Indústria amplia el termini per presentar els projectes al PERTE d'automoció

El BOE publica l’ordre ministerial Orden ICT/359/2022, de 25 d’abril, en què es modifica l'Ordre de les bases i la convocatòria de la part industrial del Projecte Estratègic per a la Recuperació i Transformació Econòmica del Vehicle Elèctric i Connectat (PERTE_VEC), dotat amb 2.975 milions d'euros, dins el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

La modificació principal correspon al termini de presentació dels projectes, que s'amplia fins al 17 de maig de 2022.

També s'amplia l'univers de possibles beneficiaris estenent-lo a empreses de nova constitució, que anteriorment estaven excloses per a certes línies d'inversió. Així, s'obre la possibilitat que les ajudes arribin a un nombre més gran d'empreses, sobretot pimes.

L’Ordre modifica l’apartat de formació que s’ha de realitzar amb caràcter obligatori com a part dels projectes, precisant que es podran impartir a través de plataformes digitals. En aquest sentit, s'aclareix la redacció dels costos subvencionables relatius a materials, subministraments i instruments amortitzables als projectes de formació.

Finalment, s'introdueix una correcció del règim de garanties i s'hi incorpora una declaració responsable que han de presentar les entitats que formen part de l'agrupació, relativa a que aquestes no es trobin en situació de crisi.

Per ampliar informació sobre aquest tema o qualsevol dubte estem a la vostra disposició.

Assessorament en Medi Ambient i Economia Circular | Marta Carmona i Sònia Llorens | mediambient@cecot.org