Què es podrà fer a Catalunya el 9 de maig?

El 9 de maig s’acaba l’estat d’alarma, a partir d’aquest dia, perden l’empara legal mesures com el toc de queda, el confinament perimetral...

Us expliquem com quedarà aquestes mesures  i us adjuntem la Resolució publicada en el DOGC.

Toc de queda a Catalunya: s’eliminarà

El toc de queda desapareixerà diumenge 9 de maig a les 00h. D’aquesta manera, la nit de dissabte a diumenge hi haurà només dues hores de toc de queda, entre les 22 h i la mitjanit.

Confinament a Catalunya: sense tancament perimetral

La fi de l’estat d’alarma també comporta l’eliminació del confinament perimetral de Catalunya. Per tant, a partir del 9 de maig no hi haurà restriccions de mobilitat per entrar i sortir de la comunitat autònoma.

Comerç

Pel que fa a l’ampliació d’horari on s'estableix el tancament de comerç a les 22:00h és amb caràcter general per aquells que poden obrir més enllà de les 21:00h.  Per a la resta de comerç regeix la llei sectorial, en el nostre cas, la Llei de comerç, serveis i fires,  on s'estableix que l'horari de tancament d'hivern per al comerç i fins el mes de Juny és fins a les 21:00h.

D’altra banda, es manté la limitació del 30% de l'aforament per al comerç.

Restriccions a bars i restaurants: nou horari, fins a les 23 h

Una altra de les novetats afecta la restauració. A partir del 9 de maig hi haurà canvis en les restriccions al sector i nou horari per als restaurants i bars de Catalunya, que podran tornar a servir sopars tant dins els establiments com a les terrasses fins a les 23 h.

A partir d’aquest dia s’autoritza també la reobertura dels parcs d’atraccions amb un aforament del 30 % i s’amplia també l’horari per activitats esportives i culturals fins les 23 h.

Es manté el màxim de sis persones a les trobades

En les reunions, el nombre màxim de persones permès es manté en sis més enllà del 9 de maig, tot i que no cal mantenir ja el límit de les bombolles de convivència.

Per a més informació podeu consultar aquest enllaç