“Crec que és un programa recomanable per a qualsevol empresa sigui quin sigui el seu estadi”

“Crec que és un programa recomanable per a qualsevol empresa sigui quin sigui el seu estadi”

Emprenedor: Eric Verdaguer | Projecte: LogMeal

De què es tracta el teu projecte?
LogMeal (spinoff de la U.B.) és un projecte que està transformant el sector de la nutrició facilitant solucions tecnològiques d'intel·ligència artificial i de processament de dades de forma objectiva i estandarditzada. LogMeal aporta un valor qualitatiu fonamental als professionals, que els permet poder fer un bon seguiment de les ingestes i oferir solucions personalitzades i adaptades a les necessitats de les persones, tant en l'àmbit de la nutrició, com de la salut i l'esport.
 
Quin problema vols solucionar?
S’ha detectat que el 40% de les malalties cròniques tenen un factor clau que és la nutrició (informe de la WHO World Health Organization). A més a més, quan es proporciona informació de les ingestes als professionals de la nutrició/salut sobre les ingestes realitzades, es perd un 40% de la informació real. És aquí on LogMeal vol aportar una solució a la problemàtica.
 
Quina solució aporta?
Donada la problemàtica detectada, LogMeal aporta una solució oferint informació nutricional objectiva, estandarditzada, digitalitzada i en temps real de la ingesta realitzada, proporcionant informació sobre el grup de menjar, nom del menjar, ingredients, 35 indicadors micro-macro nutricionals i l’estimació de la quantitat de menjar.

Així doncs, l’empresa aporta una solució tecnològica mitjançant la intel·ligència artificial, visió per ordinador i aprenentatge profund a la problemàtica detectada gràcies a la creació d’algoritmes de reconeixement del menjar, i també incorpora algoritmes per a l’aprenentatge del comportament de l’usuari, entre d’altres. Aquests algorismes es poden incorporar a qualsevol APP.
 
Quin és l’avantatge competitiu del teu projecte?
Jo crec que el meu principal avantatge competitiu, és la informació que és capaç d’analitzar els algorismes de LogMeal. Tota aquesta informació és molt precisa i es pot comparar a la realització de proves mèdiques, com per exemple a una anàlisi d’orina.
 
Com vas descobrir el programa Healthcare Vallès?
Em van contactar pel Linkedin per informar-me de l’inici d’aquest programa.
 
Amb quin propòsit vas voler participar al programa?
Un dels principals motius per a participar va ser la possibilitat d'ampliar contactes, i el fet de tenir accés a un potencial grup de clients que em permetés classificar-se com a Medical device i poder acabar de validar el meu projecte.
 
Què t’ha aportat el programa Healthcare Vallès?
Per una part, el pla formatiu, el qual valoro de manera de molt positiva, ja que en funció del teu projecte i l'estat en què et trobis, se li pot treure molt profit. Per tant, i en el meu cas, m'ha servit per ampliar i aferrar conceptes.

Respecte a les mentories, aquestes m'han ajudat a complementar el projecte empresarial i tenir nous feedbacks i opinions sobre el meu projecte.
Finalment, voldria destacar que el programa m'ha facilitat l'accés i feedback d'entitats a les quals és complicat arribar.
 
Quins recursos o eines proporcionades pel programa has trobat més útils? 
El que he trobat més útil ha estat, per una banda, les mentories, el feedback d’entitats externes sobre el meu projecte, i el fet de poder treballar i adaptar el Pitch en funció de l’oient. Pel que fa a les formacions, n’hi ha hagut algunes que per a mi han estat molt interessants, com per exemple les vinculades a tecnologia i sector sanitari. Voldria destacar la formació sobre els Medical devices i la seva certificació.
 
Pots compartir exemples d’obstacles que has pogut superar gràcies al suport del programa?
Gràcies a les mentories del programa hem pogut detectar que fins ara ens havíem enfocat molt en desenvolupament i aquest programa ens ha ajudat a veure que el focus també ha d’estar en la comunicació i les vendes.
 
Quina formació t’ha semblat més interessant?
La formació que ha estat més interessant per mi, donat l’estadi en què es troba el meu projecte, ha estat la formació que va impartir la Laura Boguña sobre els Medical devices. Aquest tema normalment no està clarament escrit ni explicat i va ser mot interessant poder formar-me en aquest aspecte.
 
Què en penses de les mentories individualitzades rebudes?
Com ja he mencionat el feedback és molt bo, ja que quan expliques i comparteixes el teu projecte,  t’ajuden a veure coses que potser tu no veies.
 
Com ha sigut la interacció amb l’equip de Healthcare Vallès?
La interacció amb l’equip va ser perfecte, en tot moment s’ha produït una comunicació fluïda i ràpida.
 
Què destacaries del programa Healthcare?
A banda de l’atenció personalitzada oferta tant per mentors com per l’equip del programa, volia destacar les sessions en les quals han participat empreses del sector, ja que aquestes jornades han estat molt interessants i han permès tenir uns contactes que per mi mateix hagués estat difícil assolir.
 
Recomanaries aquest programa a altres persones emprenedores? Per què?
Sí, totalment. Per tot el mencionat abans, crec que és un programa recomanable per a qualsevol empresa sigui quin sigui el seu estadi, ja que en funció de l’etapa en la qual et trobis en podràs treure algunes coses o unes altres.

El programa Healthcare Vallès es desenvolupa en el marc del programa Primer, subvencionat pel Departament d'Empresa i Treball i amb el cofinançament del Fons Social Europeu Plus.

Altres informacions relacionades amb el programa Healthcare Vallès

- Healthcare Vallès - https://serveis.cecot.org/Servei/Healthcare-Valles

- El Healthcare Vallès de la Cecot forma part de les vint-i-nou preacceleradores del programa Primer 2023 -  https://institucional.cecot.org/Sala-de-premsa/Notes-de-Premsa/Cecot/El-Healthcare-Valles-de-la-Cecot-forma-part-de-les-vint-i-nou-preacceleradores-del-programa-Primer-2023

- La Cecot fomentarà l’emprenedoria disruptiva del sector de la salut amb el projecte     Healthcare Vallès - https://institucional.cecot.org/Sala-de-premsa/Notes-de-Premsa/Cecot/La-Cecot-fomentara-l-emprenedoria-disruptiva-del-sector-de-la-salut-amb-el-projecte-Healthcare-Valles