Espai multimèdia | Sessions Digitals

Recupera l'activitat en format digital dels clubs Cecot: Club Cecot d'Innovació i Tecnologia | Club Cecot Financer & Fiscal | Club Cecot de Recursos Humans | Club Cecot Màrqueting i Vendes | Club Cecot Internacionalització | Cercle Cecot de Joves Empresaris | Cecot Comerç i Fòrum Cecot

Índex de continguts

RECURSOS HUMANS

 Temàtica Laboral

Durant aquesta sessió en Pep Bosch, assessor laboral de la Cecot, ens posa de relleu les principals novetats que implicarà la nova Reforma Laboral.

El Servei Públic d'Ocupació de Catalunya ha anunciat que properament convocarà ajuts destinats a les empreses per fomentar la contractació. Són ajuts directes de fins a 19.434 euros per contracte. Durant la sessió, na Laura López , ens explicarà els criteris per beneficiar-se d'aquestes subvencions.

Vídeo - En Pep Bosch, assessor laboral de la Cecot, analitza cada cas de manera particular i dona detalls sobre les principals novetats d'aquesta nova pròrroga.

Vídeo - El Govern ha prorrogat la pròrroga de la protecció dels ERTO fins el 30 de setembre amb l'objectiu d'extendre aquesta mesura de protecció social i de l'ocupació que ha resultat transcendental davant la pandèmia.

Vídeo - El 14 d'abril va entrar en vigor el Reial decret 902/2020, pel qual s'estableix l'obligació per a tots els autònoms i empreses que tinguin treballadors per compte aliena a realitzar i actualitzar un registre retributiu de tota la seva plantilla, incloent-hi personal directiu i alts càrrecs.

Vídeo - Durant la sessió en format digital, la Susana Díaz, responsable de l'Àrea d'Ocupació i d'Empresa de la Fundació Universitària Martí l'Humà, ens explica les darreres novetats en matèria d'igualtat de gènere a l'empresa, així com diferents eines per donar compliment a aquestes noves obligacions. Acte organitzat pel Club Cecot de Recursos Humans. Patrocinat per Prevint, Wolters Kluwer i Infolab.

Vídeo - Durant aquesta sessió en Pep Bosch, assessor laboral de la Cecot, ens fa una pinzellada a la situació actual dels plans de pensions a nivell normatiu, com pot afectar als autònoms. També repassa altres figures que poden ajudar a complementar la pensió, com ara la jubilació activa.

Vídeo - Durant la sessió, de la mà del Josep M. Bosch, assessor laboral de la Cecot i moderat pel president de l'Autcat, l'Enric Rius, ens posen de relleu les novetats per als autònoms dels ajuts a nivell estatal i ens fan un repàs de la situació dels ajuts autonòmics.

Vídeo - Durant la sessió de la mà de la Lídia Mesas, diplomada en infermeria a Prevint, actualitzem continguts pel què fa al diagnòstic de la COVID-19 a l'empresa, així com a les proves vinculades i per últim, facilitem recomanacions a les empreses per minimitzar l'impacte de la malaltia en cas de contagi o casos sospitosos.

Vídeo - Durant aquesta trobada digital en Josep M. Bosch ens resumeix les darreres novetats del IV Acord Social en defensa de l'ocupació referents als ERTOs, com prorrogar-los, així com les exoneracions.

 Teletreball

Vídeo - En aquesta sessió digital en Pep Bosch ens donarà a conèixer les principals obligacions formals a l'hora d'implementar el treball a distància, quins aspectes cal tenir en compte en la definició de l'acord amb els treballadors, així com les obligatorietats per a l'empresa.

Vídeo - En Javier Ibars, director de Relacions Laborals i Assumptes Socials de Foment del Treball, qui ha tingut ocasió de participar a la Mesa de Diàleg entre agents socials i el Govern estatal, ens desvetlla en aquest webinar els principals aspectes de la nova regulació del Teletreball, així com aquells aspectes que la nova normativa no ha deixat resolts. També comptem amb el director de Randstad Research, en Valentín Bote, qui ens oferirà un repàs sobre l'evolució del treball en remot en els darrers mesos i les seves afectacions a l'empresa..

Vídeo - Isabel Nogueroles, CEO de l'empresa Liderazgo3D ens explica en aquest webinar organitzat pel Club Cecot de Recursos Humans com podem gestionar de manera efectiva els nostres equips de manera descentralitzada.

FINANÇAMENT I ASPECTES JURÍDICS

En aquesta sessió digital, l'Oriol Alba, secretari general de la Cecot, ens presenta aquelles eines i programes que existeixen actualment per ajudar a garantir la viabilitat de les empreses.

De la mà del Lluís Garcia-Cascon, consultor fiscal de Rius Consultors, repassem els canvis que implica aquest nou marc regulador.

Vídeo - Sessió a càrrec de David Orive, gestor d'empreses de l'Institut Català de Finances, on es detallen els imports i principals característiques de les solucions COVID-19 per autònoms i pimes d'aquesta entitat financera pública, creades per cobrir les necessitats de liquiditat i inversió.

Vídeo - Enric Rius, assessor fiscal i financer de la Cecot, donarà a conèixer quins són els aspectes més rellevants i com afecten als diferents impostos i a les normes tributàries (règim sancionador, pagaments en efectiu, criptomonedes, programes comptables, entre d'altres).

Vídeo - La UE ha impulsat els Fons Next Generation amb l'objectiu de contribuir a la reparació dels danys econòmics i socials provocats per la pandèmia del coronavirus, iniciar la recuperació europea i preservar i crear ocupació. En aquesta sessió, l'Abraham Arcos, director d'Innovació de la Cecot, ens dona a conèixer les darreres novetats d'aquest fons.

Vídeo - La campanya de la Renda 2020 estarà marcada per algunes novetats derivades de l'impacte del coronavirus i de les mesures de suport econòmic. L'Enric Rius, assessor fiscal de la Cecot, ens detallà en aquesta sessió digital com afectaran aquestes mesures en la declaració de la Renda 2020. Acte organitzat pel Club Financer Fiscal. Patrocinen el club: Santander. Hi col·laboren: Wolters Kluwer, Infolab i CESCE.

Vídeo - La Comissió Europea ha impulsat el Pla de recuperació per Europa amb l'objectiu de contribuir a la reparació dels danys econòmics i socials provocats per la pandèmia del coronavirus, iniciar la recuperació europea i preservar i crear ocupació.

Vídeo - Durant aquesta sessió en Pol Santandreu, doctor en management, MBA i economista, ens posa de relleu què i com ha canviat la necessitat de tresoreria que tenen les organitzacions en la nova situació actual. També ens ofereix les eines que hem d'utilitzar i de quina manera per una correcta gestió de la tresoreria. La sessió ha estat organitzada conjuntament amb l'ACCID.

Vídeo - L'estigma del concurs i la burocràcia del procediment en la majoria dels casos poden suposar un llast per a molts bons negocis. Per poder reduir aquestes situacions, els Jutjats Mercantils de Barcelona han aprovat recentment un procediment, el prepack, que permet vendre les unitats productives al presentar el concurs de creditors.

Vídeo - Aquest any el tancament comptable i fiscal vindrà marcat, sens dubte, per l'impacte de la COVID-19 i de totes les mesures, financeres i fiscals, que s'han dut a terme per intentar mitigar els seus efectes econòmics. Cal analitzar que suposa i quin efecte tindrà sobre els comptes i com cal reflectir-ho en els nostres balanços.

Vídeo -Jordi Tarragona, conseller de famílies empresàries, ens explica en aquest webinar organitzat pel Club Cecot Financer & Fiscal, les claus per garantir la viabilitat de les empreses familiars en els temps d'incertesa que vivim.

Vídeo - El nostre assessor fiscal, Xavier López Remolà, ens explica en aquest webinar les claus per passar de mòduls a estimació directa.

Vídeo - El catedràtic de la UPF, Oriol Amat, ens explica en aquest webinar organitzat pel Fòrum Cecot, com veu el present i futur de l'economia al nostre país destacant conceptes com la necessitat de pensar en llarg, evitar persones negatives, apostar per la innovació, planificar escenaris extrems o assegurar liquiditat, entre d'altres.

Vídeo - Sebastià Garcia, assessor de control de gestió i anàlisi de marges, Compres i Aprovisionaments de Cecot, ens explica en aquest webinar els punt clau de la gestió econòmica que han de tenir en comtpe les pimes davant la crisi generada per la COVID-19

Vídeo - Després d'unes setmanes de confinament i amb estat d'alarma, els nostres assessors, Enric Rius i Xavier López Remolà ens expliquen les últimes novetats en matèria d'autònoms, impostos i ICOs.

Vídeo - Enric Rius, assessor financer i fiscal de la Cecot ens explica quines vies de finançament tenen les empreses en temps de la crisi generada pel COVID-19.

Vídeo - L'assessor fiscal de la Cecot, el Xavier López Remolà, ens explica en aquest webinar els ajuts que s'ha posat en marxa per ajudar a les persones autònomes a fer front a la crisi generada pel coronavirus.

EMPRENEDORIA I CREIXEMENT EMPRESARIAL

Vídeo - 3 emprenedors disruptius ens expliquen com han reorientat amb èxit les seves empreses durant la crisi pel COVID-19.

INTERNACIONAL

Vídeo - Durant la sessió, la Hee Yeon, directora de l'oficina d'ACCIÓ a Seul ens oferirà una introducció al mercat Sudcoreà, així com les oportunitats d'aquest país asiàtic. Corea del Sud ha anat guanyant pes en les seves relacions comercials amb Espanya des del acord de lliure comerç amb la UE.

Vídeo - El mercat francès és, però un mercat adequat per molts productes i per moltes raons que explicarem en aquest webinar. També explicarem con abordar-lo i mantenir-se en ell. Cristina Danón, assessora en comerç internacional de Cecot i experta en el mercat francès ens parla d'aquest mercat i del seu potencial.

Vídeo - Aquesta sessió digital, de la mà de la Mònica Li, assessora de comerç internacional i de desenvolupament estratègic especialitzada en la Xina, així com altres països asiàtics, t'introduirem al mercat xinès i et facilitarem eines i recursos per adaptar l'estratègia a seguir i millorar la capacitat de negociació amb empreses asiàtiques.

Vídeo - En aquest webinar us trametrem quina és la forma de fer negocis a Alemanya i com ens hem d'adaptar a aquest entorn perquè els nostres partners potencials es sentin còmodes negociant amb nosaltres i rebin una impressió el més professional possible.

Vídeo - Durant aquesta sessió digital en Pau Moyes ens ofereix una breu pinzellada sobre la presència internacional de Caixabank, també comptem amb la Verónica Shao, per explicar-nos quina és la situació actual a Xina, així com les principals oportunitats de negoci al país.

Vídeo - El Consell Europeu i el Parlament Europeu han arribat a un acord per a crear un passaport COVID-19 que servirà per a viatjar aquest estiu.

Vídeo - Vols conèixer com atendre i mostrar virtualment el teu negoci? En aquesta sessió digital, de la mà de la Laura Edo i la Mireia Liso de Tangram Eventos, ens presentaran els showrooms virtuals com a eina innovadora que permet diferenciar la teva empresa i eliminar les barreres geogràfiques, sense horaris, 24/7, els 365 dies de l'any.

Vídeo - Necessites ajuda econòmica per començar a exportar o per diversificar els teus mercats d'exportació? Tens producte propi?No has gaudit de cap programa d'iniciació de l'ICEX?

Vídeo - En aquesta sessió l'especialista en comerç internacional de CaixaBank, Bàrbara Farràs, ens parla de les formes de pagament que podem utilitzar en el comerç internacional per no córrer riscos innecessaris.

Vídeo - Durant la sessió en Marcel Forns, director general de GEBTA i l'Alícia Estrada, directora de màrqueting i comunicació de GEBTA, la patronal espanyola de les agències de viatges de negoci ens donen respostes pràctiques a les qüestions més freqüents pel que fa als viatges de negocis en el context de la COVID-19.

Vídeo - En aquest webinar, en Juan Carlos Vivas, encarregat del desenvolupament de negocis de Tüv Rheinland, ens explica quins productes es controlen abans de l'enviament i quins productes es controlen al Marroc, també ens descriu el procediment per a cada tipus de verificació i els documents necessaris per a la verificació en origen, així com els requisits específics per als productes elèctrics i les tarifes per a cada tipus de verificació.

Vídeo - Linkedin és una eina de treball fonamental per a empreses que tenen la vista posada en l'exportació, però per conèixer tot el seu potencial cal entendre quines són les claus del seu funcionament, com construir una xarxa internacional de contactes valuosa, com comunicar de forma òptima per generar les oportunitats que busquem, com fer-ho de forma estratègica per tal d'aprofitar al màxim el temps invertit.

Vídeo - Asun Cirera, assessora de comerç exterior de la Cecot explica en aquest webinar les causes de força major en els contractes internacionals

INDÚSTRIA, SEGURETAT I MEDIAMENT

Vídeo - Carles Vidal, assessor energètic de la Cecot, ens explica per què ara és un bon moment per negociar els contractes energètics, tant d'electricitat com també del gas.

MÀRQUETING I XARXES SOCIALS

Vídeo - Santi Rius, assessor de Màrqueting Digital i Social Media, ens explica en aquesta càpsula com podem dinamitzar les nostres xarxes socials per fer-les més atractives i dinàmiques.

Vendes

Vídeo - ecentment el Consell de Ministres ha aprovat l'ampliació de la garantia dels productes passant dels dos anys vigents actualment a una garantia legal de tres anys. També ha acordat augmentar el temps mínim que hauran de proporcionar els fabricants a nivell de reparació.

Vídeo - Un e-marketplace o mercat electrònic és un lloc de transaccions virtuals entre compradors, venedors, distribuïdors i proveïdors professionals, sovint pertanyents a un sector (automoció, acer, etc.) i / o una regió específica. Amb la situació derivada de la pandèmia i la limitació de la possibilitat de dur a terme viatges comercials aquestes eines de comercialització esdevenen una opció molt interessant. Durant el webinar, de la mà de l'assessora de Comerç Exterior de la Cecot, t'expliquem què són i com funcionen.

Vídeo - La Montserrat Soler, assessora de vendes de la patronal Cecot, ens explica en aquest webinar organitzat pel Club Cecot de Màrqueting i Vendes la seva visió del món comercial arran de la crisi.

Vídeo - Mónica Mendoza, consultora i coach vendes ens explica, en aquest webinar organitzat per Cecot Comerç, les claus per aixecar la persiana amb èxit i poder seguir venent malgrat la crisi generada per la COVID-19.

INNOVACIÓ

Vídeo - Durant la sessió comptarem amb dos casos d'èxit que ens analitzaran els pros i contres de la gestió en remot d'equips de desenvolupament i disseny, així com els aspectes que cal tenir en compte per fer-ho de manera exitosa.

Vídeo - El blockchain o cadena de blocs és un mecanisme que va molt més enllà de l'intercanvi o pagament en monedes digitals. De fet, pot esdevenir una solució per a la digitalització de la teva empresa.

Video - El context de digitalització a les empreses s'ha accelerat en els darrers mesos. La irrupció de la COVID-19 i les mesures per reduir-ne el contagi ha provocat una ràpida implementació del teletreball, de manera que més d'un sistema informàtic es pot trobar en una situació de vulnerabilitat.

Vídeo - Durant la sessió veurem, de la mà de Marta Escamilla, responsable de l'àrea de Sostenibilitat de Leitat Technological Center, els aspectes claus de l'economia circular i com empreses de diferents sectors d'activitat l'han aplicada.

Vídeo - Durant la sessió en Sergi Mussons, autor del llibre "Organizaciones ágiles" i cocreador de la xarxa internacional QRM Institute avui present a 11 països, ens explica com cal organitzar una empresa per ser compatibles tant amb clients, com amb els equips que conformen l'organització. El que es coneix com a empresa àgil.

ENERGIA

Vídeo - L'Observatori de les Energies Renovables de Catalunya (OberCat) i Cecot consideren imprescindible introduir a l'opinió pública el debat de l'impacte dels diversos models proposats en el teixit productiu, l'ocupació i l'economia i, en definitiva, en el benestar de la societat catalana.

Vídeo - Durant la sessió, en Manel Martínez Arcos, cap de Vendes de Circontrol a Iberia, ens detalla les diferents solucions existents de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics i híbrids endollables, així com quins ajuts contempla el Pla MOVES per a la seva instal·lació.

Vídeo - A principis de l'any 2020 la Comissió Nacional dels Mercats i la Competències (CNMC) va publicar una proposta per a una nova metodologia per al càlcul dels peatges de transport i distribució d'electricitat, que afectarà a totes les tarifes elèctriques, que finalment entrarà en vigor l'1 de juny d'enguany.

Electrificació del transport | Cecot Renovables

Autoconsum fotovoltaic en empreses industrials | Cecot Renovables

TRANSPORTS

Vídeo - El director general de Transports i Mobilitat de la Generalitat, el Sr. David Saldoni, ens presenta la Guia d'implementació de la digitalització a les empreses de transport terrestre de mercaderies. El document, que ha estat elaborat pel Centre d'Innovació del Transport, CENIT, vol ajudar les empreses a avançar en el procés de digitalització, donant-los una visió comprensiva de les tecnologies existents i guiant-les en aquesta transició. Acte organitzat pel Gremi de Transports i Logística de Catalunya

RETAIL

Vídeo - Durant la sessió la Mercè Clavel ens fa un resum executiu dels principals conceptes exposats a les 5 sessions anteriors.

Vídeo - Cap a on va el teu comerç? És hora de fer canvis i de definir noves estratègies, però el millor és que ens basem en les dades. En aquesta xerrada aprendrem a crear un quadre de comandament amb les dades més rellevants que et faciliti les decisions i t'ajudi a portar el teu negoci a l'èxit.

Vídeo - Internet ens ofereix multitud d'eines per atraure persones a les nostres botigues. Descobreix quines són les més apropiades per al teu negoci i com utilitzar correctament les crides a l'acció per obtenir els resultats que esperes. Aprèn a treballar la teva estratègia de l'on a l'off.

Vídeo - En aquesta sessió treballem amb la Montse Soler, assessora de vendes de la Cecot els conceptes d'escolta activa i empatia per poder connectar millor amb la teva clientela!

Vídeo -Què vol dir ser "híbrid" si venem en una botiga? Com transformar-se en un venedor híbrid? Quines habilitats ha de tenir el millor venedor del món? La Montse Soler, assessora de vendes de la Cecot ens en dona les claus!

Vídeo -La marca del teu comerç va més enllà d'un logotip o d'un rètol. Repassarem el valor de la marca i com aquesta existeix encara que no siguem conscients. Aprendrem com treballar en una estratègia de branding a l'abast de les possibilitats del teu negoci.