La Cecot engega la nova edició dels Reconeixements al Progrés Empresarial

La Cecot engega la nova edició dels Reconeixements al Progrés Empresarial

La Cecot engega la nova edició dels Reconeixements al Progrés Empresarial

La Cecot celebra una nova edició dels Reconeixements al Progrés Empresarial, que tindrà lloc el dilluns 21 d’octubre a L’Auditori de Barcelona. Aquest acte, que va acollir amb èxit les edicions de 2015 i 2016, comptarà amb la participació de més de 900 persones i oferirà una plataforma per reconèixer l’esforç i la innovació de les empreses catalanes.

Aquest any, les empreses, entitats i persones emprenedores que opten als Reconeixements posaran en valor les seves actuacions en eficiència energètica i sostenibilitat, transformació digital, prevenció i salut, i responsabilitat social. També s’incentivarà el talent jove, destacant les iniciatives que fomentin la pròxima generació de líders empresarials.

Divendres passat, vam celebrar una trobada amb les empreses i entitats col·laboradores de l’esdeveniment al Port de Barcelona. En aquesta reunió, vam posar en relleu la importància del seu suport. El president de la Cecot, Xavier Panés, va agrair el compromís i la implicació de tots els col·laboradors, destacant especialment l’hospitalitat del Port de Barcelona. "Aquest esdeveniment no seria possible sense el suport incondicional d’aquestes empreses i entitats", va expressar Panés. "També volem agrair al Port de Barcelona la seva hospitalitat i l’oportunitat de conèixer les instal·lacions de la Copa Amèrica de primera mà, amb l’acompanyament del president del Port, Lluís Salvadó Tenesa."

Reafirmem el nostre compromís amb la sostenibilitat i la neutralitat de carboni. Mantindrem l’objectiu de reduir les emissions de CO₂ associades a l’esdeveniment mitjançant l’aplicació de mesures per minimitzar l’impacte ambiental i compensar les emissions inevitables. "Reduir emissions no és només una opció, és una obligació", subratlla Panés. "Com a entitat referent en sostenibilitat empresarial, hem assumit el repte de convertir la Nit de l’Empresa de 2024 en un esdeveniment Carbon Neutral, continuant la feina que vam iniciar fa uns anys."

Els Reconeixements Cecot al Progrés Empresarial s’han consolidat com una cita imprescindible per a l’empresariat català. Aquest any, a més, posarem l’accent en el paper crucial de les reformes administratives per millorar l’eficiència empresarial i social. "Encara convivim amb un entorn regulatori i administratiu que, en molts casos, dificulta l’activitat empresarial i penalitza la competitivitat", afegeix Panés. Aquest esdeveniment no només pretén reconèixer l’esforç empresarial, sinó també crear espais de debat que afavoreixin la sinergia entre el sector públic i privat, i que puguin impulsar canvis necessaris per a un futur econòmic més equilibrat i sostenible.

Així doncs, amb el suport d’entitats com CaixaBank, el Port de Barcelona, el Consorci de la Zona Franca de Barcelona, eDIVERSA Group, Occident i el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya, impulsem la 29a edició dels Reconeixements al Progrés Empresarial. Els guardonats es donaran a conèixer després de la reunió del Jurat, convocada per al 2 d’octubre, i rebran un homenatge el dilluns 21 d’octubre a L’Auditori de Barcelona, en el marc de la Nit de l’Empresa de la Cecot.

29a edició dels Reconeixements Empresarials al Progrés Empresarial.  

Des del mes de juliol  i fins al 20 de setembre estan a l’abast de tothom les bases de participació per la 29a edició dels Reconeixements Cecot al Progrés Empresarial.  

La finalitat d’aquests guardons és la de distingir públicament empreses, persones i institucions que han fet i estan fent un esforç important pel desenvolupament econòmic i empresarial des de qualsevol àrea. “Les entitats convocants, i Cecot entre elles, creiem que cal distingir les bones pràctiques, cal premiar-les i fer-les públiques per tal que esdevinguin referents per altres empreses del sector. Enguany fa vint-i-nou anys (des de 1995) que l’entitat va apostar per aquests premis, tal com els coneixem avui dia, i a hores d’ara estan consolidats”, ha reiterat Panés.   

La patronal Cecot creu que ara és més que oportú que mai reforçar aquelles empreses que continuen intentant adaptar-se constantment als canvis de l’entorn, creixent, millorant i mantenint la seva activitat diària.  

Els Reconeixements Cecot 2024 es componen d'un total de 9 premis, alguns dels quals estan patrocinats o promoguts per altres entitats. Les categories són les següents: 

1. Reconeixement a l’Eficiència Energètica i la Sostenibilitat patrocinat pel Port de Barcelona

2. Reconeixement a la Transformació digital i innovació tecnològica, sector d’indústria patrocinat pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona.

3. Reconeixement a la Transformació digital i innovació tecnològica, sector de serveis patrocinat per eDiversa Group.

4. Reconeixement al Comerç Innovador amb el suport institucional del CCAM Generalitat de Catalunya.

5. Millor jove iniciativa empresarial – promogut pel Cercle Cecot de Joves Empresaris amb el patrocini d’Occident.

6. CaixaBank convoca en el marc dels Reconeixements Empresarials de la Cecot, la 8a edició del Reconeixement CaixaBank a la pime responsable.  

7. Vítaly convoca en el marc dels Reconeixements Empresarials de la Cecot, la 7a edició del Premi a l’empresa saludable.

Fora de concurs i a proposta del comitè executiu

8. Gremi/ associació empresarial o entitat. 

9. Personalitat. 

També es fa una menció especial a empreses centenàries. 

Com cada any, s’ha habilitat una pàgina web que integra les bases de participació i que es va actualitzant a mesura que l’esdeveniment va arribant a la seva data: http://www.nitempresa.cat

Podreu trobar fotografies de recurs de l’edició 2023 aquí.