Girona i Catalunya Central avancen a la fase 3 a partir del 15 de juny

- Girona i la Catalunya Central avançaran dilluns, 15 de juny a la fase 3. S'hi mantindran també el Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i l'Alt Pirineu i Aran.
 

- Lleida, Barcelona i les regions metropolitanes continuaran en fase 2, juntament amb l'Alt Penedès i Garraf.

Tal i com us avançàvem el passat dimarts,  a partir de dilluns vinent, 15 de juny, les regions sanitàries de Girona i Catalunya Central passaran a la fase 3 del desconfinament, tal i com es recull a l'Ordre SND/520/2020, de 12 de juny.

La resta de regions es mantindran en la fase en què es troben. Així, el Camp de Tarragona; les Terres de l’Ebre i l’Alt Pirineu i Aran continuarien a la fase 3 mentre que Lleida, la ciutat de Barcelona i les Metropolitana Sud i Nord es mantindrien a la fase 2, juntament amb les àrees de gestió assistencial Penedès i el Garraf que avui s’han integrat dins aquesta zona per una qüestió de mobilitat. Per tant, a partir d’ara Garraf i Penedès seguiran el mateix ritme que la ciutat de Barcelona i les Metropolitana Nord i Sud.

Desconfinament progressiu | En quina fase estic? | Municipis de fins a 10.000 habitants | Què puc fer a la Fase 2? | Què puc fer a la Fase 3?

Nova Normalitat

D'altra banda, tal i com es recull a RDL que regula la Nova Normalitat, serà d´aplicació en tot el territori nacional quan s’esgoti la darrera pròrroga de l’estat d’alarma que es preveu que sigui el proper 21 de juny, o bé a mida que els diferents territoris superin la Fase 3 del Pla per a la Transició cap a una Nova Normalitat i hagi quedat sense efecte les mesures de l´estat d´alarma.