Salut proposa que Barcelona i les regions metropolitanes nord i sud avancin a la fase 2

La ciutat de Barcelona i les regions metropolitanes nord i sud avançarien a la fase 2 del desconfinament a partir del 8 de juny.

El Camp de Tarragona, Terres de l’Ebre i Alt Pirineu i Aran passarien a la fase 3.

Es planteja el passi a la fase 2 de Lleida condicionat a la progressió dels indicadors epidemiològics els propers dies.

Girona i Catalunya Central, i les àrees de gestió assistencial Penedès i el Garraf es mantindrien en la fase 2, tal com ja estava previst.

 

 

Què es pot fer a les fases 2 i 3?
 

En la fase 3, l’última abans d’entrar a l’anomenada “nova normalitat”, desapareixen les franges horàries i per tant ja no hi haurà unes hores concretes del dia reservades a un col·lectiu determinat. Tot i això, s’hauran d’extremar les mesures de seguretat i d’higiene amb els grups vulnerables. També contempla que podran obrir els establiments i locals comercials amb independència de la seva superfície útil d’exposició i venda sempre i quan es limiti el seu aforament al 50%. A més, les terrasses a l’aire lliure podran obrir al 75% de la seva capacitati estarà permès el consum a la barra sempre que es garanteixi la distància de seguretat.
 

Per la seva banda, en la segona fase, la limitació horària per passejar, fer esport i sortir amb infants es limita al respecte de la franja destinada als majors de 70 anys. Es reprenen parcialment les activitats restringides en la fase 1, amb limitacions d’aforament, com ara els restaurants amb servei de taula i les grans superfícies comercials, sense la possibilitat de romandre en zones comunes o recreatives. En l'àmbit cultural, entren en funcionament els cinemes i els teatres, així com els monuments i equipaments culturals, amb el manteniment de mesures de seguretat i d'higiene. Finalment, a la possibilitat d'anar a llocs de culte i assistir a vetlles i enterraments, s'hi suma també la celebració de casaments, amb restriccions pel que fa al nombre de convidats.

 Més informació de la Fase 1

• Més informació de la Fase 2

• Què es podrà fer a la Fase 3?

El Govern d’Espanya sol·licitarà una última pròrroga de 15 dies de l'estat d'alarma

D’altra banda, el Govern d’Espanya ha fet públic que sol·licitarà al Congrés dels Diputats una última i definitiva pròrroga de quinze dies de l'estat d'alarma. L'extensió actual conclou a les 00.00 hores del 7 de juny, per tant és perllongaria fins a les 00:00 hores del 21 de juny. 

Cecot | De 8h a 15h: Tels. 93 736 11 00 - 93 736 11 18 /  De 8h a 18h: WhatsApp 669 40 50 85  -  a/e. info@cecot.org  -  Formulari web