Onzena edició del programa “Acceleració en Òrbita” enfocat a les pimes amb potencial de creixement i vocació internacional

Onzena edició del programa “Acceleració en Òrbita” enfocat a les pimes amb potencial de creixement i vocació internacional

El programa “Acceleració en Òrbita” és una iniciativa 100% subvencionada, fruit de la col·laboració entre l’Ajuntament de Terrassa, la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa i la Cecot, que busca accelerar el ritme de creixement de les pimes i empreses individuals de Terrassa, Matadepera, Rellinars, Ullastrell, Vacarisses o Viladecavalls.

El programa, que compta amb 11 anys d’experiència i està consolidat com un dels programes per a empreses de Terrassa i la seva supramunicipalitat, té la voluntat d’impulsar sis empreses innovadores del territori amb un gran potencial de creixement i enfoc internacional.

El programa es durà a terme al llarg de 2024 i comptarà amb dos tallers grupals, els dies 9 i 23 de maig, on s’explicarà el funcionament del programa i les eines d’anàlisi del model de negoci.

A més, comptarà amb un acompanyament individual per cadascuna de les empreses participants, a càrrec d’una de les dues entitats executores, la Cecot o la Cambra de Terrassa. En concret, de la mà de tècnics i tècniques especialitzades amb l’objectiu de definir i implementar un “Pla de Creixement” a mida, atenent a les necessitats específiques i determinades de cada empresa participant.

Quines empreses poden participar en aquest programa?

Les empreses participants al programa “Acceleració en Òrbita” aquest 2024 han de complir les següents condicions:

  • Ser Pime (persones jurídiques o en règim d’autònoms – empresari/ària individual).
  • Tenir seu social o ubicació a Terrassa, Matadepera, Rellinars, Ullastrell, Vacarisses o Viladecavalls.
  • Tenir vocació internacional.
  • Tenir potencial de creixement.
  • Ser una empresa innovadora.

Termini per participar al programa

Les empreses interessades en participar en el programa hauran de presentar una única candidatura mitjançant el formulari disponible a la pàgina web del Servei d’Innovació de l’Ajuntament de Terrassa. Consulta la web de l'Ajuntament aquí

El període de recepció de candidatures esdevindrà des del 8 d’abril fins al 22 d’abril de 2024 a les 14:00h. Les candidatures seran revisades i avaluades per una comissió tècnica formada per personal tècnic de l’Ajuntament de Terrassa, la Cecot i la Cambra de Terrassa, de les quals se’n seleccionaran fins a un mínim de 6 candidatures.

Agents col·laboradors i empreses que han gaudit del programa

El programa «Acceleració en Òrbita» és un exemple de concertació i col·laboració entre l’administració local i els agents econòmics i socials del territori, i rep el suport del Ministerio de Ciencia, Innovación y Universidades i de la Diputació de Barcelona.

Gràcies a aquesta col·laboració, gairebé un centenar d’empreses d’aquest municipi han format part d’aquest programa totalment subvencionat, on han tingut cabuda tota mena de negocis, tant de base tecnològica com de tradicionals, així com de sectors i activitats heterogènies.

Són nombrosos els casos d’èxit que han gaudit d’aquest programa. Entre aquestes empreses destaquen: Doiser, Lucid, Duran Arquitectes, Vytrus Biotech, Creixem o Malltex, entre altres.

 

Vols participar al programa  “Acceleració en Òrbita” aquest 2024? Inscriu-te al programa aquí

Consulta les bases reguladores aquí