Ajuts per pal·liar les pèrdues econòmiques que el sector de la flor tallada i la planta ornamental

• La sol·licitud  s’haurà de presentar telemàticament i el termini de presentació és del 14 al 22 d’octubre.

• L’import de l’ajut es calcularà segons la superfície destruïda i l’espècie.

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya ha convocat els ajuts als productors de flor tallada i planta ornamental que han vist impossibilitada la comercialització de la seva producció com a conseqüència de les limitacions imposades per l’estat d’alarma.

Els beneficiaris d’aquesta subvenció, persones físiques i entitats productores de flor tallada i planta ornamental, hauran d’acreditar la destrucció de producció durant el període comprès pel 14 de març i el 20 de juny de 2020, ambdós inclosos.

Aquests ajuts s’emmarquen en la decisió de la Comissió Europea relativa a les mesures d’ajuda a empreses i autònoms destinats a donar suport a l’economia en el context de l’actual brot de la COVID-19, i seran compatibles amb altres d’igual finalitat, quan la suma total no superi el valor del material destruït, amb un màxim de 100.000 euros. Es podran acumular amb ajuts que entrin en l’àmbit d’aplicació dels reglaments de minimis de la Unió Europea.