau, robatori, virus), successos físics (incendis, inundacions) o negligència i decisions institucionals (mal maneig de contrasenyes, no usar xifratge). Des del punt de vista d'una organització, les amenaces poden ser tant internes com externes.


APRÈN

Saps tot el que pots fer per protegir el teu negoci a Internet?

Read More

Serveis destacats

Més serveis