Com fer front a la negativa en la venda per Montse Soler al VIA Empresa

Com fer front a la negativa en la venda per Montse Soler al VIA Empresa

Com fer front a la negativa en la venda per Montse Soler al VIA Empresa

En el complicat món de la venda, ens trobem sovint amb el temut "No gràcies, estem coberts". Aquesta negativa, tan comuna avui en dia, pot semblar una barrera insalvable per als professionals de la venda. Però, què podem fer quan ens trobem amb aquesta resposta?

En aquest article, explorarem les estratègies i consells de l'assessora de vendes de la Cecot, Montse Soler Cucurella, per ajudar-te a enfrontar-te a aquesta situació.

Soler comparteix la seva experiència i coneixement al voltant d'aquesta qüestió, destacant que l'accés a nous clients és cada cop més difícil en el mercat actual. Moltes vegades, els clients només estan oberts a considerar nous proveïdors quan ja tenen problemes amb els actuals o quan ja han identificat una necessitat específica. Això posa els professionals de la venda davant d'un repte considerable: com destacar i captar l'atenció dels clients en aquest entorn competitiu i saturat?

La solució, segons Soler, radica en la creativitat i la perseverança. Cal adoptar un enfocament diferent, aguditzar l'enginy i explorar noves estratègies per connectar amb els clients potencials. Soler ofereix diversos consells pràctics per afrontar aquesta situació:

  • Marcar-nos unes fites temporals durant les quals anirem interactuant amb la persona, independentment del seu silenci. 
  • Fer tot això sense que la persona ens percebi com a "pesats", aportant valor en cada interacció.
  • Utilitzar casos d'èxit d'altres clients nostres que puguin ser un referent per a l'empresa objectiu. 
  • Networking. Conèixer a la persona o que algú ens la pugui presentar fora de l'àmbit estrictament de l'empresa, ens facilitarà molt l'accés posteriorment.
  • Organitzar webinars o ponències, crear un grup d'interès sobre els problemes que preocupen a les persones del seu sector 

Amb els consells i estratègies adequades, és possible convertir aquest "no" inicial en una oportunitat de negoci reeixida.

Llegeix l’article sencer.