“El més útil ha estat poder entrar en detall amb la part de comercialització del meu projecte, gràcies a les mentories individualitzades”

“El més útil ha estat poder entrar en detall amb la part de comercialització del meu projecte, gràcies a les mentories individualitzades”

Emprenedor: Alex Pedret | Projecte: Oxeen

De què es tracta el teu projecte?
És una smartband desenvolupada per OXEEN HOME, la qual permet monitoritzar i detectar de manera continuada els símptomes més comuns de les malalties respiratòries, així com permet mesurar la temperatura corporal, la saturació d'oxigen i la freqüència cardíaca. També és capaç de detectar caigudes, disposa d'un botó de S.O.S. i de GPS. A més la seva bateria és de llarga duració i disposa d'altaveu i micròfon.
L'aplicació que acompanya a l'smartband és molt intuïtiva i permet al pacient mantenir contacte directe amb el seu proveïdor de serveis de salut. La persona usuària pot fer un seguiment de la seva salut, fer videotrucades i xats, disposa d'agenda personal, calendari de medicació, proposa a l'usuari reptes i jocs, i li facilita consells, dieta i exercicis per a millorar la seva salut. L'aplicació també permet als metges fer un seguiment en remot dels seus pacients.
 
Quin problema vols solucionar?
S'ha detectat que actualment hi ha accés limitat a l'atenció mèdica, manca d'especialistes, alts costos i manca d'eficiència en la prestació de serveis de salut.
 
Quina solució aporta?
OXEEN amb el seu producte permet als pacients rebre atenció mèdica de qualitat sense desplaçaments, facilita la consulta amb especialistes i redueix els costos associats a les visites mèdiques presencials i amb la seva línia HOME, ha creat una eina de teleassistència formada per una app mòbil i un dispositiu tipus Smartband.
 
Quin és l’avantatge competitiu del teu projecte?
Oferim una solució accessible per a qualsevol marca blanca perquè qualsevol institució pugui adaptar en el seu sistema de gestió.
 
Com vas descobrir el programa Healthcare Vallès?
Vaig conèixer el programa per la Mútua de Terrassa, a través del seu president el Sr. Antoni Abad.
 
Amb quin propòsit vas voler participar al programa?
Sobretot pel contacte que oferia amb les empreses de l’ecosistema de Healthcare i poder establir sinergies amb elles, principalment amb la Mútua de Terrassa i el Consorci Sanitari de Terrassa.
 
Què t’ha aportat el programa Healthcare Vallès?
El contacte amb l’ecosistema, tant d’empreses consolidades del sector com els projectes dels companys i companyes del programa, aprendre d’ells i de la seva experiència.
 
Quins recursos o eines proporcionades pel programa has trobat més útils?
El més útil ha estat poder entrar en detall amb la part de comercialització del meu projecte, gràcies a les mentories individualitzades com també els contactes facilitats de les empreses de l'ecosistema.
D'algunes formacions no he pogut treure el profit com altres projectes que estaven en fases diferents a la que està el meu projecte.
 
Com ha sigut la interacció amb l’equip de Healthcare Vallès?
Molt bona, han estat molt a sobre amb els recordatoris de les activitats.
 
Què destacaries del programa Healthcare?
Com he comentat anteriorment, la possibilitat de connexió amb entitats de l’ecosistema Healthcare Vallès.
 
Recomanaries aquest programa a altres persones emprenedores? Per què?
Si el projecte està en fase iniciada el recomano al 100%, pots aprofitar més el programa. Si el projecte està en una fase més avançada et podria desviar si no vas focalitzat. A més, pel fet de tenir contactes amb les empreses de l’ecosistema és recomanable.

El programa Healthcare Vallès es desenvolupa en el marc del programa Primer, subvencionat pel Departament d'Empresa i Treball i amb el cofinançament del Fons Social Europeu Plus. 

Altres informacions relacionades amb el programa Healthcare Vallès 

- Healthcare Vallès - https://serveis.cecot.org/Servei/Healthcare-Valles 

- El Healthcare Vallès de la Cecot forma part de les vint-i-nou preacceleradores del programa Primer 2023 -  https://institucional.cecot.org/Sala-de-premsa/Notes-de-Premsa/Cecot/El-Healthcare-Valles-de-la-Cecot-forma-part-de-les-vint-i-nou-preacceleradores-del-programa-Primer-2023 

- La Cecot fomentarà l’emprenedoria disruptiva del sector de la salut amb el projecte     Healthcare Vallès - https://institucional.cecot.org/Sala-de-premsa/Notes-de-Premsa/Cecot/La-Cecot-fomentara-l-emprenedoria-disruptiva-del-sector-de-la-salut-amb-el-projecte-Healthcare-Valles