Let’s clean up Europe!

Els propers dies 7, 8 i 9 de maig, se celebra a Europa la setena edició de la campanya Let’s Clean Up Europe! (LCUE), coordinada per l’Agència de Residus de Catalunya.

Les accions de neteja busquen donar resposta a problemes ambientals originats per abocaments incontrolats en espais naturals, per tal d’evitar possibles contaminacions i restaurar-ne l’habitat i el paisatge.

Aquestes accions han de servir per conscienciar la ciutadania de l’impacte que l’acció humana té sobre el territori la qual se suma, en alguns casos, a un impacte negatiu causat per fenòmens meteorològics adversos. Organitzar una acció en el marc del Let’s Clean Up Europe! permet, alhora, aprofundir en missatges sobre la prevenció i la correcta gestió dels residus i també en alternatives als patrons de producció i consum que originen els residus.

L’Agència de Residus ha elaborat un conjunt d’eines que ajuden a organitzar una activitat de neteja de forma segura per adaptar-se a la situació de pandèmia i posen a la disposició de tothom.

El dia 22 març a les 17:30h es portarà a terme el webinar de preparació del Let’s Clean Up Europe!, que tindrà lloc de forma virtual, on es presentaran les novetats de la campanya i es compartiran experiències que promouen fer sinèrgies amb les accions de neteja.

Si voleu organitzar activitats de neteja amb motiu de l’LCUE 2021 recomanem que, per tal de donar a conèixer totes aquestes accions, aprofiteu per inscriure-les al web de l’ARC, per tal de que totes les persones interessades en participar-hi puguin trobar l’activitat que més s’adapti a les seves necessitats. 

El període per a la inscripció de les accions de neteja és de l’1 al 31 de març i cal fer-la a través del formulari d’inscripció disponible al web de l’Agència, residus.gencat.cat/letscleanupeurope.

Si teniu qualsevol dubte, podeu adreçar-vos a l’Agència mitjançant l’adreça de correu electrònic setmanaprevencio.arc.tes@gencat.cat.

Per ampliar informació sobre aquest tema o qualsevol dubte estem a la vostra disposició.

Assessorament en Medi Ambient | Marta Carmona | mediambient@cecot.org