Línia d'ajuts de 50 milions d'euros a bars, restaurants, oci nocturn i altres serveis aturats

Avui es publiquen al DOGC les basesdel nou paquet d’ajuts adreçat a bars, restaurants, centres d’estètica i bellesa, parcs infantils privats, locals d’oci nocturn i negocis situats en centre o recinte comercial, afectats per les mesures de tancament acordades per fer front a la pandèmia.
 

S’han agilitat els tràmits per demanar les subvencions, de manera que només caldrà omplir i enviar un formulari telemàtic. En els propers dies estarà obert el tràmit online.

Els ajuts consistiran en un pagament únic d’entre 1.500 i 9.000 euros en funció dels tipus d’activitat i del nombre de treballadors.

El Departament d’Empresa i Coneixement ha publicat avui les bases dels nous ajuts per a establiments comercials i de serveis afectats per tancament arran les darreres mesures sanitàries per fer front a la pandèmia de la Covid-19. Es tracta d’un paquet de 50 milions d’euros adreçat a bars, restaurants, cafeteries, centres d’estètica i bellesa, negocis situats en un centre o recinte comercial, locals d’oci nocturn i parcs infantils privats, que s’han vist obligats a suspendre l’activitat amb motiu de les restriccions de la Covid. Aquesta línia s’afegeix a la primera convocatòria d’ajuts, que el Departament va tancar ahir dijous. La convocatòria per sol·licitar aquests ajuts s'obrirà en els propers dies.

L’objectiu d’aquestes subvencions és ajudar les empreses i contribuir al manteniment dels negocis davant la disminució dràstica de facturació ocasionada pel tancament decretat. En concret, es destinen 40 milions d’euros a establiments de restauració, centres d’estètica i bellesa, i establiments comercials situats en un centre o recinte comercial. Així mateix, es dota de 10 milions d’euros la línia per a locals d’oci nocturn i parcs infantils privats que romanen tancats des de l’agost passat.

Per obtenir més informació, cliqueu aquí